Met dit zomerweer smaakt er niets zo lekker als een koud drankje. Dus waarom deze smoothie met amandelmelk, framboos en perzik niet eens proberen? Ik gebruik hier de nieuwe amandelmelk van Campina: die geeft een smeuïg resultaat, vederlicht als een wolkje. Voor de smaken liet ik mij inspireren door de klassieke pêche melba: perzik, framboos en amandel. Ik voeg er nog een vleugje limoen aan toe om de milkshake extra fris te maken. Perfect als ontbijt of tussendoortje!
Nog vragen?
Onder de receptenkaart vind je een rubriek met veel gestelde vragen. Vind je toch het antwoord op jouw vraag niet terug, laat dan gerust een reactie achter en dan zal ik je met plezier verder helpen.
Recept geprobeerd?
Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze smoothie met amandelmelk en zomerfruit geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).
Betaalde samenwerking met Campina
Smoothie met amandelmelk en zomerfruit
Equipment
- blender
Ingrediënten
Voor de eerste laag
- 2 perziken
- 250 ml amandelmelk
- 1 limoen alleen het sap
- 1 eetlepel honing
Voor de tweede laag
- 170 g frambozen
- 250 ml amandelmelk
- 1 theelepel vanille-extract
Voor de afwerking
- 4 schijfjes limoen
- 4 plakjes perzik
- 4 frambozen
- 4 takjes munt
Instructies
Voor de eerste laag
- Ontpit en schil de perziken en snijd ze in blokjes.
- Mix samen met amandelmelk, limoensap en honing glad in de blender.
- Verdeel over 4 glazen.
Voor de tweede laag
- Mix alle ingrediënten samen glad in de blender.
- Giet op de eerste laag.
Voor de afwerking
- Werk de glazen af met een schijfje limoen, een partje perzik, een framboos en een takje munt.
- Serveer.
Veel gestelde vragen
Dat is zeker mogelijk. Als je het fruit vooraf niet laat ontdooien, heb je mogelijk wel wat meer amandelmelk nodig om het geheel vloeibaar te maken. Maar oplepelen als een ijsje kan natuurlijk ook!
Dat kan, maar dan zal je hem voor het serveren over moeten doorroeren.
Het ziet er heel mooi en lekker uit, Annelies!
Dank je wel Nancy! ☺️