Hallo, ik ben Annelies, en ik ben verslaafd aan kooktijdschriften en -boeken. Geen krantenwinkel kan ik voorbij stappen zonder een kijkje te gaan nemen, geen boekhandel is veilig voor mijn grijpgrage handen, om nog maar te zwijgen over het wereldwijde web waar ik honderen blogs, Instagramaccounts en Pinterestborden volg. Een afwijking, zullen sommigen zeggen; voortdurende inspiratie en bewondering: zo benoem ik het. Want zonder die verslaving had ik deze snelle pizza met courgette en chorizo nooit ontdekt!
Ik overtuigde mijzelf vorige maand dat ik dringend een abonnement op het Donna Hay Magazine moest nemen. Ik volg ál Donna’s accounts op gelijk wel social medium met evenveel ontzag. Ook staan er een viertal boeken van “la Hay” in mijn boekenkast, en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat er nog zullen volgen. Ik hou wel van haar lichte en herkenbare fotografiestijl. En ook haar recepten sluiten helemaal aan bij wat ik graag kook en eet: snel klaar, niet te veel gedoe, maar telkens verrassend en anders. Ze is geen culinaire goeroe die haar eigen groenten inmaakt en een zuurdesemstarter in haar koelkast staan heeft; ze is gewoon een mama die ‘s avonds haar kroost probeert te verwennen met een gemakkelijk, origineel gerechtje.
Deze snelle pizza’s zijn een godsgeschenk: je hebt maar 8 ingrediënten en een 20-tal minuten kooktijd nodig om deze genoegdoenende maaltijd op tafel te zetten. Afwerken met wat groene kruiden (oregano, basilicum, of wat je bij de hand hebt) en serveren met een glaasje rode wijn erbij, en je waant je in een authentieke Italiaanse trattoria.
Bron: Donna Hay magazine augustus 2016
Snelle pizza met courgette en chorizo
Ingrediënten
- 4 tarwetortilla's
- 300 ml tomatensaus gekocht van goeie kwaliteit of zelfgemaakt
- 1 kleine courgette in de lengte in dunne plakken gesneden
- 200 g verse chorizo andere verse worst, in schuine plakken gesneden
- 2 bollen buffelmozzarella in stukken gescheurd
- olijfolie
- zout en peper
- 1 handvol verse oregano of basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 °C met 2 bakplaten erin.
- Leg de tortilla’s elk op een afzonderlijk vel bakpapier.
- Lepel er de tomatensaus op.
- Verdeel er de courgette, chorizo en mozzarella over.
- Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid bij met zout en peper.
- Leg de tortilla’s rechtstreeks op de voorverwarmde bakplaten.
- Bak in 10 minuten goudbruin.
- Neem uit de oven en verdeel er de oregano over.
- Serveer de snelle pizza met courgette en chorizo.
Super goed idee! Wraps als pizzabodem. Ze werden hier alvast heel goed onthaald.
Leuk om te horen & blij dat het gesmaakt heeft!
Ohhh jammie! Dit moet ik ook een keertje maken!!
Zeker eens proberen, superlekker!
Ziet er zeer lekker uit, dat ga ik ook eens proberen!
dat zou hier ook scoren! Donna Hay is een fijne kok, ik heb ook enkele van haar kookboeken en ze zijn inderdaad inspirerend.
Mooi, gemakkelijk én lekker: de perfecte combinatie! ?