Liebster – real-ster?

13 november 2013 | Een lepeltje lekkers

Blijkt dat ik genomineerd ben voor de Liebster Award! Klinkt dat niet serieus zeg… Ook al heb ik er nog nooit van gehoord, het streelt het ego, niewaar… Na het raadplegen van dokter Google blijkt de Liebster Award een soort van ketting-nominatie-systeem, zonder echte winnaar. Het doel is om nieuwe (beginnende) blogs te leren kennen. Als “genomineerde” moet je eerst 11 dingen over jezelf delen, dan de 11 vragen van de nomineerder beantwoorden, daarna 11 andere blogs nomineren, en die dan tot slot weer 11 vragen voorschotelen! No-one said it would be easy, babe…

Maar voor ik van wal steek in mijn zee van woorden, bedankt trijnewijn! Jij bent sowieso één van de tofste collega’s van boven, en op de koop toe heb je nog een leuke (en herkenbare) blog ook. Wat wil een mens nog meer!

OK, elf dingen over mijzelf… Where shall I start.

1. Ik heb teveel schoenen. Voila, het is eruit. Ik zou aan het hoofd kunnen staan van de zelfhulpgroep voor shoe-addicts. Het is zo erg dat de schoenenkasten – jawel, meervoud, manlief en ik probeerden toch iet of wat realistisch te zijn in de markthall van de Ikea – die we nieuw kochten, eigenlijk al te weinig plaats boden op het moment dat we ze in elkaar gezet hadden. Waardoor er na verloop van tijd een gangmeubeltje bijkwam, dat binnen de kortste keren ook weer vol zat. En dus vind je de schoenen nu ook in de kleerkast én in de meterkast van de gas. Really? Really!

2. Ik heb veel kookboeken. Zie je, ik ben al een beetje voorzichtiger, het is gewoon “veel” en niet “te veel”. Same story hier: ooit een Ikea-kastje gekocht om al die kookboeken in te zetten, en bij het vullen gemerkt dat het toen al niet lukte. Dat is nu zo’n vier jaar geleden. Need I say more?

En dan zwijg ik nog over de tijdschriften die her en der rondslingeren, en die ik ooit nog eens zou moeten doornemen om de lekkerste receptjes uit te knippen. Ooit komt dat wel in orde. En als ik dan oud en grijs ben, kan ik mijn gehele collectie doneren aan de Cookbook Library of Belgium (dat bestaat niet, maar in mijn dromen wel), waar die dan tentoongesteld kan worden in schitterende kasten en met proefjes erbij van al die lekkere dingen. YUM!

3. Ik snap niet waarom mensen veel geld betalen voor oesters. Ik vind die glibberige dingen maar niks. En geloof me, er is weinig dat ik niet graag eet… Ik zou ook niet zeggen dat ik ze niet lust, maar je kan mij er niet echt plezier mee doen. Op zich smaakt dat snot toch gewoon naar de zee? Of mis ik iets?

4. Drie jaar geleden woog ik tien kilo meer dan nu. Ik kan het haast zelf niet geloven, maar ik ben daar – ondanks mijn ietsiepietsiemini-obsessie-met-eten – op drie maand vanaf geraakt. Ik zag een foto van mijzelf, en de maat was ineens vol. En dan heb ik maar zo’n online abonnementje op Weight Watchers genomen, en het heeft wonderwel gewerkt. Yippie!

5. Ik eet risotto met erwtjes en spekjes als ik alleen ben. Een ander haalt pizza of frietjes, maar ik sta doodleuk een dik half uur in een potje rijst te roeren. Word ik helemaal zen van.

6. Als ik aan het koken ben, is dat meestal in een klein hindernissenparcours van kinderen, pottekes, tutjes, knuffels, puzzelstukken en duploblokken. Je zou dat soms eens moeten aanzien in de keuken…

7. Ik heb al wel wat van de wereld gezien, voor een deel met dank aan mijn job. Colombia, Jordanië, Thailand: I’ve seen them all! En in januari staat er een tripje naar Ecuador op het menu.

8. Sergio Herman en ik zijn “acquitances”, hihi! Allé, dat is misschien lichtjes overdreven, maar de man en ik hebben toch al eens handjes geschud, tijdens een etentje in Oud Sluis (met dank aan mijn schoonmoeder). Wat was dat zalig zeg. Het eten hé.

9. Ik lees al eens de Libelle. En zeggen dat ik dat vroeger iets voor ouw menskes vond…

10. Binnenkort zou de kwaliteit van de foto’s er hier serieus op moeten vooruit gaan. Ik ben een nieuwe camera aan het uittesten, en als ik eens niet moet koken in dat hindernissenparcours, neem ik de tijd om wat fotootjes van mijn recepten met de nieuwe camera te nemen. Hopelijk zien jullie het verschil.

