Intussen in de “diepvrieschallenge” afgelopen! Bedoeling was om binnen de twee maand minstens de helft, en beter drie kwart van de inhoud op te eten. Ik denk dat dat in hoeveelheid zeker gelukt is! Vooral de klaargemaakte gerechtjes zijn gesneuveld, maar ook heel wat restjes. De lade met de “dessertjes en toebehoren” is het minst gevorderd. Misschien omdat ik probeer wat kilo’s te verliezen tegen de zomer?
Enfin, het was in elk geval een goed idee, en ik denk dat ik nu minstens drie keer per jaar zo’n “operatie: eet de diepvries leeg!” inlas. Anders moet je uiteindelijk toch een heleboel eten weggooien, en dat probeer ik net zoveel mogelijk te vermijden!
Intussen werk ik al aan de volgende challenge… Benieuwd wat het wordt?
Lade 1
2 tomatensaus met rode pesto
1 tomatensaus
1 woksaus
2 puree
1 cranberry-uiensaus
roomijs
1 puree met doperwten
1 groentesoep
1 currypasta
1 peterseliepestoijsblokjes
3/4 zuurdesembrood
Lade 2
1 saus voor ovenschotel
geraspte kaas
1 lasagne
2 melanzana a la parmigiana
2 1 porties wafels
2 loempia’s
2 porties spaghettisaus
2 1 kwartjes quiche geitenkaas
1 ratatouille
1 tomatensoep
Lade 3
erwten
boontjes
restje tuinbonen
kervel
2 1 rode biet
3 x 500 ml groentenbouillon
450 ml visfumet
Lade 4
2 x 300 g kippenboutfilet
1 pak scampi
bladerdeeghapjes
1 kabeljauwfilet
rösti’s
2 lamsgehakt
1 lamsragout
Lade 5
2 vierkante bladerdeegbodems
10 velletjes bladerdeeg
5 vellen filodeeg
koffiekoeken
half doosje woudvruchten
1 doosje blauwe bessen
anderhalf pak cranberries
Lade 6
220 ml bruine fond
220 ml blanke fond
250 ml visfumet
200 ml kokosmelk
4 2 rode chili’s
3 1 koriander
rozemarijn
1 citroengras
2 basilicum
1 peterselie
1 dille
gember
2 broodkruim
limoenblaadjes
Oh wat een goed idee Annelies! Mijn vriezer is nogal klein, maar mijn voorraadkast daar zou ik ook weleens een challenge van kunnen/willen/moeten maken. Mijn man zal opgetogen zijn als daar eens wat ruimte terugkomt..
Door de ‘diepvrieschallenge’ is mijn voorraadkast ook al wat beter! Maar ik kan het toch nog altijd niet laten speciale ingrediënten te kopen, die dan vervolgens maanden in de kast staan… 🙂