Coquilles met pompelmoes en granaatappel

17 december 2014 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

De tijd van het jaar vraagt om nostalgie. Alles dat bij het seizoen hoort, roept honderd-en-één herinneringen aan vroeger op. Ik moest er ineens aan denken toen we vorige week de kerstspullen uit de garage naar de living brachten. De mini stond boven aan de trap letterlijk te trappelen van ongeduld. Eens boven gekomen, liepen de meisjes opgewonden achter mij aan tot ik de doos neerzette bij de kerstboom. Allebei bogen ze zich voorzichtig over de doos, maakten ze zachtjes open en onthulden één voor één de kerstfiguurtjes, als waren het blinkende schatten uit één of andere disney-film.

Coquille met pompelmoes en granaatappel
  • Pin

En opeens werd ik terug in de tijd gekatapulteerd, naar toen ik zelf nog in de basisschool zat, en ons mama de doos met kerstballen – balancerend op een trapladder – omzichtig helemaal achteraan uit een kast manoeuvreerde. Mijn zus en ik stonden te kijken, hoofdjes in de nek, mondjes open… We konden niet wachten om te ontdekken wat er allemaal inzat en de kostbare figuurtjes uit de zijdepapiertjes te rollen.

Rode kerstbal - credits unsplash / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Over naar het eten. Voor het mini-maxi menu ontbreekt nog een hapje. En het toeval wilt dat ik een tijdje geleden iets heerlijks zag passeren op Hap & Tap, de blog van Myriam, die ik onlangs leerde kennen op de workshop van Le Creuset. Het zag er zo mooi en lekker uit, dat ik het wel moest proberen. En Myriam heeft woord gehouden, want het is inderdaad een heerlijk hapje. Bovendien past het perfect in dit menu, omdat het – net als het vervolg – snel klaar en eenvoudig te bereiden is, maar er toch spectaculair uitziet.

Mini-maxi menu

Lichtjes aangepast van hap-en-tap.be

Coquilles met pompelmoes en granaatappel in 3 glaasjes als feesthapje
  • Pin

Coquilles met pompelmoes en granaatappel

Deze coquilles met pompelmoes en granaatappel zijn heel snel te maken, en zien er toch heerlijk feestelijk uit. Een perfect hapje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 250 ml pompelmoessap +/- 2 pompelmoezen
  • 6 g gelatine in blaadjes
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Voor de tartaar

  • 6 verse coquilles
  • 50 ml pompelmoessap
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • pepermengeling
  • 1 granaatappel

Instructies
 

Voor de gelei

  • Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Verwarm 150 ml pompelmoessap in een steelpannetje.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het warme pompelmoessap tot ze helemaal opgenomen zijn.
  • Voeg er de rest van het pompelmoessap en de peterselie aan toe.
  • Giet in glaasjes en zet minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Voor de tartaar

  • Snijd de coquilles in kleine blokjes.
  • Meng met het pompelmoessap en de olijfolie.
  • Proef en kruid met fleur de sel en peper.
  • Maak de zaadjes los uit de granaatappel.
  • Meng door de tartaar.

Voor de afwerking

  • Neem de glaasjes uit de koelkast.
  • Schep er de tartaar op.
  • Garneer met een blaadje peterselie.
  • Serveer het hapje van coquille met pompelmoes en granaatappel.
Trefwoord coquille, granaatappel, peterselie, pompelmoes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

Soep van mosselen, spinazie en groene curry

We gaan verder met de feestrecepten met deze smakelijke soep van mosselen, spinazie en groene curry: een voorgerecht waarmee je gegarandeerd gaat scoren. Het ziet er niet alleen verrassend uit, de smaken zijn dat ook: origineel, fris en verfijnd. En dat is net wat je...

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Salade met burrata, vijgen en hot honey

Ik trap het feestseizoen hier op Een lepeltje lekkers op gang met deze salade met burrata, vijgen en hot honey. Deze salade is een origineel voorgerecht vol zachte smaken die elkaar mooi aanvullen. Als je even de tijd neemt om vooraf wat mise-en-place te doen en de...

2 Reacties

  1. Andrea De Wit

    Dag Annelies fijne recepten . Spijtig dat ik dit jaar niet kan delen met de familie. Maar gebruik er toch enkele om mezelf en mijn man gelukkig te maken. Ik wens je fijne feestdagen.

    Antwoord
    • Annelies

      Dank je wel! Ook voor jullie fijne feestdagen & laat het smaken!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest