De tweede Liebster Award is binnen!

4 augustus 2015 | Een lepeltje lekkers

Ik ben toch wel een beetje fier. Sofie van Fiekefatjerietjes heeft mij genomineerd voor de Liebster Award! Dat is een onderscheiding die bloggers aan elkaar uitreiken. En het is al de tweede keer dat ik hem in de wacht sleep, want in de begindagen van mijn blog kreeg ik hem al eens van trijnewijn. Intussen zijn we dik anderhalf jaar en heel wat recepten en schrijfsels verder. Tijd dus om nog eens wat vraagjes te beantwoorden! Dat is namelijk de bedoeling van de award: lezers laten kennis maken met schrijfster/schrijver achter de blog.

 1. Ben je een sloddervos of eerder supergeorganiseerd? 
  IMG_1209
  • Pin
  Goh, ik denk dat de waarheid ergens tussenin ligt. Vroeger was ik heel erg slordig. Nu ben ik nog altijd geen pietje precies, maar als er te veel rommel ligt, word ik kregelig. Ook op het werk zijn er van die momenten dat er eerst opgeruimd moet worden, voor ik weer geconcentreerd kan verder werken.
 2. Wat is jouw “guilty pleasure”? 
  Een moeilijke… Ik ben geen snoeper, maar heb eerder een zwak voor hartig. Dus een grote zak van die pikante dorito’s, ‘s avonds op de zetel… dat gaat er altijd wel in.
 3. Welke bestemming staat bovenaan je travel list?
  Ik heb – onder andere dankzij mijn  job – al heel wat van de wereld gezien. Als we op reis gaan, zijn we eigenlijk vrij conservatief. Met de kindjes is Frankrijk mijn topbestemming, voor een citytrip met mijn man zijn Sevilla, Granada, Rome en Kopenhagen in de running.
 4. Welk boek zou iedereen moeten gelezen hebben?
  IMG_1211
  • Pin
  Ik ben niet echt een boekenwurm. Geef mij maar een mooi kookboek voor het slapengaan. Ik zou in dat geval – niet héél origineel – de beginnende Jamie Oliver aanraden aan iedereen die lekker maar gemakkelijk wilt koken. “Kook met Jamie” is bijvoorbeeld een topper, en ook uit “Happy days” heb ik al heel wat recepten geprobeerd, allemaal om te lekkerder. Van mijn recente aanwinsten is “Easy Iceland” van Dagny Ros mijn favoriet.
 5. Welke eigenschappen heb je van je mama/papa en ben je trots op?
  Ik denk dat ik van beiden een groot respect voor de ander, en een flinke dosis nederigheid geërfd heb. Wij kregen met de paplepel mee dat niemand beter was dan een ander, en dat sommige dingen er helemaal anders uitzien als je ze uit iemand anders’ standpunt bekijkt. Dat zit er bij mij diep in: niet zomaar iemand neersabelen, niet denken dat je bovenaan de ladder staat, alleen vurig te keer gaan in een discussie als je de feiten kent.
 6. Zou je iets aan jezelf willen veranderen en zo ja: wat?
  Haha, mag ik een paar kilo’s minder zeggen? 😉 Als we het niet op het uiterlijk zoeken, zou ik “wat meer haar op mijn tanden” kiezen.
 7. Wat is jouw droomjob?
  Een job met veel zelfstandigheid, ruimte voor initiatief en eigen ontwikkeling, met een baas die vertrouwen heeft in de goede afloop. Een beetje zoals de job die ik nu doe, dus! Als ik echt zot mag doen, zou ik journalist voor culinaire magazines of professionele blogger zeggen. 🙂
 8. Voor welk gerecht mogen ze je zelfs ‘s nachts wakker maken?
  Ongetwijfeld spaghetti vongole. En risotto. En misschien ook frisse noedelsalade. Of Eton Mess. En voor tiramisu ook. En alle desserts met yoghurt, karnemelk, rabarber of limoen.
 9. Wat is jouw populairste blogpost?
  Gevulde aardappels
  • Pin
  Mijn gevulde aardappels. Raar maar waar. Ik had het absoluut niet verwacht, maar op een zoveelste herfstdag in juni leek het wel of de hele wereld naar een beetje troost zocht in de vorm van dampende, hartige patatjes.
 10. Wat is de leukste blogpost die nog op je blogplanning staat?
  Er staat zoveel op ;-). Een gids voor het gebruik van kruiden en specerijen, brooddoosideetjes, eigen versie van take-away, de pinterest-dinners, … Er is nog veel gepland dus!
 11. Wat is je favoriet drankje op een zonnig terras?
  Alcoholisch: Roomer of Somersby. Virgin: Cawston press rhubarb, Belvoir Elderflower Pressé en Feel Good Cloudy Lemon. Spijtiggenoeg zijn deze dikwijls moeilijk te krijgen, maar één van mijn favoriete restaurants, Het Lepelblad, heeft alvast de laatste twee! 🙂