11. Ik kan geen nummer elf bedenken. Volstaat dat als feit over mijzelf?

En dan moet ik nu dus de elf vragen van trijnewijn beantwoorden. Ik probeer het een beetje korter te houden.

1. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Ik schrijf gewoon graag, en eten is hetgeen dat de hele dag door mijn hoofd spookt. Dat ik er niet vroeger op gekomen ben om deze blog te starten, ik begrijp het zelf niet…

2. Wat is je favoriete feestdag?
Cliché, I know, maar dat moet toch kerstavond zijn. Traditioneel vertrekken we al van ‘s morgens richting ouders, en koken mijn zus, mijn mama en ik dan een hele dag samen aan het kerstmenu. Intussen luisteren we naar Radio 2 waar Dirk De Prins smakelijk uitleg geeft aan mensen die “kitchen disasters” proberen te redden. Mijn schoonbroer leest de recepten voor, de kindjes helpen om de tafel te dekken, en we verzinnen een spelletje om het uitdelen van de cadeautjes te organiseren. Qua quality time kan dat tellen.

3. Wat lijkt voor jou een droomjob?
Culinair journalist – of course. Maar ook iets in een internationale omgeving, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, regelmatig nieuwe uitdagingen, leuke collega’s. That’s the shortlist.

4. Wat is je lievelingsboek?
Ai ai ai, ik ben echt geen boekenlezer, dus ik ga het op kookboeken houden. Momenteel ben ik compleet zot van “Veg” van Hugh Fearnley-Whittingstall, maar Nigella en Jamie zijn toch ook blijvers. Van Nigella vind ik “How to become a domestic goddess” de leukste, alleen al door de titel…

5. Waar werd je de voorbije week echt blij van?
Oei, slechte week gekozen… Niet zo heel veel eigenlijk… Laat ik gaan voor mijn winterse wok: een lichtpuntje op een donkere avond.

6. Wat kun je nooit meer missen?
Mijn twee dochters en mijn man. No question about it.

7. Welke is jouw beste eigenschap als persoon?
Stoefen over jezelf, dat zit niet in onze Vlaamse aard hé. Ik zal voor empathie kiezen.

8. Welk seizoen vind je het leukst en waarom?
Dat zal toch de zomer moeten zijn. Héérlijk zomerfruit, mooi weer, wat extra tijd voor de kindjes, …

9. Wat heb je in dit leven geleerd?
Suggereert deze vraag dat er nog een ander leven (geweest) is? Anyway. Dat je niemand kan veranderen.

10. Wat zou je nog graag willen leren?
Oooh, nog zoveel, dat ik het hier bijna allemaal niet kan opsommen. Betere foto’s nemen, grafisch ontwerp, beter brood bakken, koffiekoeken maken, wijnkennis, een andere taal, mij neerleggen bij de dingen, meer geduld hebben, …

11. Wat staat er op je verlanglijstje voor kerst?
Niet zo moeilijk deze: veel kookboeken! “Plenty” en “Ottolenghi Het Kookboek” van Yotam Ottolenghi, “De essentie” van Joost Arijs, “The sweet life in Paris” van David Lebovitz (niet echt een kookboek, maar wel een boek over eten). Ook nog dat nieuwe fototoestel, en still debating the Ipad.

Voila, genoeg over mij zeker? Ik begin te beseffen dat dit een saaie post wordt, laat ik gauw wat foodporn van dat etentje bij Sergio Herman posten (hij staat er zelf niet op, dames):

Voila, we’re back in business!

Nu nog 11 andere bloggers nomineren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zó veel blogs volg, en dat ik ook begot niet weet welke minder dan 200 volgers hebben (voorwaarde voor de Liebster Award). Ik ga het hier dus gewoon houden op een lijstje van blogs die ik jullie warm aanbeveel:

OK, en hierbij dan tot slot nog de elf vragen die ik de genomineerden wil stellen:

 1. Beschrijf een leuke herinnering uit je jeugd.
 2. Wat zou je laatste avondmaal mogen zijn?
 3. Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
 4. Wat is het raarste dat je ooit gegeten hebt?
 5. Omschrijf jezelf in vijf woorden.
 6. Welke tv-serie wil je echt niet missen?
 7. Wat zou je nog graag doen binnen dit en vijf jaar?
 8. Of all places in the world, waar zou je willen wonen?
 9. Hoe ziet je ideale dag eruit?
 10. Wat is je lievelingsrestaurant en waarom?
 11. Welke dingen, die andere mensen super vinden, vind je zelf maar niks?

Voila, de genomineerden zijn vrij om hieraan al dan niet deel te nemen!

Morgen weer een “gewone” post over eten 😉

2 Reacties

 1. joke

  desalniettemin… proficiat! 🙂

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest