Leuk nieuws, want ik mag mij dit jaar Foodies Friend noemen! Dat wilt zeggen dat ik een heel jaar ga samenwerken met Foodies Magazine, en dat er met de regelmaat van de klok Een lepeltje lekkers in het tijdschrift zal verschijnen. Mijn eerste bijdrage is gepland voor het juni-nummer, en het belooft iets lekkers met seizoensfruit te worden… Nog even geduld dus!
Foodies Magazine is hier in België misschien minder gekend, maar het is echt een leuk kooktijdschrift met creatieve en verrassende recepten. Deze week maakte ik deze pasta met lamsragù uit het aprilnummer. En ik kan alvast zeggen dat dat een voltreffer was. Het gerecht vraagt weinig inspanning, maar wel wat tijd. Zo krijgt de saus – of ragù zoals de Italianen zeggen – een diepe, volle smaak, die niet te vergelijken is met wat je bijvoorbeeld in de supermarkt vindt.
Ik heb de pasta met lamsragù afgewerkt met een overdadige hoeveelheid parmezaan – vers geraspt van het stuk – en wat blaadjes oregano. Die ondersteunt de aardse, volle smaak van de saus perfect. En zeg nu zelf: zo’n heerlijke pasta… Dat smaakt toch altijd?!
Bron: Foodies magazine april 2021
Pasta met lamsragù
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 500 g lamsgehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 wortels geschild en fijngehakt
- 2 stengels bleekselder fijngehakt
- 1 bosje oregano +/- 20 g, alleen de blaadjes
- zout en peper
- 150 ml rode wijn
- 800 g kerstomaten in blik
- 300 g pasta bijv. tagliatelle
- parmezaan fijngeraspt
Instructies
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op hoog vuur en bak er het gehakt goudbruin en knapperig in. Schep het gehakt op een bord en houd apart.
- Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en fruit er de ui, de wortel, de selderij en ¾ van de oregano met een snufje zout ca. 15 minuten op matig vuur in tot de groenten zacht zijn. Roer regelmatig door.
- Doe het gehakt terug in de pan en blus het geheel af met de rode wijn. Breng aan de kook en laat de wijn tot de helft inkoken.
- Voeg de tomaten en 200 ml water toe en laat het geheel ongeveer 1 uur en 30 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is.
- Breng de ragù op smaak met peper en zout.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout. Giet af.
- Verdeel de pasta over borden en schep er de ragù bovenop.
- Bestrooi met de overige oregano en parmezaan.
- Serveer de pasta met lamsragù.
Een lepeltje terug in de tijd
1 jaar geleden: Zeebaars met geroosterde groenten
4 jaar geleden: Tien verrassende recepten met gehaktballetjes
5 jaar geleden: Rabarber-plaatcake met streusel
6 jaar geleden: Tagliata met parmezaan en rucola
7 jaar geleden: Homemade granola
Wat een smaakbommeke was dit weer, Dikken merci Annelies!!!!!
Graag gedaan! Blij te horen dat het gesmaakt heeft.
Proficiat,Annelies, voor dit leuke nieuws!
Dank je wel Maria!
Top! Ik kijk er al naar uit want mijn dochter heeft een abonnement op Foodies!
Doe zo verder! En….succes 🙂
Dank je wel Anne! 🙂