Spaghetti vongole

7 maart 2014 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Even geleden dat ik geschreven heb, maar ik heb gretig gebruik gemaakt van de krokusvakantie om wat leuke dingen te doen met de kindjes. Planckendael, de zee, het zwembad, de speeltuin, het park, … ze zijn allemaal de revue gepasseerd! Wat een zalige tijd, zeker met het lentezonnetje erbij.

Bij een drukke agenda hoort een snel recept, en dat is bij spaghetti vongole zeker het geval. Er komt dan nog eens bij dat dit mijn absolute favoriete maaltijd, mijn lievelingskostje without-any-doubt is…

Sommige recepten voegen nog een glaasje witte wijn aan de bereiding toe, maar -net als bij mosselen- verkies ik de “naturel” variant. Voor mij overschaduwt de wijnsmaak en -geur het zachte, subtiele aroma van de schelpjes te veel, en voegt het niks substantieels toe aan het gerecht. Maar probeer vooral zelf je voorkeur te vinden, dat is net wat koken zo spannend maakt!

Bijkomend voordeel: dit gerecht beperkt zich tot één kom, dus de afwas is zó gedaan.

Wat heb je nodig? 

400 g lintpasta (ik gebruikte chitarra, maar de makkelijker verkrijgbare linguini is ook perfect)
4 sjalotjes, fijngehakt
1 teentje look, geperst
1 chilipeper, fijngehakt
1 kg vongole, palourdes of andere schelpjes
een grote bos peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Hoe ga je tewerk? 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en houd warm.

Verwarm een scheutje olijfolie in de pastakom.
Stoof er de sjalot, look en chilipeper in aan.


Als de sjalot glazig is, voeg je de schelpjes toe en zet je het deksel op de pan.
Laat op hoog vuur garen.
Als er stoom uit de kom komt, schud je de schelpjes even op en laat je ze nog een minuutje verder garen.
Neem het deksel van de pan, voeg er de fijngesneden peterselie en de pasta aan toe.
Schep door elkaar en warm goed door. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer.

 

  • Pin

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met mijn man en twee dochters van 12 en 15 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.756 andere abonnees

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.