Maandag heb ik een Aziatisch geïnspireerd “gerechje” op het menu gezet. Bedoeling was eigenlijk om zalm te gebruiken, maar als deel van operatie “diepvries-opkuis” heb ik rogfilets genomen. Op zich leent de vis zich vrij goed tot dit soort gerechten, omdat hij vrij vlezig is. Maar doordat hij een heel stuk dunner is dan een zalmfilet, had ik hem wel wat te lang laten marineren, waardoor hij een beetje zout uitgevallen is.
Paksoi had ik nog niet zo veel klaargemaakt, maar ik vind het best een lekkere groente, zo snel gewokt met een stevige kruiding. Gewoon an sich heeft dat ding trouwens niet zo heel veel smaak, dus het kan wel wat verdragen van smaakmakers. Ik gebruikte look, chili, gember en sojasaus: een schot in de roos!
Wat heb je nodig?
4 visfilets, zalm of rog (in dit laatste geval de vis maar 5 minuutjes laten marineren, wat dus ook wilt zeggen dat je je grill sneller moet beginnen voorverwarmen)
sojasaus
honing of rietsuiker
2 teentjes look
1 paksoi
arachideolie
sesamolie
verse gember (naar smaak)
1 rode chilipeper
(volle) rijst
Hoe ga je tewerk?
Maak een papje van 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel honing en 1 geperst teentje look. Bestrijk hiermee de vis en laat 15 minuutjes marineren.
Verwarm intussen de grill voor.
Was de paksoi en snijd in beetklare stukjes.
Grill intussen de vis een tiental minuutjes en kook de rijst. Verwarm de wok met een beetje arachide-olie en een drupje sesamolie. Roerbak de gesneden chili samen met de look en de geraspte gember tot de aroma’s vrijkomen.
Voeg de paksoi toe en wok een 7-tal minuutjes tot beetgaar.
Voeg aan het einde van de baktijd twee eetlepels sojasaus toe.
Proef en kruid eventueel bij.
0 reacties