Gelukwensen, een terugblik, … maar ook even vaarwel

3 januari 2017 | Verhalen

Gelukkig nieuwjaar beste lezer! Ik wens je voor 2017 in de eerste plaats een goeie gezondheid voor jezelf en al wie je lief is. Uiteindelijk staat of valt álles daarmee… Als de basis meezit, wens ik je uiteraard ook veel culinaire topmomenten. En voor mij betekent dat níet dat je gastronomische hoogstandjes moet produceren. In tegendeel: ik wens je de tijd om samen met familie en vrienden te genieten van eenvoudige, zelfgemaakte kost. Iets dat je graag klaarmaakt, iets dat je vertrouwen geeft, dat smaakt en geliefden rond de tafel brengt.

 • Pin

2016 heeft mij via mijn blog heel wat meer gebracht dan ik ooit had kunnen dromen. In februari mocht ik een tekst schrijven voor Mini-magazine: Tien tips om je kind gezond te laten eten. Altijd bijzonder om je eigen woorden in een heus magazine gedrukt te zien staan… In april schoof ik aan de tafel van Christine Van Imschoot, en kreeg ik haar boek “1 x koken = 3 x eten” cadeau. Ik maakte er deze verrassende asperges met geitenkaas en rucolacrème uit. Later die maand kon ik kookboekenauteur en supersympathieke foodstyliste Janneke Philippi ontmoeten.

Na het winnen van de Kook!-wedstrijd van Spar mocht ik onder het toeziend oog van fotograaf Karl Bruninx gaan koken bij De Keyser & De Kok, en maakte ik dessertglaasjes met gemarineerde aardbeien. Een fantastische ervaring.

 • Pin

(c) Karl Bruninx

Juni was een keerpunt voor mijn lezersaantallen: ineens bleek Pinterest een enorm populaire doorverwijzer, en kregen mijn statistieken een enorme boost. Leuk om te zien dat al die inspanningen om mooie foto’s te maken niet onopgemerkt voorbij gaan. Die maand bracht ook één van de populairste recepten van het jaar, de aardbeientaart met citroenmousse: ze ziet er niet alleen mooi uit, ze smaakt ook heerlijk.

In september volgde ik een fotografie-workshop in Nederland, en die was meer dan ooit een eye-opener. Ik leerde mijn eigen stijl kennen, en probeerde die ook in mijn gekende “tussendoor-foto’s” door te trekken. Mijn homepagina ziet er in elk geval een stuk gestroomlijnder uit! Daarenboven werd ik geïnterviewd voor Lekker van bij Ons, en verschenen twee van mijn foto’s op Foodgawker. Nooit gedacht dat zoiets zou gebeuren…

 • Pin

In oktober at ik een uiterst origineel aardappeldiner bij Graanmarkt 13 van bekroond groentekok Seppe Nobels. Naast de verfijnde gerechten genoot ik bovenal van het fijne gezelschap van enkele gelijkgestemde blogcollega’s.

December bracht de beste maand ooit voor mijn blog, met grote lezersaantallen en gesneuvelde records. Mijn recept voor krabkoekjes verscheen in Flair, ik beantwoordde de eindejaarsvraagjes van Cuberdon & Macaron en Knack Weekend deelde mijn perfecte eindejaarsmenu. Een indrukwekkende blogmaand.

 • Pin

En nu is het tijd voor een vooruitblik naar 2017. Wat het nieuwe jaar zal brengen, is niet te voorspellen. Wat ik mijzelf toewens, weet ik wel. Ik wil tijd. Tijd voor mijn gezin en vrienden. Tijd om te genieten van heel eenvoudige dingen. En tijd om te koken, zonder dat er een verplichting aan vasthangt. Geen perfecte foto’s, geen 30-keer gereviseerde teksten, geen zelf bedachte recepten die getest en goedgekeurd moeten worden. Gewoon koken voor mijn gezin, zoals ik dat altijd gedaan heb.

Om dat te kunnen doen, moet ik hier even vaarwel zeggen. Ik heb besloten in januari even afscheid te nemen van Een lepeltje lekkers en de tijd te nemen die ik nodig heb. Dat moet mij inspiratie, enthousiasme en passie geven om in februari verder te gaan waar ik nu even stop. Ik hoop jullie dan ook weer terug te zien, jullie lieve reacties en bemoedigende woorden te lezen. Intussentijd vind je voldoende inspiratie in mijn archief: je kan zoeken op ingrediënt of op type gerecht.

