Supersnelle pizza’s die je niet meer zal kunnen missen

26 september 2014 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Deze supersnelle pizza’s zullen je vrijdagavonden voor altijd veranderen! Geen take-away van Ciao Mario meer, geen Come a Casa die toch eigenlijk eerder Donde es la casa? betekent… Gewoon zelf wat bricoleren en je hebt een veel lekkerder, en daarenboven veel gezonder alternatief.

Intussen bestaat Een lepeltje lekkers al een tijdje en dus het wordt het tijd om een beetje te werken aan “Het Concept”, zoals dat in architectuur- en designmiddens zo graag genoemd wordt. Gezien mijn blog gaat over “realistisch” koken – koken voor als je niet de hele dag tijd hebt om een gesofisticeerd menu in elkaar te knutselen, maar als je ook nog een full-time job, een drukbezette partner en enkele ongeduldige kinders hebt – leek het mij een goed idee om een “Easy Friday” in te lassen: receptjes voor als iedereen eigenlijk zo snel mogelijk in de zetel wil ploffen, maar toch nog eerst iets voedzaam en vooral lekker wil eten. En die “iedereen” dat omvat ook de kok des huizes. We gaan dus voor snelle, gemakkelijke recepten met weinig ingrediënten, die daarenboven (meestal) door alle huisgenoten gesmaakt worden.

Deze supersnelle pizza’s zijn gewoon de max! Ze staan zelfs al in een twintigtal minuutjes op tafel – ik weet dat veel recepten dat beloven, maar deze keer is het écht waar, ik heb het getest met die twee kinders aan mijn been, en zelfs dan zat ik om 18u20 al te blinken aan mijn keukentafel. Dit is trouwens gewoon ideáál om te maken als je mini-me’s rondlopen hebt: ze kunnen zelf aan de slag om hun eigen pizza te maken, het resultaat moet net kort genoeg in de oven om te vermijden dat ze alweer aan je trui staan te trekken voor een zakje snoep, en ze eten het nog graag ook. Dit is dus nog beter dan Chie Mihara‘s in de solden… Heaven IS a place on earth…

Wat heb je nodig? 

Volkoren tortilla’s (bijv. van het merk Santa Maria, o.a. bij Delhaize)
Tomatensaus (ingevroren restje of van een goed merk uit een potje)
Paprika, in blokjes
Gekookte ham, in blokjes
Champignons, in schijfjes
Tomaten, in schijfjes
Geraspte kaas
Andere extra’s die je lekker vindt: mozzarella, salami, olijven, …

Hoe ga je tewerk? 

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg de tortilla’s op een bakplaat.
Bedek ze met ongeveer anderhalve eetlepel tomatensaus.
Beleg met paprika, ham, champignons en tomaten.


Verdeel er de geraspte kaas over.


Bak ongeveer 7 minuten in de oven tot de randen lichtjes opkrullen en goudbruin kleuren.
Serveer je supersnelle pizza’s.

 

2 Reacties

  1. Joke Vannieuwenhuijse

    Super Annelies!!! Dit wordt onze nieuwe vrijdag-topper!!! merciiiiiiiiiiii en smakelijk! (heb er nu al zin in!)

    Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest