Ha, het is weer vrijdag! Het weekend staat voor de deur en dus pers ik er nog snel een sprintje uit om de laatste to do’s af te werken, de kindjes niet te lang in de opvang te laten en het huis een beetje opgeruimd te krijgen zodat we er dit weekend weer lekker een boeltje van kunnen maken. Vrijdagen schreeuwen om eenvoudige gerechten, snel resultaat zonder al te veel potten en pannen of moeilijke bewerkingen. En Nigella heeft alweer het perfecte antwoord: een snel zeesouper!
Als je ervoor zorgt dat je altijd zo’n zak gemengde zeevruchten in je vriezer liggen hebt, kan je dit gerecht op elk moment en binnen het kwartier in elkaar flansen. De meeste ingrediënten behoren standaard tot de keukenvoorraad of zijn eenvoudig te vervangen door een alternatief (peterselie door bieslook of kervel, gedroogde dragon door verse of wat tijm, pijpajuin door de ouderwetse variant). En ondanks het gemak waarmee dit op tafel komt, is de smaak toch gesofisticeerd door de toevoeging van saffraan en witte wijn.
Wij aten dit met gekookte rijst, maar een simpele afbak-ciabatta is een nog betere keuze. Dan kan je de soepachtige saus lekker opsoppen. Héérlijk, als je het mij vraagt!
Bron: Keuken van Nigella Lawson
Wat heb je nodig?
lookolie
3 pijpajuintjes
1 kl gedroogde dragon
250 ml witte wijn of droge vermout
250 ml kokend water
een half potje saffraan
400 g tomatenstukjes in blik
zout en peper
400 g gemengde zeevruchten (diepvries)
verse of diepgevroren tuinkruiden, zoals peterselie, dragon, bieslook (optioneel)
Hoe ga je tewerk?
Verhit een scheutje lookolie in een pan. Knip de pijpajuintjes boven de pan in stukjes en bak tot ze glazig worden.
Voeg er de gedroogde dragon aan toe.
Blus met witte wijn en laat aan de kook komen.
Voeg water, saffraan en tomatenstukjes toe en laat een paar minuten doorkoken.
Kruid de saus met peper en zout. Voeg er de zeevruchten aan toe en kook 4 à 5 minuten tot alles gaar is.
Garneer met de tuinkruiden.
*kuist een beetje kwijl van haar toetsenbord* dat ziet er lekker uit! Ik heb altijd een beetje schrik dat zo’n diepgevrozen zeebeestjes snel in rubber veranderen als je ze kookt… speciale voorkeur van merk?
@ Prinses: eet jij zeevruchten?
K.To: je mag ze sowieso niet lang laten koken. Ik had die van Delhaize (huismerk).
Die foto’s zijn inderdaad het vervelendste. Ik sukkel er ook mee maar blijven oefenen.
Ziet er weer een lekker gerechtje uit. En idd op vrijdag kom ik hier ook handen te kort
Mooie foto! Neem jij ze meestal s avonds? Of is die overdag getrokken. Ik vind het nog altijd heeeel moeilijk die foto’s.
Deze is bij kunstlicht genomen. Het blijft idd moeilijk, heb er heel wat moeten nemen om dit resultaat te krijgen. Ik experimenteer met het diafragma tot het er ok uitziet, lukt niet altijd even goed
Je begint mijn huishoudheld te worden :).