Ga terug
+ servings
Schelvis in papillotte

Schelvis in papillotte met courgette, wortel en tomaat

Deze schelvis in papillotte is snel klaar, gemakkelijk, voedzaam en vooral lekker: de ideale weekdagmaaltijd! Met courgette, wortel en tomaat.
2 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht, Visgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 8 takjes verse oregano of andere tuinkruiden zoals basilicum, tijm of dragon
  • 4 schelvishaasjes elk zo'n 200g, stukken van 5 cm dikte
  • peper en zout
  • viskruiden optioneel
  • olijfolie
  • 250 g kerstomaten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de wortels in fijne reepjes.
 Snijd de courgette in vieren, verwijder de pitjes en snijd in dunne plakjes.
 Was de oregano.

  • Kruid de schelvis aan beide zijden met peper, zout en viskruiden (als je die gebruikt).
  • Besprenkel 4 vellen bakpapier met olijfolie.
 Leg er de courgetteblokjes en wortelreepjes op.
 Kruid licht met peper en zout.
 Leg er de schelvis op en verdeel er de tomaatjes over.
 Leg in elk pakketje 2 takjes oregano op de vis.
    Schelvis in papillotte
  • Vouw de papillottes toe en leg op een bakplaat.
  • Zet 35 minuten in de oven. Als je dunnere filets gebruikt, zal de gaartijd een stuk korter zijn. Hou daar dus rekening mee, en open eventueel al eens een pakketje om te checken na een 15-tal minuten baktijd.
  • Serveer de schelvis in papillotte met de groenten.
Trefwoord courgette, oregano, schelvis, tomaat, vis, wortel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!