Kip met mosterdsaus en druiven

5 januari 2016 | Een lepeltje lekkers, Home thema, Kiplekker, Recepten

Ik ben helemaal fan van Camp’s. Het Belgisch bedrijf uit Ronse produceert de lekkerste pickles, mosterd en ingelegde groenten. Ze maken daarvoor gebruik van eeuwenoude recepten, aangevuld met een frisse en innovatieve aanpak, waardoor je wéét wat je eet. Hier geen bewaarmiddelen of smaakversterkers, maar enkel de beste natuurlijke ingrediënten.

Camp's mosterd, pickles en ingelegde groenten
  • Pin

Een tijdje geleden kreeg ik een Camp’s kistje met twee soorten mosterd (graantjesmosterd en mosterd met karamel), pickles, augurken, zilveruitjes en kappers thuisgestuurd. Het heeft niet lang geduurd of ze werden voor allerlei lekkers ingezet: mayonaise, frietjes, steak tartaar… ze varen allemaal wel met zo’n unieke Camp’s “touch”. En nu de feestdagen achter de rug zijn, werd het wel eens tijd om écht aan de slag te gaan met de mooie potjes.

Met de feestdagen is ook de vakantie voorbij, en dus is de tijd van urenlang kokkerellen ver weg. Ik kies weer als vanouds voor snelle recepten, liefst met niet te veel afwas, maar toch altijd nét dat tikkeltje anders. Deze kip met mosterdsaus en druiven past perfect in dat plaatje. Je maakt het hele gerecht in één pot, en na een twintigtal minuutjes kan je al aanschuiven.

De graantjesmosterd van Camp’s is heerlijk subtiel, en wordt perfect aangevuld door de anijssmaak van de dragon en de zoete druiven. Wij aten een kom dampende rijst en wat gestoomde boontjes bij deze kip in mosterdsaus, maar ook een berg boterige puree zou dit gerecht alle eer aan doen. Wil je wel eens wat anders proberen, waag je dan eens aan deze combinatie. Ik ben er zeker van dat alle huisgenoten ervan zullen smullen!

PS: In België is Camp’s o.a. te koop bij Delhaize. Andere verkooppunten vind je via de website.

Wat heb je nodig?

600 g kippenboutfilet
50 g bloem
peper en zout
boter
2 sjalotten, fijn gesnipperd
een borrelglas marsala
250 ml kippenbouillon
250 ml lichte room
2 el graantjesmosterd
250 g witte druiven, gehalveerd
blaadjes van 3 takjes dragon, gehakt

Hoe ga je tewerk?

Sjalot, druiven, bloem, mosterd van Camp's
  • Pin

Snijd de kip in repen.
Kruid de bloem met peper en zout en haal de kipreepjes erdoor.
Klop de overtollige bloem eraf.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan.

Kippenreepjes bruinen
  • Pin

Bak er de kip goudbruin in aan.
Zet het vuur lager, voeg een extra klontje boter toe, en strooi er de sjalot bij.
Bak enkele minuten tot glazig.
Blus de pan met de marsala en maak de aanbaksels van de bodem los.

Mosterd van Camp's toevoegen aan de roomsaus
  • Pin

Voeg bouillon, room en mosterd toe en laat zachtjes aan de kook komen.

Druiven en dragon toevoegen
  • Pin

Roer er de druiven en dragon door.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Serveer de kip met mosterdsaus.

Kip met mosterdsaus en druiven
  • Pin

Nog enkele kiplekkere recepten

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Pasta met pestoroomsaus, kip en broccoli

Deze pasta met pestoroomsaus smaakt heerlijk verfijnd, en toch kost hij weinig tijd. Reken niet meer dan 30 minuten keukentijd. Als je kant-en-klare pesto gebruikt, kost het gerecht je zelfs maar een dik kwartier. Ideaal voor drukke dagen. En hier thuis kunnen we van...

Pittige kip met sesam en soja

Pittige kip met sesam en soja

Deze pittige kip met sesam en soja stond hier de voorbije weken al verschillende keren op onze tafel, en dat zorgde telkens weer voor een feestje in de mond. Hartig, pikant en een vleugje zoet: perfect om drukke dagen wat pit te geven. Ik kan geen woorden meer vinden...

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Kip met pindasaus, asperge en paprika

Aziatische gerechten hebben bij mij altijd een streepje voor. Ik hou van de frisse kruiden en de pittigheid. Als ik er zo over nadenk, is het waarschijnlijk mijn favoriete keuken. Zo veelzijdig en zo smaakvol... Ik hou ervan. Vandaag heb ik voor jullie deze kip met...

Kip met za’atar en geroosterde groenten

Kip met za’atar en geroosterde groenten

De snelste en veruit makkelijkste manier om een avondmaal op tafel te zetten, is alles in de oven gooien en hopen op het beste. En dat is zo ongeveer de beschrijving van dit recept voor kip met za'atar en geroosterde groenten. Alleen hoef je geen schietgebedje te...

9 Reacties

  1. Eilish

    Die marsala, blijft dat een tijdje goed ? Ik wil dit gerecht wel proberen maar gooi niet graag een bijna volle fles door de gootsteen.

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Dat blijft eeuwig goed ja ;). Eventueel kan je ook sherry, of zelfs gewone witte wijn gebruiken. Of de alcohol helemaal weglaten en blussen met bouillon. Maar die marsala geeft wel een lekker smaakje hoor!

      Antwoord
  2. Marina

    Goedenavond,
    Wat ziet dit er heerlijk uit zeg! ?
    Weet u misschien of dit merk ook in Nederland te koop is? Ik hoop van wel!

    Groetjes
    Marina Riemslag

    Antwoord
      • Marina

        Helaas dat had ik al geprobeerd, maar dat werkt niet?
        Is er een andere mosterd die een beetje vergelijkbaar is?
        Bedankt trouwens voor snelle reactie!
        Fijne avond

        Antwoord
        • Een lepeltje lekkers

          Marina, ik vraag het even na bij Camp’s, ik laat je snel iets weten!

          Antwoord
          • Marina

            Top????

        • Een lepeltje lekkers

          Hoi Marina, ik heb een lijst gekregen met verkooppunten in NL. Kan ik dat ergens naartoe mailen voor jou?

          Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest