Brielolly’s met cranberry

16 december 2015 | Een lepeltje lekkers, Feestrecepten, Home thema, Recepten, Snelle hapjes

Oh neen, de kindvriendelijk hapjes zijn nog niet uitgeput! Wat denk je van deze übercoole brielolly’s? De kroost kan ze gewoon zelf maken, en nadien opsmikkelen zonder de handjes vuil te maken. Als dat geen geniale uitvinding is.

Alles wat je nodig hebt, past in dit ene beeld:

Ingrediënten voor brielolly's

Of toch bijna, want de sesamzaadjes waren een ingeving van het laatste moment, om de lolly’s nog wat extra bite te geven.

Je steekt wat rondjes uit kant-en-klaar bladerdeeg, legt er een stukje kaas en wat confituur op, dekt af met nog een deegrondje, en je hoeft je al nergens meer zorgen over te maken. Je kan ze trouwens enkele uren van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast tot je gasten arriveren. Even bestrijken met losgeklopt ei, bestrooien met sesamzaadjes en in de oven schuiven. Kinderspel!

Inspiratie: Joy the baker

Wat heb je nodig?

Voor 8 brielolly’s
bloem
230 g bladerdeeg
60 g brie
lollystokjes (o.a. te koop bij Pipoos)
3 el cranberrycompote
1 ei, losgeklopt
4 el sesamzaadjes

Hoe ga te tewerk?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem.
Rol het bladerdeeg uit en steek er met een uitsteker 16 rondjes uit. (als je geen uitsteker hebt, kan dat ook met een omgekeerd, klein glas).
Leg op 8 rondjes een stukje brie.
Steek er een stokje door (tot het er aan het andere uiteinde weer een beetje door zit).

Brie en cranberrycompote op bladerdeeg leggen
Lepel er telkens een koffielepeltje cranberrycompote op.
Bestrijk het bladerdeeg rondom met een beetje losgeklopt ei.
Dek af met de andere rondjes en druk de randen aan, eerst met je duim, nadien met de tandjes van een vork die je plat houdt (het is niet de bedoeling insnijdingen te maken, enkel om het patroon erin te drukken).
Leg de lolly’s op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk opnieuw met losgeklopt ei.
Bestrooi met sesamzaadjes.

Brielolly's bestrijken met losgeklopt ei

Bak in +/- 15 minuten goudbruin.
Laat een beetje afkoelen op een rooster.

Serveer de brielolly’s.

Brielolly's met cranberry

 

1 Reactie

  1. ohladybake

    ga ik zeker eens maken al is het niet voor de kids want die zijn niet zo’n grote fan van kaas
    maar ik daarintegen…
    liefs

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.577 andere abonnees

%d bloggers liken dit: