Vorige maand mocht ik dankzij Barilla, het nummer 1 pastamerk van Italië, de verrassende keuken van Venetië leren kennen. Samen met mijn man trok ik 3 dagen naar de laguna. We verbleven in één van de meest authentieke wijken, Cannaregio, op slechts enkele minuten wandelen van de Rialtobrug. Het werd een superleuke citytrip: 3 dagen zon, prachtige architectuur, gezellige pleintjes en natuurlijk héérlijk eten. Vooral de spaghetti vongole die ik op de laatste dag at in Impronta zal mij nog lang bijblijven…
Pasta komt hier wekelijks minstens één keer op tafel. Het is zo’n makkelijk product: snel klaar en het smaakt altijd. Barilla is daarenboven échte Italiaanse kwaliteitspasta: je kookt hem altijd perfect al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking, en hij plakt ook helemaal niet. Daarenboven kan je hem in oneindig veel maten en kleuren kopen. Hier nam ik fusilli, en combineerde de pasta met worst en broccoli.
Deze pasta met worst, broccoli en pecorino is alvast één van mijn persoonlijke favorieten: smaakvol, snel, troostend en een echte allemansvriend: de perfecte familiemaaltijd voor een frisse herfstdag.
Pasta met worst, broccoli
Equipment
- kookpot
- braadpan
- foodprocessor
- mengkom
- ovenschaal
- Oven
Ingrediënten
- 400 g fusilli of andere korte pasta zoals penne
- 8 chipolata’s
- olijfolie
- chilivlokken naar smaak
- 1 eetlepels provençaalse kruiden
- 2 broccoli’s
- 250 g ricotta
- 250 ml lichte room
- 2 eieren
- 75 g pecorino geraspt + extra voor de afwerking
- 1 bos platte peterselie fijngehakt
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Kook de fusilli gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bewaar 1 pollepel van het kookvocht en giet af in een vergiet.
- Snijd de chipolata’s in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan.
- Bak er de worstjes goudbruin in aan.
- Kruid met chili en provençaalse kruiden.
- Schep uit de pan.
- Verdeel de broccoli intussen in roosjes.
- Hak heel fijn in een foodprocessor of blender.
- Verhit een extra scheutje olijfolie in de pan.
- Bak er de broccoli in aan tot glazig.
- Meng in een kom ricotta, room, eieren, pecorino, peterselie en overgehouden kookvocht.
- Roer door de broccoli.
- Meng er ook de worst en pasta door.
- Kruid bij met peper en zout en schep in een ovenschaal.
- Bestrooi met de overige pecorino.
- Schuif in de oven en bak in 20 minuten goudbruin.
- Werk af met extra peterselieblaadjes.
- Serveer de pasta met worst, broccoli en pecorino.
Als absolute Italië-fan + pastaliefhebber + hobbykok doe ik hier zeker mee! Nu alleen nog kiezen welk pastagerechtje ik zal fotograferen 🙂 lieve groet, Els
Wat een toffe wedstrijd! Wij zijn grote pastafans dus ik doe zeker mee! Duimen omhoog en kaarsjes aan ? Jouw pastarecept ga ik ook eens maken! ☺️
Naar Venetië, je meent het.
Ik moet dringend mooie foto’s van mijn eten leren maken (en Barilla nog eens in huis halen, mijn ‘stoute’ portemonnee durft nogal eens naar winkelmerken te grijpen. Foei!)
Gepost op Facebook : Eilish WordPress
Gezien en genoteerd!
mooi recept Annelies! en zeker met die pecorino kaas….heerlijke kaas om je gerechten mee af te werken
en hier komt alleen maar Barilla in huis…de beste pasta ooit.
ik doe een gok om 1 van de 3 in de wacht te slepen…wie weet
dat zou hier ook heel erg in de smaak vallen! wij eten heel vaak pasta en vrijwel altijd van Barilla (de penne piccolini omdat die zo handig zijn voor een kind om te eten, t is een reden als een andere hé). ik zou de broccoli misschien deels heel laten want dat is één van Nina’s favorieten. Herinner je dat ik je ooit om raad vroeg hoe ik haar stukjes moest leren eten? ik ben daar met verve in geslaagd – ze eet zowat alle groenten graag.
Prachtige wedstrijd, ik doe erg graag mee… fingers crossed!
Leuk om te horen! En wat goed dat Nina zoveel lust, da’s altijd tof hé!