Veggie quiche

17 oktober 2013 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Wat een typische herfstdag vandaag! Deze middag liep ik in de striemende regen naar een vergadering, waar ik trouwens – ondanks de paraplu- doornat toekwam. En toen ik een uur of twee later weer naar mijn bureau wandelde, stond de zon hoog aan de hemel, in een staalblauwe lucht. Het lijken eigenlijk eerder aprilse grillen dan oktoberse… tja, ik kan geen rijmend alternatief bedenken,  but you get the picture…

Zo’n herfstdag smeekt bijna om een ovenschotel, en ik had vandaag een quiche met ui, tijm en geitenkaas van Dagelijkse Kost gepland.

Je start met vier rode uien in halve maantjes te snijden. Die stoof je op een zacht vuurtje aan in een beetje boter, met wat fijngesneden tijm. Intussen bak je je kruimeldeeg-bodem blind. In principe moet dat niet echt, maar omdat ik toch moest wachten tot de uien gaar waren, heb ik hem toch een twintigtal minuutjes in de oven gezet. Hierdoor krijg je een lekkere krokante korst, en dus zeker geen “soggy bottom”.

Als de uien bijna gaar zijn, giet je er een glas of twee porto bij. Je laat ze dan nog een tiental minuutjes verder stoven, tot de porto helemaal weggekookt is.

Nu kan je alles beginnen samenvoegen: je schept de uien in de voorgebakken taartbodem, je verdeelt er een vers geitenkaasje over en giet er dan een mengsel van eieren (een zestal) en room (2 à 3 dl) over. Je zet het geheel nog een twintigtal minuutjes in een oven van 170°C en klaar is kees! We hebben er een eenvoudige groene salade met een dressing van hazelnootolie en rode wijnazijn bijgegeten.

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest