Mimosa met bloedsinaasappel

31 december 2016 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Home thema, Recepten

Met oudejaarsavond in het vooruitzicht serveer ik jullie vandaag een cocktail. Hoewel ik enorm van “het pure spul” hou, mag het met de feesten wel eens wat origineler. Deze mimosa met bloedsinaasappel past helemaal bij het seizoen, smaakt lekker fris en wekt de smaakpapillen. Hij ziet er daarenboven prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang, en het felgroene detail van de munt.

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Cocktails zijn niet mijn sterkte, en dus hou ik het meestal bij een vrij eenvoudige combinatie. Champagne en sinaasappelsap: het is geen zelfbedacht concept, maar het werkt wél. Door bloedsinaasappel te gebruiken en het geheel af te werken met wat granaatappel, krijg je toch een verrassend resultaat.

Met deze heerlijke glaasjes laat ik jullie het nieuwe jaar ingaan. Ik wens jullie van harte leuke feesten toe, en al het beste voor het nieuwe jaar. Zelf heb ik weinig voornemens, alleen dan misschien om af en toe eens op de rem te gaan staan, meer tijd te nemen, mezelf minder druk op te leggen, en gewoonweg te genieten. Maar daarover lezen jullie in mijn volgende bericht meer.

Beste wensen voor een spetterend nieuwjaar! 

Mimosa met bloedsinaasappel / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Mimosa met bloedsinaasappel

Deze mimosa met bloedsinaasappel ziet er prachtig uit, met zijn kleuren van een zomerse zonsondergang en het felgroene detail van de munt.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Keuken Belgisch
Porties 6 glazen

Equipment

  • 6 champagneglazen

Ingrediënten
  

  • 350 ml rosé schuimwijn cava of champagne
  • 350 ml bloedsinaasappelsap
  • 75 ml grand marnier
  • enkele blaadjes munt
  • granaatappelpitjes van 1 granaatappel
  • zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Meng de schuimwijn met het sinaasappelsap en de grand marnier.
  • Proef en voeg eventueel extra sap of schuimwijn toe naar smaak.
  • Snijd de meeste muntblaadjes fijn, hou er enkele apart voor de afwerking.
  • Verdeel de granaatappelpitjes over de glazen.
  • Giet er het schuimwijn-sinaasappelmengsel bij.
  • Strooi er wat fijngesneden munt over.
  • Werk af met sinaasappelzeste en achtergehouden muntblaadjes.
  • Serveer de mimosa met bloedsinaasappel.
Trefwoord cava, cocktail, feestdagen, feestrecept, sinaasappel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Nog enkele feestrecepten

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Op zoek naar een indrukwekkend dessert voor de feesten, dat je makkelijk voor een grote groep kan maken? Deze ijstaart met bosbessen, appel en pistache is precies wat je nodig hebt! Of je nu een uitgebreid feest geeft of gewoon veel gasten verwacht, deze ijstaart...

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje met pompoen dat zowel smaakvol als elegant is? Deze knapperige filodeegrolletjes met een romige vulling van pompoen, ricotta en basilicum zijn een schot in de roos. Het filodeeg zorgt voor een heerlijk krokante buitenkant,...

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest