Yoghurtijslolly’s met bosbessen

4 juli 2015 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Oh wat is het warm. Het zweet loopt al van mij af als ik ‘s ochtends de trap afloop. Waar we er de eerste dagen nog in slaagden de warmte grotendeels buiten te houden, zijn we dat stadium intussen al lang voorbij. De thermostaat geeft een broeierige 27 °C aan, en de tuin brengt met zijn 35 °C weinig verkoeling. Van koken komt er helemaal niks in huis, integendeel.

Ik rep me naar de supermarkt – waar het overigens héérlijk koel is – om wat rauwkost en gebakken kip bij elkaar te rapen voor een frisse salade. De gazpacho staat hier intussen ook al standaard in de koelkast, en de ijsblokjes worden in massa’s aangevoerd. Het enige dat na de middag toch nog wat friste kan brengen, is een ijsje.

Ik heb enkele jaren geleden ijslolly-vormpjes gekocht bij Ikea. In mijn  eerste enthousiasme heb ik toen meteen enkele ijsjes gefabriceerd, maar sindsdien staan de vormpjes werkloos in de garage. En nu ik halftijds thuis ben, moest ik natuurlijk toch nog eens zelf aan de slag.

Ik koos voor yoghurtijslolly’s uit het boek “IJs” van Elisabeth Johansson: een héérlijk boek met prachtige beelden en delicieuze ijsrecepten in alle geuren en kleuren. Je hebt er hoogstens een 20-tal minuutjes keukentijd voor nodig, en het verwarmen van dingen – wat met deze temperaturen geen pretje is – is tot een minimum beperkt.

Deze yoghurtijslolly’s met bosvruchten zijn romig, licht en fris tegelijkertijd. De subtiele vanille-hint zorgt voor een verfijnd aroma. Bijkomend voordeel is dat je geen ijsmachine nodig hebt. Probeer het zelf eens, je zal geen fabrieksijs meer willen!

Wat heb je nodig?

Voor 8 à 10 yoghurtijslolly’s met bosbessen

1/2 vanillestok
100 ml water
65 g kristalsuiker
1 el honing
300 ml Griekse yoghurt, 10% vet
100 ml melk

Voor de bosbessenpuree
60 g bosbessen (vers of diepvries)
1 kl water

Hoe ga je tewerk?

Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit.
Meng samen met water, suiker en honing.
Suikersiroop makenBreng aan de kook en roer tot alle suiker opgelost is.
Laat afkoelen.
Klop de yoghurt los met de melk en meng er de suikersiroop door.

Mix de bosbessen fijn met het water.
Ijsvormpjes vullen met bosbessenpureeDuw door een zeef en verdeel over de vormpjes (als je geen vormpjes hebt, kan je yoghurtpotjes gebruiken).
Ijsvormpjes vullen met yoghurtijsGiet er voorzichtig het yoghurtmengsel bij (probeer te zorgen dat het niet te veel mengt met de bosbessen).
Stokjes in de vormpjes stekenSteek er de stokjes in.
Zet minstens 3u en liefst een hele nacht in de vriezer.

Serveer de yoghurtijslolly’s met bosbessen.Yoghurtijslolly's met bosbessen

7 Reacties

 1. Sarah

  Die zien er echt super lekker uit! Kan ik ook wel gebruiken met dat benauwde weer hier 🙂

  Antwoord
 2. Guia

  Ik was gewoon aan het srufen op een quiltweblog en via omwegen kom ik heder terecht.Wat een verrassingen biedt Internet toch.Dit toetje ga ik zeker maken, ben namelijk helemaal gek op advocaat.Je hebt een prachtige weblog, mijn complimenten (en van de rest van m’n tafelgenoten :)).Groeten Cilia

  Antwoord
 3. Jozefien

  Zien er superlekker ijsjes uit! Sowieso is yoghurtijs al een van mijn favo smaakjes. Leuk dat je het ook zelf kan maken zonder ijsmachine! Moet ik eens proberen zeker?

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Ha ja, uiteraard! 🙂

   Antwoord
 4. JC from Holland

  Heerlijk!!! Wat joyce al zegt: Leuk idee om te maken sla het weer zo warm wordt.

  Antwoord
 5. Joyce

  Dit ziet er echt heel lekker uit. Als het volgende week nog zo warm wordt, dan probeer ik dit eens uit 🙂

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.609 andere abonnees

%d bloggers liken dit: