Diepvries – eindstand!

29 juni 2014 | Een lepeltje lekkers

Intussen in de “diepvrieschallenge” afgelopen! Bedoeling was om binnen de twee maand minstens de helft, en beter drie kwart van de inhoud op te eten. Ik denk dat dat in hoeveelheid zeker gelukt is! Vooral de klaargemaakte gerechtjes zijn gesneuveld, maar ook heel wat restjes. De lade met de “dessertjes en toebehoren” is het minst gevorderd. Misschien omdat ik probeer wat kilo’s te verliezen tegen de zomer?

Enfin, het was in elk geval een goed idee, en ik denk dat ik nu minstens drie keer per jaar zo’n “operatie: eet de diepvries leeg!” inlas. Anders moet je uiteindelijk toch een heleboel eten weggooien, en dat probeer ik net zoveel mogelijk te vermijden!

Intussen werk ik al aan de volgende challenge… Benieuwd wat het wordt?

Lade 1

tomatensaus met rode pesto
1 tomatensaus
1 woksaus
2 puree
1 cranberry-uiensaus
roomijs
1 puree met doperwten
1 groentesoep
1 currypasta
1 peterseliepesto
3/4 zuurdesembrood
ijsblokjes

Lade 2

saus voor ovenschotel
geraspte kaas
1 lasagne
2 melanzana a la parmigiana
2 1 porties wafels
2 loempia’s
2 porties spaghettisaus
2 1 kwartjes quiche geitenkaas
1 ratatouille
tomatensoep

Lade 3

erwten
boontjes
restje tuinbonen
kervel
2 1 rode biet
3 x 500 ml groentenbouillon
450 ml visfumet

Lade 4

2 x 300 g kippenboutfilet
1 pak scampi
bladerdeeghapjes
1 kabeljauwfilet
rösti’s
2 lamsgehakt
1 lamsragout

Lade 5

2 vierkante bladerdeegbodems
10 velletjes bladerdeeg
5 vellen filodeeg
koffiekoeken
half doosje woudvruchten
1 doosje blauwe bessen
anderhalf pak cranberries

Lade 6

220 ml bruine fond
220 ml blanke fond
250 ml visfumet
200 ml kokosmelk
4 2 rode chili’s
3 1 koriander
rozemarijn
1 citroengras
2 basilicum
1 peterselie
1 dille
gember
2 broodkruim
limoenblaadjes

2 Reacties

  1. Sophie

    Oh wat een goed idee Annelies! Mijn vriezer is nogal klein, maar mijn voorraadkast daar zou ik ook weleens een challenge van kunnen/willen/moeten maken. Mijn man zal opgetogen zijn als daar eens wat ruimte terugkomt..

    Antwoord
    • lieziepeasy

      Door de ‘diepvrieschallenge’ is mijn voorraadkast ook al wat beter! Maar ik kan het toch nog altijd niet laten speciale ingrediënten te kopen, die dan vervolgens maanden in de kast staan… 🙂

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.577 andere abonnees

%d bloggers liken dit: