Gevulde aardappels

22 juni 2015 | Een lepeltje lekkers, Home thema, Recepten, Smaakvol vegetarisch

Op dagen als deze, wanneer de herfst dichterbij lijkt dan de zomer, de hemel 50 tinten grijs weergeeft en de regen alle restjes warmte wegspoelt, heb ik geen zin in frisse pasta’s of koude slaatjes. Dan zoek ik eerder naar een beetje troost, wat warmte en huiselijkheid om de somberheid te vergeten. En dan zijn deze gevulde aardappels ideaal.

Veel werk heb je er niet aan, en de gloed van de oven – waarin de aardappels eerst een uur moeten poffen,- zorgt er misschien voor dat je de verwarming nog net niet hoeft aan te steken. Nadien volgt een beetje prakken en mengen, wat snijden en vullen, nog een extra kwartiertje baktijd, en je hebt de troost zelve voor je neus. We aten er sla en tomaten met mayonaise bij. Absoluut niet lactose-, koolhydraten- of vetvrij, maar dus ook absoluut niet “smaak-vrij”. Integendeel: deze gevulde aardappels zijn een feest voor de smaakpapillen, ondanks de eenvoud van de ingrediënten. Ideaal voor een herfstige dag in juni, dus.

Bron: Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Wat heb je nodig?

4 grote aardappels
40 g boter
200 ml zure room
120 g cheddar
5 lente-uitjes, fijngesneden
zeezout en zwarte peper

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de aardappels in een ovenschaal en pof ze in 1 u gaar.


Haal uit de oven en laat afkoelen tot ze net niet te heet zijn om vast te houden.


Halveer de aardappels en hol ze uit, maar laat een half centimetertje zitten aan alle zijden.
Zet de schuitjes intussen opnieuw in de oven (max. 10 minuten), dan worden ze knapperig.
Prak de aardappels fijn.
Meng met de boter en zure room.


Rasp er de kaas bij en meng met de gehakte lente-uitjes.
Kruid kwistig met peper en zout.


Vul de aardappelschuitjes met dit mengsel.
Schuif weer 10 à 15 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren.

Serveer de gevulde aardappels.

20 Reacties

    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Carolien! Ze zijn inderdaad heerlijk, al zeg ik het zelf… ?

      Antwoord
  1. Sarah

    Ziet er lekker uit! Ga ik eens proberen !

    Antwoord
  2. marina

    ik ga hier meer komen kijken!

    Antwoord
  3. marina

    Ziet er erg lekker uit … mooie site!

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Marina! ?

      Antwoord
  4. Nathalie

    Wat soort aardappelen heb je gebruikt? Zou dit ook kunnen met nieuwe aardappelen of kan je die enkel gebruiken om te koken?

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Ik heb zelf nieuwe aardappelen gebruikt, en het was erg lekker!

      Antwoord
  5. Isabelle

    Dit ziet er super lekker uit! Ik heb het meteen opgeslagen op mijn pinterest 🙂

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Bedankt Isabelle! 🙂

      Antwoord
  6. Eilish

    Dit lijkt me ook een mooi bijgerecht bij een op de BBQ gebakken stukje vlees !

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Dat zal idd ook erg lekker zijn!

      Antwoord
  7. Myriam

    Goh, dat ziet er goed uit, en zo simpel. Zou het ook met gewone geraspte kaas kunnen? Ja zeker?

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Ja hoor! Gewoon een kaas kiezen die genoeg smaak heeft, dat maakt de aardappels alleen maar lekkerder.

      Antwoord
  8. ohladybake

    deze zouden wel smaken vandaag op deze koude zomer-herfstdag!
    liefs

    Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Wel, ze zijn ook zeer lekker en niet moeilijk! Bijkomende voordelen: weinig ingrediënten en afwas. Proberen dus! 😉

      Antwoord
    • Een lepeltje lekkers

      Een echte allemansvriend! Onze kindjes hebben er ook van gemuld!

      Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest