Flop tien van 2014

30 december 2014 | Een lepeltje lekkers

Eindejaar is traditioneel de tijd van de lijstjes. Muziekredacties geven hun favoriete albums mee, filmliefhebbers maken hele opsommingen van de must-see’s van het voorbije jaar en foodbloggers lijsten hun populairste gerechten op.

Ik dacht aan een gelijkaardige post, maar toen ik door mijn archief aan het bladeren was, viel het mij op hoezeer mijn blog geëvolueerd is het laatste jaar. Ik startte in oktober 2013, en de berichten die ik toen postte, zijn in veel opzichten niet meer te vergelijken met de manier waarop ik nu blog. Vooral de fotografie is er met rasse schreden op vooruit gegaan, al zeg ik het zelf. Ergens rond de zomer kwam ik immers ineens tot het besef dat gerechten er veel smakelijker uitzien op een goed belichte, mooi gestylde foto. Al zoek ik daarin mijn stijl nog altijd een beetje, en ben ik geen liefhebber van al te veel “props” die de aandacht afleiden van wat écht belangrijk is: het eten.

Enfin, ik lijst ze hier in omgekeerde volgorde: nummer één is dus het recept dat het allerslechtst bekeken is in 2014. Veel plezier ermee! 🙂

10. Cijferkoekjes

We starten deze flop 10 met een zeer recent recept, geplaatst rond Sinterklaas. Het basisrecept is ideaal voor gelijk welke soort koekjes, en iedereen lust het.

9. Mafaldini met lamsragù

Nigella op haar best. 

8. Vrolijke tian van zomergroenten met mozzarella

Zalig zomers.

7. Guilt-free instant fruitijs

Ideaal voor als je je jezelf eens wilt verwennen, zonder de calorieën. Geen al te beste foto wel. 

6. Kip met pernod en venkel

Lekker bistrogerechtje met leuke foto, vond ik zelf. Wel nog van in de tijd dat ik dacht Instagramfilters te moeten gebruiken…

5. Zonneschijnsoep van zomergroenten

Kan nochtans écht donkere dagen opvrolijken.

4. Aziatische asperges met zalm en rijstnoedels

Een recept van Cuisine de Clementine. Je kan misschien ook beter daar gaan kijken voor een smakelijke foto. 

3. Basilicumrisotto met geroosterde groenten

Puur troosteten, deze risotto. Zou trouwens ook niet misstaan op een feestje.

2. Supersnelle pizza’s

Deze ereplaats is weggelegd voor pizza’s op een bodem van tortilla. Misschien een beetje simpel voor een foodblog.

1. Eton mess

De goddelijke Eton Mess is het allerslechtst bekeken recept van 2014! Hoe spijtig, want dit is toch écht zeer lekker. Eens de eerste aardbeien in de rekken liggen, moet je dit zeker eens uitproberen.

Tags

7 Reacties

 1. Eveline

  Hey, wat fijn om dit lijstje te ontdekken! Het is als beginnende foodblogger soms enorm intimiderend om op blogs als die van jou rond te snuisteren. 🙂 Heb je tips om betere foto’s te nemen? Veel succes met de blog awards!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt voor de complimenten Eveline! Ik was tot voor kort ook “geïntimideerd” door al die prachtige foto’s op andere blogs hoor, en nu nog ben ik niet altijd even tevreden, en zie ik in elke foto wel iets dat beter kan.
   Tips die ik kan geven, zijn: veel oefenen, veel stelen met je ogen op Pinterest of uit kookmagazines, en eens rondsnuisterern bij Simone’s Kitchen. Zij heeft op haar blog heel wat tips staan, en ze heeft ook een erg goed boekje over foodfotografie geschreven. Veel succes!

   Antwoord
 2. Judith - myfoodblog.nl

  Altijd leuk zulke lijstjes, maar de recepten zien er lekker uit hoor! Vooral de Eton mess en de pasta met ragù zou ik graag eens een keer willen proberen 😉

  Antwoord
 3. Eline

  Hahaha, ik heb echt smakelijk gelachen om deze zeer realistische top 10, dank!

  Antwoord
 4. Hilde Robberecht

  En laat dit nu net het lijstje zijn waar ik toch al 3 of 4 recepten van geprobeerd heb, met succes en zelfs meerdere keren…;-). Vree wijs geblogd dit jaar, Lieziepeasy, op naar het volgende!

  Antwoord
 5. lietspriet

  Jouw tian van zomergroenten hoort bij ons thuis juist hoog in de hitlijst….. ;-))

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest