Oh neen, de kindvriendelijk hapjes zijn nog niet uitgeput! Wat denk je van deze übercoole brielolly’s? De kroost kan ze gewoon zelf maken, en nadien opsmikkelen zonder de handjes vuil te maken. Als dat geen geniale uitvinding is.
Alles wat je nodig hebt, past in dit ene beeld:
Of toch bijna, want de sesamzaadjes waren een ingeving van het laatste moment, om de lolly’s nog wat extra bite te geven.
Je steekt wat rondjes uit kant-en-klaar bladerdeeg, legt er een stukje kaas en wat confituur op, dekt af met nog een deegrondje, en je hoeft je al nergens meer zorgen over te maken. Je kan ze trouwens enkele uren van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast tot je gasten arriveren. Even bestrijken met losgeklopt ei, bestrooien met sesamzaadjes en in de oven schuiven. Kinderspel!
Inspiratie: Joy the baker
Wat heb je nodig?
Voor 8 brielolly’s
bloem
230 g bladerdeeg
60 g brie
lollystokjes (o.a. te koop bij Pipoos)
3 el cranberrycompote
1 ei, losgeklopt
4 el sesamzaadjes
Hoe ga te tewerk?
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteker 16 rondjes uit. (als je geen uitsteker hebt, kan dat ook met een omgekeerd, klein glas).
Leg op 8 rondjes een stukje brie.
Steek er een stokje door (tot het er aan het andere uiteinde weer een beetje door zit).
Lepel er telkens een koffielepeltje cranberrycompote op.
Bestrijk het bladerdeeg rondom met een beetje losgeklopt ei.
Dek af met de andere rondjes en druk de randen aan, eerst met je duim, nadien met de tandjes van een vork die je plat houdt (het is niet de bedoeling insnijdingen te maken, enkel om het patroon erin te drukken).
Leg de lolly’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk opnieuw met losgeklopt ei.
Bestrooi met sesamzaadjes.
Bak in +/- 15 minuten goudbruin.
Laat een beetje afkoelen op een rooster.
Serveer de brielolly’s.
ga ik zeker eens maken al is het niet voor de kids want die zijn niet zo’n grote fan van kaas
maar ik daarintegen…
liefs