Brielolly’s met cranberry

16 december 2015 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

Oh neen, de kindvriendelijk hapjes zijn nog niet uitgeput! Wat denk je van deze übercoole brielolly’s? De kroost kan ze gewoon zelf maken, en nadien opsmikkelen zonder de handjes vuil te maken. Als dat geen geniale uitvinding is.

Alles wat je nodig hebt, past in dit ene beeld:

Ingrediënten voor brielolly's
  • Pin

Of toch bijna, want de sesamzaadjes waren een ingeving van het laatste moment, om de lolly’s nog wat extra bite te geven.

Je steekt wat rondjes uit kant-en-klaar bladerdeeg, legt er een stukje kaas en wat confituur op, dekt af met nog een deegrondje, en je hoeft je al nergens meer zorgen over te maken. Je kan ze trouwens enkele uren van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast tot je gasten arriveren. Even bestrijken met losgeklopt ei, bestrooien met sesamzaadjes en in de oven schuiven. Kinderspel!

Inspiratie: Joy the baker

Wat heb je nodig?

Voor 8 brielolly’s
bloem
230 g bladerdeeg
60 g brie
lollystokjes (o.a. te koop bij Pipoos)
3 el cranberrycompote
1 ei, losgeklopt
4 el sesamzaadjes

Hoe ga te tewerk?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteker 16 rondjes uit. (als je geen uitsteker hebt, kan dat ook met een omgekeerd, klein glas).
Leg op 8 rondjes een stukje brie.
Steek er een stokje door (tot het er aan het andere uiteinde weer een beetje door zit).

Brie en cranberrycompote op bladerdeeg leggen
  • Pin

Lepel er telkens een koffielepeltje cranberrycompote op.
Bestrijk het bladerdeeg rondom met een beetje losgeklopt ei.
Dek af met de andere rondjes en druk de randen aan, eerst met je duim, nadien met de tandjes van een vork die je plat houdt (het is niet de bedoeling insnijdingen te maken, enkel om het patroon erin te drukken).
Leg de lolly’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk opnieuw met losgeklopt ei.
Bestrooi met sesamzaadjes.

Brielolly's bestrijken met losgeklopt ei
  • Pin

Bak in +/- 15 minuten goudbruin.
Laat een beetje afkoelen op een rooster.

Serveer de brielolly’s.

Brielolly's met cranberry
  • Pin

 

Nog enkele feestrecepten

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Ijstaart met bosbessen, appel en pistache

Op zoek naar een indrukwekkend dessert voor de feesten, dat je makkelijk voor een grote groep kan maken? Deze ijstaart met bosbessen, appel en pistache is precies wat je nodig hebt! Of je nu een uitgebreid feest geeft of gewoon veel gasten verwacht, deze ijstaart...

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Hapje met pompoen, basilicum en ricotta

Ben je op zoek naar een feestelijk hapje met pompoen dat zowel smaakvol als elegant is? Deze knapperige filodeegrolletjes met een romige vulling van pompoen, ricotta en basilicum zijn een schot in de roos. Het filodeeg zorgt voor een heerlijk krokante buitenkant,...

Kip met druiven en marsala

Kip met druiven en marsala

Deze kip met druiven en marsala is een origineel hoofdgerecht voor de feesten: je kan het bijna volledig vooraf klaarmaken, en het ziet er prachtig uit. Het is daarenboven een verrassend gerecht dat je niet overal op tafel ziet staan. En de smaak? Die is niet te...

Zalm met granaatappel en gember

Zalm met granaatappel en gember

Deze zalm met granaatappel en gember is hét ideale hoofdgerecht voor de feestdagen. Het kost je weinig moeite, je kan het grotendeels vooraf klaarmaken en het ziet er feestelijk uit met die robijnrode granaatappelpitjes en de groene kruiden. Ik vind het altijd een...

1 Reactie

  1. ohladybake

    ga ik zeker eens maken al is het niet voor de kids want die zijn niet zo’n grote fan van kaas
    maar ik daarintegen…
    liefs

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.