Zomerse gincocktail met aardbeien

4 mei 2016 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Een jaar geleden zette ik hier mijn eerste berichtje. Ik had – na heel wat slapeloze nachten en drukke computerdagen – alle berichten van mijn oude blog overgezet op mijn eigen domein. Ik had een lay-out gekozen, honderden links gecorrigeerd en foto’s geselecteerd. En op het moment dat ik “publiceer” klikte, zat ik met ingehouden adem voor mijn computerscherm te wachten tot de eerste reacties zouden binnenlopen.

Dat de reacties zó positief zouden zijn, en dat jullie na een jaar met zovelen zouden zijn, ik had het in mijn stoutste dromen nooit kunnen bedenken. Ik startte mijn blog op een blauwe maandag, op een moment dat ik een hobby zocht waarin ik mijn passies – koken en schrijven – zou kunnen delen. Mijn eerste berichten waren aarzelend, mijn eerste foto’s afschuwelijk. Maar dag na dag leerde ik bij, en dag na dag vond ik er meer en meer plezier in om mij te verdiepen in de kunst van het schrijven, het fotograferen en stileren en het bedenken van originele recepten.

Mijn blog heeft mij meer gebracht dan een hobby. Het is mijn uitlaatklep. Door Een lepeltje lekkers heb ik enkele fijne samenwerkingen kunnen aangaan, mocht ik over de rode loper van een prijsuitreiking flaneren, verscheen ik in de nationale media en leerde ik heel wat gepassioneerde mensen kennen. En dat ik jullie – de lezers – na dit eerste jaar met ups en downs, met succesvolle en minder gelezen stukken, nog steeds kan boeien: dat is de kers op de taart! Als ik dan af en toe een leuke reactie lees, een berichtje ontvang over uitgeprobeerde recepten of een complimentje krijg over mijn foto’s, dan kan mijn dag helemaal niet meer stuk. Bedankt! 🙂

Vieren doe ik stijl, met deze zomerse gincocktail met aardbeien. Ik liet mij daarvoor inspireren door X-gin. Kenmerkend voor deze gin is het gebruik van Colombiaanse cacaobonen, Italiaanse hazelnoten, amandelen uit Avola en wilde peper en vanille uit Madagascar. Een werelddrank van Belgische makelij, dus. De gin heeft daarenboven een verfijnd en elegant aroma, dat erg goed combineert met zoet fruit en frisse citrus. Het ideale aperitief voor zonnige dagen als vandaag, dus!

Wil je graag een fles X-gin winnen om zelf zo’n zomerse gincocktail te kunnen maken? Neem dan vlug een kijkje op mijn Facebookpagina en waag je kans!

Wat heb je nodig?

Voor 4 glazen
10 aardbeien
sap van 2 limoenen
1 el kristalsuiker
1 schaaltje ijsblokjes
250 ml X-gin
250 ml (bruis)water
2 flesjes tonic (ik verkies hier de “mediterranean” van Fever Tree)

Om te serveren
4 aardbeien, in plakjes
1 limoen, in plakjes
enkele blaadjes (chocolade)munt

Hoe ga je tewerk?

Doe alle ingrediënten behalve de tonic in een blender.
Mix glad.
Proef en voeg eventueel extra limoensap toe.

Verdeel de cocktail over 4 glazen.
Leng aan met een half flesje tonic per glas.
Garneer met aardbeien, limoen en munt.

Serveer de zomerse gincocktail met aardbeien.

6 Reacties

  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Gerhilde!

   Antwoord
 1. fieke

  Mooie foto! Ik moet het hier nog enkele weken zonder cocktails stellen :-).
  Proficiat met je eerste nieuwe-blog-verjaardag, er zullen ongetwijfeld nog veel mooie jaren volgen hier!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Fieke! ☺️

   Antwoord
 2. marianne

  Gefeliciteerd! Super leuk zo een jubileum! (en er komen gelijk visioenen naar boven over mijn slapeloze nachten en lang er aan doorwerken terwijl ik niets begreep van het hele wordpress of CSS-codes!)

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Hahaha, you feel me! ?

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest