Weer zoals nu, dat schreeuwt om een zomers gerechtje! Laat de kolen, rapen en pompoenen even voor wat ze zijn (ik houd voorbije lente in gedachten en durf ze nog niet volledig aan de kant schuiven…) en smijt je op de boontjes, asperges, erwten en ander fris groen. Dit weekend heb ik een eenvoudig visgerecht gemaakt dat alle beloften waarmaakt: snel, zomers en smaakvol. Het gerecht komt uit “Jamie’s dinners”, nummer zoveel in mijn Jamie-collectie.
Met de groentjes kan je naar hartelust variëren: de volgende keer zou ik bijvoorbeeld eens tuinbonen, peultjes en groene asperges proberen. Je kan alles perfect op voorhand voorbereiden, zodat je op “le moment suprême” enkel nog de braadslede in de oven moet schuiven.
Gewoon doen!
Wat heb je nodig?
700 g (nieuwe) aardappelen, geschild
een mengeling van sperziebonen, erwten, snijbonen, … (ongeveer 600 g)
50 g boter
olijfolie
2 (bio) citroenen, schil geraspt en uitgeperst
een bundel basilicum, gehakt
een bundel dille, gehakt
4 zalmfilets met vel van 200g elk
zwarte peper en zeezout
Hoe ga je tewerk?
Verwarm de oven voor op 230 °C.
Kook de aardappels bijna gaar in een grote kom met veel gezouten water (10 à 12 minuten).
Voeg er de laatste vier minuten de groenten aan toe.
Giet alles af in een vergiet en schep over in een braadslede.
Voeg er boter, olijfolie, citroenrasp en -sap aan toe.
Hussel door elkaar en kruid goed met peper en zout.
Snij het vel van de zalmfilets enkele keren in met een scherp mes.
Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper.
Leg de filets met het vel naar boven op de groenten.
Duw de helft van de gehakte basilicum en dille in de inkervingen.
Schuif de braadslede een twintigtal minuten in de voorverwarmde oven tot de zalm gaar is (maar niet té).
Meng de rest van de verse kruiden met de groenten en serveer.
0 reacties