Tot volgende maand!

Culinaire groet,
Annelies ❤

40 Reacties

 1. Bart

  Ach ik zit hier al even de juiste woorden te zoeken, maar ik vind ze niet 🙂
  Je weet dat ik me al de hele tijd afvraag hoe jij het gedaan krijgt met je gezin. Even tijd nemen en de dingen op afstand kijken lijkt me een gezonde keuze.
  Dus gewoon even laten weten dat ik hier blijf rondhangen, ook vanaf februari!

  Antwoord
 2. Francine Coppens

  Dank u wel Annelies voor de mooie wensen en wens je ook zo veel.
  Dank u wel voor de goeie zelfgeschreven hartelijke teksten en voor de vernieuwende recepten.
  Ik sta nog veel achter om iets uit te proberen maar geen nood er is keuze te over.
  Geniet van je welverdiende break .
  Elise en Margot, jullie zijn schatjes van patatjes.

  Antwoord
 3. De Donder Muriel

  Hallo Annelies,
  Ik heb je pas ontdekt via de Knack Weekend … wat een verademing !!! Een super mooie blog met veel authenticiteit … Bravo :o)
  Geniet maar van je pauze, geniet van je familie en je vrienden.
  Ik wens je en je dierbare een mooi en schitterend 2017 en een super gezondheid.
  Groetjes,
  Muriel (je eerste franstalige fan ??)

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Muriel, en wat leuk dat je mij via Knack Weekend gevonden hebt! Tot binnenkort! 😉

   Antwoord
 4. Mamafien

  Wow, na zo een jaar heb je inderdaad wel een pauze verdiend! Geniet ervan met je gezin en hopelijk vind je de inspiratie en het plezier om er in februari weer vollenbak tegenaan te gaan! Ik zal alleszins geduldig wachten 🙂

  Antwoord
 5. Lobke

  Geniet volop van je welverdiende tijd met je kinderen, die pakt niemand je ooit nog af!

  Antwoord
 6. Hilde De Rieck

  Ik ontdekte je blog deze zomer en geniet heel erg van je prachtige gerechten, teksten en foto’s.
  De boog kan niet altijd gespannen staan, een goed voornemen dus om even pauze te nemen.
  “Il faut reculer pour mieux sauter”, zeggen ze in het Frans.
  Neem je tijd en geniet van de me-time en family-time!

  Antwoord
 7. fiekefatjerietjes

  Je mag terecht trots zijn op alles wat je hebt bereikt, en niet alleen het voorbije jaar. Je foto’s zijn echt geweldig goed geworden!
  Helaas is tijdgebrek ook herkenbaar hier, nu onze dochter in ons leven is gekomen. Neem de tijd die je nodig hebt, want de warmte en liefde van familie is zo belangrijk! Wij lopen niet weg…

  Antwoord
 8. Sofie

  Geniet van de tijd en het zal je sowieso deugd doen. Wij blijven verder genieten van jouw gerechtjes, Vrijdagavond staat jouw Veenbessentaart op het menu :-). Veel plezier met je gezin!

  Antwoord
 9. cuberdonmacaron

  Liefste Annelies,

  Van zo’n mooie en eerlijke post ben ik even van mijn melk. Chapeau voor wat je in 2016 allemaal bereikt hebt. Ik doe echt mijn hoed voor je af. Het was fantastisch te zien hoe mooi én professioneel je alles hebt aanpakt. Geniet er nog maar even van na, je hebt het echt verdiend. Het was ook niet overdreven dat ik je in mijn eindejaarsvraagjes de Vlaamse Valli Little noemde. Wat jij vanuit je keuken maakte, fotografeerde, publiceerde was buitengewoon.

