Mafaldini met lamsragù

19 juni 2014 | Een lepeltje lekkers, Home thema, Recepten, Smakelijke herfstrecepten

Grijze dagen als deze vragen om eten als dit: een gerecht dat een zacht deken rond je schouders slaat, dat een beetje kruidigheid, maar vooral veel troost en geruststelling met zich meebrengt. Het recept is van de goddelijke huisvrouw Nigella, uit haar Italiaans meesterwerk, en is wat mij betreft volmaakt. Ik kan niets bedenken dat je eraan zou moeten toevoegen om het nóg heerlijker te maken. Het ademt huiselijkheid, gezelligheid en vriendschap. Soms heeft een mens daar gewoon nood aan.

Wat heb je nodig? 

400 g mafaldini of pappardelle
lookolie
1 grote sjalot, fijngesneden
1 kl gedroogde oregano
1 kl gedroogde munt
1/2 kl chiliflakes
250 g lamsgehakt
400 g tomatenblokjes in blik
2 el aalbessenconfituur
2 kl worcestershiresaus
zwarte peper en zout
verse muntblaadjes, gehakt

Hoe ga je tewerk? 

IMG_4636

Kook de mafaldini volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een koekenpan.
Fruit er de sjalot in aan tot deze glazig is en voeg de kruiden toe.

IMG_4637
Doe er het gehakt bij en bak rul.
Schep er de confituur bij en roer los.

IMG_4638Voeg er ook de tomaten en worcestershiresaus aan toe, dek af en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveer met de pasta en garneer met verse munt.

mafaldine met lamsragù

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Vermeir - Een Lepeltje Lekkers / www.eenlepeltjelekkers.be

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 9 en 12 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.654 andere abonnees

%d bloggers liken dit: