Dit weekend ben ik samen met collega-bloggers Julie en Claudia naar een workshop Foodfotografie en -styling in Almere geweest. Dit werd georganiseerd door Simone van Simone’s Kitchen en Alex van Alexstyling en Serve with Cream. En wat heb ik weer veel bijgeleerd!
Alhoewel ik eigenlijk al wel blij ben dat ik het laatste jaar enkele stappen vooruit gezet heb (zie bijvoorbeeld dit misbaksel van een foto), werd het al snel duidelijk dat er nog een hele weg af te leggen is. De basis van fotografie – sluitertijd, diafragma en ISO – heb ik intussen mee, maar de fijne kneepjes van de techniek en styling zitten mij toch nog niet in de vingers.
De “lichtcompensatie-knop” correct instellen, reflectiepanelen gebruiken, nadenken over compositie en sfeer: het is allemaal nog wat zoeken. Maar dankzij de twee enthousiaste Nederlandse dames heb ik toch weer heel wat ideeën opgedaan, heb ik de smaak van het fotograferen pas écht te pakken en reed ik met een hoofd vol bloginspiratie naar huis. De mooiste beelden vind je trouwens op mijn Facebookpagina.
Terug naar de orde van de dag: eten op de laatste dag van de hittegolf. Nog steeds heb ik weinig zin om lang in de keuken te staan, om warme gerechten te eten of – godbetert – de oven aan te zetten. Ik koos voor vandaag dan ook mijn favoriete zomerse pastasalade uit. Je zoekt de allerbeste ingrediënten uit, mengt alles met een lekkere pastasoort en je kan alweer verhuizen naar het terras. Zout spek, zoete tomaten, romige mozzarella, kruidige basilicum en pittige rucola: het perfecte huwelijk van zuiderse smaakmakers!
Wat heb je nodig?
300 g spirelli of een andere korte pastasoort
75 g pijnboompitten
150 g pancetta, in blokjes
300 g kerstomaten
2 bollen mozzarella
olijfolie
peper en zout
bos basilicum, alleen de blaadjes
2 handenvol rucola
50 g parmezaan, in schilfers
Hoe ga je tewerk?
Kook de pasta in flink gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en spoel met koud water.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Schep eruit en bak nadien de pancettablokjes in dezelfde pan.
Snijd de kerstomaten doormidden en de mozzarella in blokjes.
Meng samen met het spek en de pijnboompitten door de afgekoelde pasta.
Sprenkel er royaal olijfolie over en kruid kwistig met versgemalen peper en een beetje (grof) zout.
Scheur er de basilicumblaadjes bij en voeg ook de rucola toe.
Schep de pastasalade in borden en werk af met parmezaanschilfers.
Zoals steeds lekker en simpel….hier momenteel 40º…maar binnen mét airco lukt koken vrij goed 😉
Bij 40 graden zal dit inderdaad wel smaken! ☺️ Bedankt voor je berichtje Mieke, en nog een fijne dag!
Was net aan het nadenken over wat we deze week nog zouden eten. Bij deze moet ik niet verder zoeken. Thanks Annelies.
Ideaal bij dit weer hé! En weinig werk.
Ziet er heerlijk fris uit! Ideaal voor vandaag!
Bedankt! Zeker eens proberen dan! 🙂
Zeer lekker.
Merci voor de inspiratie. Met dat hete weer koken is een opgave voor mij. Al is het vandaag wat koeler. En klaag ik niet, want het is eindelijk zomer!!!!!!
Voor mij ook hoor! Meestal heb ik maar weinig zin om te koken en absoluut geen inspiratie. Maar dit gerechtje kan wel wat soelaas bieden! 😉
met deze warme dagen smaakt dit inderdaad!
en ja hoor, die foto’s van jouw blijven de moeite!
liefs
Een mooie compositie Annelies! Met laagjes en schuin liggende voorwerpen, iemand heeft goed opgelet 😀
De foto dateert nochtans van vóór de workshop! 😉
Natuurtalent 😉