Ik ben helemaal fan van Camp’s. Het Belgisch bedrijf uit Ronse produceert de lekkerste pickles, mosterd en ingelegde groenten. Ze maken daarvoor gebruik van eeuwenoude recepten, aangevuld met een frisse en innovatieve aanpak, waardoor je wéét wat je eet. Hier geen bewaarmiddelen of smaakversterkers, maar enkel de beste natuurlijke ingrediënten.
Een tijdje geleden kreeg ik een Camp’s kistje met twee soorten mosterd (graantjesmosterd en mosterd met karamel), pickles, augurken, zilveruitjes en kappers thuisgestuurd. Het heeft niet lang geduurd of ze werden voor allerlei lekkers ingezet: mayonaise, frietjes, steak tartaar… ze varen allemaal wel met zo’n unieke Camp’s “touch”. En nu de feestdagen achter de rug zijn, werd het wel eens tijd om écht aan de slag te gaan met de mooie potjes.
Met de feestdagen is ook de vakantie voorbij, en dus is de tijd van urenlang kokkerellen ver weg. Ik kies weer als vanouds voor snelle recepten, liefst met niet te veel afwas, maar toch altijd nét dat tikkeltje anders. Deze kip met mosterdsaus en druiven past perfect in dat plaatje. Je maakt het hele gerecht in één pot, en na een twintigtal minuutjes kan je al aanschuiven.
De graantjesmosterd van Camp’s is heerlijk subtiel, en wordt perfect aangevuld door de anijssmaak van de dragon en de zoete druiven. Wij aten een kom dampende rijst en wat gestoomde boontjes bij deze kip in mosterdsaus, maar ook een berg boterige puree zou dit gerecht alle eer aan doen. Wil je wel eens wat anders proberen, waag je dan eens aan deze combinatie. Ik ben er zeker van dat alle huisgenoten ervan zullen smullen!
PS: In België is Camp’s o.a. te koop bij Delhaize. Andere verkooppunten vind je via de website.
Wat heb je nodig?
600 g kippenboutfilet
50 g bloem
peper en zout
boter
2 sjalotten, fijn gesnipperd
een borrelglas marsala
250 ml kippenbouillon
250 ml lichte room
2 el graantjesmosterd
250 g witte druiven, gehalveerd
blaadjes van 3 takjes dragon, gehakt
Hoe ga je tewerk?
Snijd de kip in repen.
Kruid de bloem met peper en zout en haal de kipreepjes erdoor.
Klop de overtollige bloem eraf.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan.
Bak er de kip goudbruin in aan.
Zet het vuur lager, voeg een extra klontje boter toe, en strooi er de sjalot bij.
Bak enkele minuten tot glazig.
Blus de pan met de marsala en maak de aanbaksels van de bodem los.
Voeg bouillon, room en mosterd toe en laat zachtjes aan de kook komen.
Roer er de druiven en dragon door.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer de kip met mosterdsaus.
Die marsala, blijft dat een tijdje goed ? Ik wil dit gerecht wel proberen maar gooi niet graag een bijna volle fles door de gootsteen.
Dat blijft eeuwig goed ja ;). Eventueel kan je ook sherry, of zelfs gewone witte wijn gebruiken. Of de alcohol helemaal weglaten en blussen met bouillon. Maar die marsala geeft wel een lekker smaakje hoor!
Goedenavond,
Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! ?
Weet u misschien of dit merk ook in Nederland te koop is? Ik hoop van wel!
Groetjes
Marina Riemslag
Ik denk het wel, Marina, je kan nagaan waar via http://www.vancamps.be/afhaalpunten.php!
Helaas dat had ik al geprobeerd, maar dat werkt niet?
Is er een andere mosterd die een beetje vergelijkbaar is?
Bedankt trouwens voor snelle reactie!
Fijne avond
Marina, ik vraag het even na bij Camp’s, ik laat je snel iets weten!
Top????
Hoi Marina, ik heb een lijst gekregen met verkooppunten in NL. Kan ik dat ergens naartoe mailen voor jou?
Ja top dat mag naar: marinariemslag@hotmail.com
Bedankt voor de moeite.