Smoothie met amandelmelk en zomerfruit

17 juni 2023 | Hittegolf, Ontbijt en brunch, Recepten

Met dit zomerweer smaakt er niets zo lekker als een koud drankje. Dus waarom deze smoothie met amandelmelk, framboos en perzik niet eens proberen? Ik gebruik hier de nieuwe amandelmelk van Campina: die geeft een smeuïg resultaat, vederlicht als een wolkje. Voor de smaken liet ik mij inspireren door de klassieke pêche melba: perzik, framboos en amandel. Ik voeg er nog een vleugje limoen aan toe om de milkshake extra fris te maken. Perfect als ontbijt of tussendoortje!

Smoothie met amandelmelk en zomerfruit vooraanzicht, afgewerkt met framboos, perzik, munt en limoen, met brik amandelmelk op de achtergrond
  • Pin

Nog vragen? 

Onder de receptenkaart vind je een rubriek met veel gestelde vragen. Vind je toch het antwoord op jouw vraag niet terug, laat dan gerust een reactie achter en dan zal ik je met plezier verder helpen. 

  • Pin

Recept geprobeerd?

Je maakt mij altijd blij met een reactie of een beoordeling (klik daarvoor op de sterren in de receptenkaart) als je deze smoothie met amandelmelk en zomerfruit geprobeerd hebt. Delen via social media kan natuurlijk ook. Vergeet mij dan zeker niet te taggen (@eenlepeltjelekkers).

Betaalde samenwerking met Campina

Smoothie met amandelmelk en zomerfruit vooraanzicht, afgewerkt met framboos, perzik, munt en limoen, met brik amandelmelk op de achtergrond
  • Pin

Smoothie met amandelmelk en zomerfruit

In deze smoothie met amandelmelk gaan ook perziken, frambozen en een vleugje limoen: lekker fris en zomers. Ideaal als ontbijt of tussendoortje!
4 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Brunch, Dessert, Nagerecht, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken Belgisch
Porties 4 glazen

Equipment

  • blender

Ingrediënten
  

Voor de eerste laag

  • 2 perziken
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 limoen alleen het sap
  • 1 eetlepel honing

Voor de tweede laag

  • 170 g frambozen
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 theelepel vanille-extract

Voor de afwerking

  • 4 schijfjes limoen
  • 4 plakjes perzik
  • 4 frambozen
  • 4 takjes munt

Instructies
 

Voor de eerste laag

  • Ontpit en schil de perziken en snijd ze in blokjes.
  • Mix samen met amandelmelk, limoensap en honing glad in de blender.
  • Verdeel over 4 glazen.

Voor de tweede laag

  • Mix alle ingrediënten samen glad in de blender.
  • Giet op de eerste laag.

Voor de afwerking

  • Werk de glazen af met een schijfje limoen, een partje perzik, een framboos en een takje munt.
  • Serveer.
Trefwoord amandelmelk, framboos, honing, limoen, munt, perzik, vanille
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Veel gestelde vragen

Kan ik deze smoothie met amandelmelk ook met diepvriesfruit maken?

Dat is zeker mogelijk. Als je het fruit vooraf niet laat ontdooien, heb je mogelijk wel wat meer amandelmelk nodig om het geheel vloeibaar te maken. Maar oplepelen als een ijsje kan natuurlijk ook!

Kan ik deze smoothie met amandelmelk ook vooraf maken?

Dat kan, maar dan zal je hem voor het serveren over moeten doorroeren.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 14 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.729 andere abonnees

Nog meer ontbijtrecepten

Ontbijt bowl met rijstpap en havermout

Ontbijt bowl met rijstpap en havermout

Zo'n ontbijt bowl met amandel en havermout: je moet het gewoon eens maken. Het gaat je doordeweeks ontbijt een enorme boost geven: niet alleen qua uitzicht - want, geef toe, het oog wil ook wat - maar vooral voor de smaak: dát is waarvoor ik het doe. Zo'n zacht...

Blini met asperges, burrata en mosterdkaviaar

Blini met asperges, burrata en mosterdkaviaar

Vandaag heb ik nog eens een rasecht brunchgerecht voor jullie: blini met asperges, burrata en mosterdkaviaar. Een heerlijk gerecht met de smaken van de lente en wat extra pit van de mosterdkaviaar. Voeg er de smeuïgheid van burrata, het zoute van de parmezaan en het...

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Granola met koffie, chocolade en hazelnoot

Even stil geweest hier, maar ik ben terug! Ik heb de afgelopen weken veel inspiratie verzameld en geëxperimenteerd in de keuken, en ik hoop jullie de komende maanden weer heel wat smaakbommetjes te kunnen voorschotelen. En vandaag start ik alvast met een origineel...

Crumpets met verse kaas en braambessen

Crumpets met verse kaas en braambessen

Ik deel vandaag het recept voor een origineel en misschien nog weinig gekend ontbijtje: crumpets met verse kaas en braambessen. Crumpets zijn een traditioneel Engels gebakje, dat het midden houdt tussen een dikke pancake en een broodje. In Groot-Brittannië kan je ze...

2 Reacties

  1. Nancy Van Sevecotte

    Het ziet er heel mooi en lekker uit, Annelies!

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest