Groentenbouillon

17 maart 2014 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Bron: “Veg” van Hugh Fearnley-Whittingstall

Genoeg voor 1,5 l bouillon

Wat heb je nodig? 

2 grote uien
3 grote wortels
4 stengels bleekselder
1 teentje look
1 el olie
2 laurierblaadjes
enkele takjes tijm
enkele peterseliestengels
een paar zwarte peperkorrels
1/2 glas witte wijn

Hoe ga je tewerk?

Rasp de groenten grof.
Stoof ze, samen met de look, kruiden en peperkorrels aan in een beetje olie.


Laat fruiten tot de groenten glazig zijn.
Blus met witte wijn en laat verdampen.
Bevochtig alles met 1,75 l kokend water.


Laat de bouillon een tiental minuutjes koken. Als je de groenten niet geraspt hebt, maar grof gesneden, moet je op 20 à 30 minuten rekenen.
Zeef de bouillon.

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 11 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.721 andere abonnees

Pin It on Pinterest