Kabeljauw met kruidenkorst en kruidenpuree

8 januari 2014 | Een lepeltje lekkers, Gemakkelijke visrecepten, Home thema, Recepten

Vandaag heb ik weer een receptje uitgeprobeerd uit Libelle Lekker, en het was opnieuw een groot succes! Wat een heerlijk gerecht, en op de koop toe gemakkelijk én snel klaar. Net wat je nodig hebt na een drukke werkdag, als je toch iets smaakvols en vers wilt eten.

Ik had geen vers broodkruim meer in huis (of liever, in de vriezer), dus heb ik paneermeel gebruikt. Daardoor is de korst wat droger, en dus moeilijker hanteerbaar, maar de smaak blijft even goed.

In de puree heb ik een mengeling van peterselie, een restje groen van pijpajuin, een restje dragon, basilicum en diepvrieskervel gebruikt. Je kan uiteraard variëren, maar de dragon en kervel zou ik ten zeerste aanraden, omdat dit perfect past bij de vis.

Wat heb je nodig?

700 g kabeljauwfilet (of een andere witte vis)
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gemalen parmezaan
6 eetlepels broodkruim
1 eetlepel mosterd
olijfolie
peper en zout

Voor de kerstomaatjes
750 g kerstomaten
1 takje rozemarijn
lookolie
wittewijnazijn
rietsuiker

Voor de kruidenpuree
aardappels
een mengsel van gehakte tuinkruiden (dragon, kervel, bieslook, peterselie, basilicum, …)
lookolie
peper en zout
melk

Hoe ga je tewerk?

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappels en kook ze gaar.

Maak de kruidenkorst: meng het broodkruim met de parmezaan, mosterd en peterselie.


Dep de vis mooi droog, kruid met peper en zout en verdeel er het kruidenmengsel over, druk een beetje aan.
Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

Was de kerstomaten en doe ze in een tweede ovenschaal.
Sprenkel er een beetje lookolie en wittewijnazijn over.
Verdeel er de blaadjes rozermarijn over.
Strooi er ook wat rietsuiker over.

Schuif beide ovenschalen in de oven voor een 15-tal minuutjes. (Als je dunne visfilets gebruikt, zal je de vis er sneller moeten uithalen.)

Stamp de aardappels fijn en meng ze met een beetje melk en lookolie tot je een smeuïge puree krijgt.
Roer er de tuinkruiden door en kruid bij met peper en zout.

Serveer de vis met de kruidenpuree en de tomaatjes.

 

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest