Aziatische vis met paksoi

23 november 2013 | Aziatisch, Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Gezond, Home thema, Recepten

Maandag heb ik een Aziatisch geïnspireerd “gerechje” op het menu gezet. Bedoeling was eigenlijk om zalm te gebruiken, maar als deel van operatie “diepvries-opkuis” heb ik rogfilets genomen. Op zich leent de vis zich vrij goed tot dit soort gerechten, omdat hij vrij vlezig is. Maar doordat hij een heel stuk dunner is dan een zalmfilet, had ik hem wel wat te lang laten marineren, waardoor hij een beetje zout uitgevallen is.

Paksoi had ik nog niet zo veel klaargemaakt, maar ik vind het best een lekkere groente, zo snel gewokt met een stevige kruiding. Gewoon an sich heeft dat ding trouwens niet zo heel veel smaak, dus het kan wel wat verdragen van smaakmakers. Ik gebruikte look, chili, gember en sojasaus: een schot in de roos!

Wat heb je nodig?

4 visfilets, zalm of rog (in dit laatste geval de vis maar 5 minuutjes laten marineren, wat dus ook wilt zeggen dat je je grill sneller moet beginnen voorverwarmen)
sojasaus
honing of rietsuiker
2 teentjes look
1 paksoi
arachideolie
sesamolie
verse gember (naar smaak)
1 rode chilipeper
(volle) rijst

Hoe ga je tewerk? 

Maak een papje van 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 geperst teentje look. 

Bestrijk hiermee de vis en laat 15 minuutjes marineren.

Verwarm intussen de grill voor.

Was de paksoi en snijd in beetklare stukjes.
Grill intussen de vis een tiental minuutjes en kook de rijst. 

Verwarm de wok met een beetje arachide-olie en een drupje sesamolie. 
IMG_7006
  • Pin
Roerbak de gesneden chili samen met de look en de geraspte gember tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de paksoi toe en wok een 7-tal minuutjes tot beetgaar.

Voeg aan het einde van de baktijd twee eetlepels sojasaus toe.
Proef en kruid eventueel bij.

Serveer de gegrilde vis met de paksoi en rijst.

Nog enkele Aziatische recepten

Krabkoekjes met mango-currysaus

Krabkoekjes met mango-currysaus

Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise

Oh ja, deze rijstkoekjes met tonijn en chilimayonaise gaan je nieuwe favoriet worden! Voor mij behoren ze alvast tot de lijst van gerechten die ik zowat elke dag zou kunnen eten. Veel textuur, tonnen smaak en met frisse Aziatische inslag: dat is hoe ik het graag wil....

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Aziatische gravad lax met komkommersalade

Vandaag heb ik deze kleurrijke Azatische gravad lax met komkommersalade en mirindressing voor jullie klaarstaan. Dat is een licht voorgerecht dat de smaakpapillen wakker schudt en doet verlangen naar méér. Perfect dus om je feestmenu op gang te trekken. Ik heb hier op...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest