Schelvis in papillotte met courgette, wortel en tomaat

Schelvis in papillotte

1 september… We stappen vandaag weer recht de drukte in. Vroeg opstaan, zorgen dat iedereen gekleed en gewassen is, op tijd op school geraken en dan nog vlug-vlug zelf naar het werk rennen om daar op een aanvaardbaar uur te kunnen starten.

Toch moet ik zeggen dat ik er allemaal wel een goed oog in heb. Door twee maanden halftijds te werken, en door dat laatste weekendje-weg zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Het geeft mij een gevoel van controle: dat ik alles (voorlopig althans) in de hand heb, dat ik het overzicht bewaar, dat ik tegen een stootje kan.

Maar dat neemt niet weg dat school- en werkdagen druk zijn. En ’s avonds, als ik thuis kom, wil ik iedereen toch graag nog een voedzame maaltijd voorschotelen. En dan is een gerecht als deze schelvis in papillotte de perfecte metgezel: terwijl de oven voorverwarmd, snijd ik de groenten en maak ik de pakketjes. Dan schuif ik de papillottes een kwartiertje in de oven en zit iedereen dus binnen het half uur aan tafel. Snel, gemakkelijk, voedzaam en vooral lekker: de ideale weekdagmaaltijd!

Wat heb je nodig?

2 wortels
1 (gele) courgette
8 takjes verse oregano (of andere tuinkruiden: basilicum, tijm of dragon kunnen ook)
4 schelvishaasjes van elk zo’n 200 g
peper en zout
ev. gedroogde algen (o.a. te koop bij Spice Bazaar)
olijfolie
250 g kerstomaten

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de wortels in fijne reepjes.
Snijd de courgette in vieren, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes.
Was de oregano.
Kruid de schelvis aan beide zijden met peper, zout en algen (als je die gebruikt).

Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie.
Leg er de courgetteblokjes en wortelreepjes op.
Kruid licht met peper en zout.
Leg er de schelvis op en verdeel er de tomaatjes over.
Leg in elk pakketje 2 takjes oregano op de vis.

Schelvis in papillotte
Vouw de papillottes toe en leg op een bakplaat.
Zet een kwartiertje in de oven.

Serveer de schelvis in papillotte met de groentjes.

Schelvis in papillotte

Print Friendly, PDF & Email

18 thoughts on “Schelvis in papillotte met courgette, wortel en tomaat

  1. Ziet er echt lekker uit! Ik herken doordeweekse avonden, werk, schoolgaande kinderen. En je wilt ook nog iets snel, lekker en voedzaam op tafel zetten. Als foodbloggende werkende moeder van 3, hou ik me aanbevolen!

  2. Zou toch super zijn, als dit alles van een lepeltje lekkers te koop zou zijn in boekvorm, zou bij mij altijd een plaatsje hebben op het aanrecht !

      1. Dat zal ik zeker in de gaten houden!
        Heb zelf al eens willen proberen al je recepten te printen en dan in een mooie kaft te doen, maar lukte me niet, ben daar ook niet handig in ?

  3. Hallo!
    Ik las onlangs op facebook, dat je het leuk vindt als wij, jouw lezers, ‘liken’. Evenwel, ik ben een trouwe fan (haast wekelijks staan er gerechtjes van jou op tafel), maar dat ‘liken’ vergeet ik meestal…
    Bij deze, lepeltje lekker is mijn absolute foodblogfavoriet! Ik hou van je schrijfstijl, van je knipoog nu en dan, van jouw steeds maar mooier wordende foto’s, en vooral van jouw immer lekkere, originele interpretaties van gerechtjes!
    Ik (en de eters aan mijn tafel) hoop dat je nog lang zo voort doet !
    warme groet, tine

    1. Oh Tine, ik krijg kippenvel van je berichtje! Echt enorm bedankt voor het compliment, doet zo veel deugd!!! Nog veel kookplezier! x

  4. De schelvis gaan we uit proberen deze week. Het ziet er smakelijk uit. Als de schelvis smaakt dan serveren we deze voor onze vrienden volgende week. Dank je voor je blog! Groetjes Derk

Laat me weten wat je ervan vindt!