En nu is het dus aan mij om te nomineren! Volgens het “reglement” mag ik enkel beginnende blogs nomineren, maar ik ga dat ruim interpreteren. De awards gaan naar:

 • Claudia’s Keukenspot: Claudia en ik lijken wel wat op elkaar: elk 2 (jonge) dochters, beiden graag koken “n een blog met mooie plaatjes en recepten erbovenop.
 • Peggy’s Passtime: Wat een toffe dame uit het Waasland! Daarenboven houdt ze er een eclectische blog met práchtige foto’s op na.
 • Au bain Marieke: Marieke deelt mijn liefde voor lekkere gerechtjes die weinig moeite kosten, en ze toont die aan de buitenwereld op haar leuk geschreven blog. Entertainment ten top!
 • Goestjes: Jozefien heeft echt haar eigen stijl met herkenbare foto’s en typografie. En een hoop lekkere kookinspiratie natuurlijk.
 • Oh lady bake: Mijn naamgenote bakt er op los met de meest verrukkelijke taartjes tot gevolg.

En dan mijn 11 vragen voor de dames achter deze blogs:

 1. Welk (voedings)product vind je totaal overroepen?
 2. Wat is je favoriete restaurant?
 3. Wie is je blogvoorbeeld?
 4. Wat koop je op zondagochtend bij de bakker?
 5. In welk land zou je geboren willen zijn?
 6. Welke blogpost heeft onterecht weinig views gehad?
 7. Wat is je beste karaktertrek?
 8. Wiens (food)foto’s bewonder je?
 9. Waarvan word je helemaal “zen”?
 10. Wat staat er op het verlanglijstje voor je verjaardag?
 11. Waar kijk je naar uit dit jaar?

Zo, ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! En intussen ga ik misschien maar een potje pasta vongole koken. Of toch maar risotto?

9 Reacties

 1. fieke

  Superleuke antwoorden! Bedankt voor het invullen 🙂

  Antwoord
 2. Claudia

  Heel erg bedankt voor de nominatie Annelies! Je bent een schat! 🙂 Ik maak er binnenkort zeker eens werk van van die vraagjes 😉 Liefs

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Graag gedaan, je verdient hem! 🙂

   Antwoord
 3. Derk Vosselman

  Hallo Annelies. Proficiat met je tweede Liebster award. Leuk om te lezen. Ondertussen leest mijn vrouw Riëtta ook jouw blog en proberen we de gerechtjes uit. Vanavond waren mijn zoon met zijn gezin over uit Seattle en heb ik de carpaccio van courgette gemaakt en daarn een heerlijke risotto met zomerse groenten erin eea vergezeld van coquilles en zalm. Ik las dat jij ook een risotto liefhebster bent. Nogmaals proficiat! Derk Vosselman

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt Derk! Altijd leuk om te horen. En inderdaad: ik ben een échte risottoliefhebber! Groetjes!

   Antwoord
 4. SaSiBeau

  mmm is zeker wel interresant, zelf ben ik een enorme fan van alles wat met chocolade te maken heeft (mijn zonde) maar mijn blogje gaat over creatieve dingen zoals haken, breien en naaien. Mss dat ik later nog wel een ander blogje start met koken erop maar koken nu op mijn blogje erbij zetten is niet echt te doen 😉

  Antwoord
 5. jennifer

  Leuke vragen en antwoorden! Zo leren we Lepeltje lekkers een beetje beter kennen 😉

  Antwoord
 6. Peggy's Pastime

  Ik zit hier te stralen 🙂 ! Merci van de leuke complimenten. Ik maak er zo snel mogelijk werk van om je toffe vragen te beantwoorden.

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest