Ik heb een supergoeie “hack” gevonden om snel chocoladedeeg te maken. Je hoeft er geen speciale patisserievaardigheden voor te hebben, je hebt geen professioneel materiaal of moeilijk te vinden ingrediënten nodig, en daarenboven blijft zelfs de tijd die je eraan spendeert beperkt. Men neme: een rol kant-en-klaar zanddeeg, een pak cacaopoeder en wat melk. Even mixen in de keukenrobot, “et voilà”: le nouveau pâte est arrivé! Voeg daar nog een poepsimpel mengsel van passievruchten, citroensap, room, ei en suiker aan toe, en je kan deze indrukwekkende taartjes met passievrucht al op tafel zetten.
Zonder overdrijven: dit recept kan echt íedereen klaarmaken. Ja, ook jij, die nog nooit een taart gebakken, een cakebeslag gemixt, of misschien zelfs een deegrol van dichtbij gezien heeft. Dit kán gewoon niet mislukken. Het moeilijkste is het vullen van de deegbodems: zet de vormpjes in de oven op de rooster en vul ze met een maatbeker. Schuif de rooster voorzichtig weer in de oven (zonder morsen), sluit de deur en je hebt de gevaarlijkste stap overleefd.
Dus: overwin je deegangst, haal de nodige ingrediënten in huis en ga gewoon aan de slag. Je zal het je niet beklagen, want deze taartjes met passievrucht zijn gewoon goddelijk. Rijkelijk chocolade zanddeeg en een zoete vulling met voldoende scherpte van de passievrucht en citroen: het perfecte huwelijk.
Taartjes met passievrucht en chocoladedeeg
Equipment
- foodprocessor
- deegrol
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar zanddeeg 230 g
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel melk
- 100 ml slagroom opgeklopt tot yoghurtdikte
- 3 passievruchten alleen de pulp
Voor de vulling
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 110 g suiker
- 130 ml passievruchtensap o.a. te koop bij Makro, of zelf te maken door de pulp van 8 à 10 passievruchten te mixen en door een zeef te duwen
- 2 eetlepels citroensap
Voor de afwerking
- 150 ml slagroom
Instructies
Voor het deeg
- Verwarm de oven voor op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Doe het zanddeeg samen met de cacao & melk in de foodprocessor.
- Mix tot je weer een samenhangend deeg krijgt (dit duurt wel even, desnoods kan je een handje helpen door het deeg tot een bol te kneden).
- Rol het weer uit tot dezelfde dikte als het gekochte deeg.
- Snijd er 5 deegrondjes uit.
- Bekleed taartvormpjes met het deeg.
- Leg er een bakpapier en een steunvulling (bakparels of droge peulvruchten of rijst) op.
- Bak de deegbodems 10 minuten blind.
- Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten.
- Laat lichtjes afkoelen op een rooster.
- Verlaag de oventemperatuur tot 140 °C.
Voor de vulling
- Roer de eieren en eidooiers los met de suiker (enkel losroeren, zeker níet wit kloppen).
- Voeg passievruchtensap, citroensap en slagroom toe en roer tot een homogeen mengsel (met zo weinig mogelijk luchtbellen).
- Zet de deegbodems op de rooster in de oven.
- Vul voorzichtig met het passievruchtenmengsel.
- Schuif in de oven en bak 30 à 35 minuten tot de vulling net gestold is.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Ontvorm.
Voor de afwerking
- Werk de taartjes af met wat slagroom en passievruchtenpulp.
- Serveer de taartjes met passievrucht en chocoladedeeg.
klinkt zeer lekker en makkelijk! ik wil het wel eens proberen 🙂
Doen! Zeer lekker en zeer gemakkelijk! 🙂
Lijkt me een heerlijke combi: passievrucht en chocolade. Yum!
Ziet er super lekker uit! Super handig die tip van het chocoladedeeg! 😀