  Nog meer respect voor je eerlijkheid en voor je keuze. Er zijn nu eenmaal maar 24 uur in een dag en jouw man en jouw schatten verdienen ook al jouw aandacht . Als ik na bijna 7 jaar bloggen het huidige Vlaamse bloglandschap bekijk, is er veel veranderd. Wat vroeger authentiek amateuristisch was en echt uit den buik kwam, is nu –naar mijn bescheiden mening- te gemaakt en te professioneel geworden. Alles draait rond likes, followers en give aways. Hierdoor worden wij verplicht om keuzes te maken. Voor mij is en blijft mijn blog een hobby. Foto’s van de lekkere gerechten die ik maak of de leuke adresjes die ik ontdekt heb, maak ik bewust met mijn smartphone. Een instagramfilter erop en ik ben content. Op deze manier maak ik het voor mezelf nog leuk en doenbaar. Het helpt ook als je van nature niet zo perfectionistisch ingesteld bent 🙂

  Maar goed iedereen maakt hierin zijn eigen keuze en hoe meer variatie hoe liever ik het heb….

  ik wens je voor 2017 het allerbeste toe en graag tot binnenkort

  Anniek

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Anniek, heel erg bedankt voor je (alweer) mooie woorden. Ik moet voor mijzelf even afstand nemen om te beslissen wat ik met al dat perfectionisme doe. Het moet bovenal leuk blijven, en -ondanks al het mooie dat mijn blog mij gebracht heeft – dat plezier was ik in december even kwijt. Nu even tijd om te kijken hoe ik het in de toekomst aanpak, want op zich is het nog altijd mijn passie.
   Zelf hou ik heel erg van je ongepolijste, authentieke blog. De gezelligheid die ervan afstraalt, de liefde voor alles met een mooi verhaal, … Dát is waarom ik C&M lees.
   Ik hoop dat we elkaar snel nog eens ontmoeten, want dat is het allerleukste aan het bloggen! ?
   xxx

   Antwoord
 10. Sandrine Christiaens

  Geniet ervan Annelies. Inspiratie en creativiteit krijg je door uit “the box” te stappen en even afstand te nemen. Het is bij mij ook zo. Geniet ervan. Een hele wijze beslissing. Als je zelf geen tijd neemt, zal niemand anders dit voor jou doen. Jij bent de heer en meester van je leven.

  Antwoord
 11. Cindy

  Ik begrijp je heel goed, Annelies. Als je je blog op een professionele manier wilt onderhouden, kruipt daar ontzettend veel tijd en energie in. Ik vind dan ook dat jij een maand met meer tijd voor je gezin dubbel en dik verdient. Geniet ervan en tot februari! 😉

  Antwoord
 12. Claire

  Ik begrijp dat 100%! Ik doe het geregeld op m’n eigen blog, alleen leest daar minder volk mee dus valt het niet zo op dat ik een maand niks gepost heb 🙂 Als het een verplichting wordt, is het gewoon niet meer leuk. Tijd voor een lepeltje lekker je eigen ding 🙂

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Claire! In december voelde het een beetje van “moetes”, en dat is natuurlijk niet de bedoeling…

   Antwoord
 13. Sarah - Tasting Lifestyle

  Ik begrijp ook volledig wat je bedoelt met even ademruimte nemen.. Ik heb momenteel ook even een blogdipje, hopelijk komt dit weer volledig goed! 🙂

  Antwoord
 14. Gerry/ Gewoon Lekker Gewoon

  Ik snap precies wat je bedoelt en ik doe niet eens al die spannende dingen. Ik word al moet van het lezen van je lijstje…
  Succes met je pauze. Gr, Gerry

  Antwoord
 15. Marleen

  Geniet van je pauze!
  Ik kijk alvast uit naar al het volgende lekkers 😉

  Antwoord
 16. tine ballekens

  Het is jouw helemaal gegund, deze ‘pauze’, geniet er maar van!
  Wederwensen voor een GOED NIEUW JAAR en dank voor hetgeen je doet… lezen, surfen, koken uit Lepeltje Lekkers is ondertussen bijna een vertrouwde handeling geworden… TOP!
  lieve groet, tine

  Antwoord
 17. ohladybake

  Ook mijn beste wensen voor jouw en je familie!
  Geniet evan met volle teugen want dat heb je verdiend en als het nodig is neem wat meer tijd want je gezin is het allerbelangrijkste in je leven!
  liefs

  Antwoord
 18. Christiane Janssens

  Bedankt voor de geweldige ideeen.
  Hier is al veel van jou op tafel
  gekomen !
  Groetjes, Christiane

  Antwoord
 19. Wilma

  Beste Annelies, ik wens je een inspirerende en rustige maand toe! Veel succes en geniet van je gezin 😉

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest