Framboos mango ijsjes

19 juli 2016 | Een lepeltje lekkers, Recepten, Snel klaar

Ik was al een beetje aan het vrezen dat het dit jaar niet meer zou gebeuren, maar kijk: daar is de zomer dan toch! Ik moet toegeven dat de “goesting” om te koken ver te zoeken is. Gisteren koos ik voor een snelle pastasalade, en vandaag ga ik een gebraden kip uit de Delhaize halen, denk ik. Waar ik daarentegen wél zin in heb, dat zijn ijsjes! Zondag beloonde ik mijzelf met een coupe aardbei bij Cremerie Gerard tijdens de Gentse Feesten, en vandaag likken we thuis van deze zelfgemaakte framboos mango ijsjes.

Het recept is écht heel eenvoudig, en behoeft slechts 3 ingrediënten: mangocoulis, (diepvries)frambozen en suikerwater. Je mengt de helft van het suikerwater met de mangocoulis, en mixt de andere helft met de frambozen. Verdelen over ijslolly-vormpjes, enkele uren laten opstijven in de diepvries, en klaar is kees! De smaak is lekker zoet met een beetje scherpte van de frambozen, en vooral erg verfrissend.

Als je dat wilt, kan je de gemixte frambozen zeven, om de pitjes te verwijderen, maar zelf vind ik dat niet nodig en… Eerlijk? Ik zie mij bij dit weer op de moeite. Hoe sneller die dingen in de vriezer zitten, hoe beter. De mangocoulis kan je vervangen door gepureerde verse mango of van die blokjes uit de diepvries. Of varieer eens met ander fruit, zoals nectarine of meloen. Heb je deze framboos mango ijsjes uitgeprobeerd? Laat me dan zeker iets weten in de reacties hieronder of via social media. Smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor +/- 12 ijsjes
400 ml suikerwater (eventueel zelf te maken door 300 ml water, 40 g kristalsuiker en 1 el honing aan de kook te brengen tot de suiker is opgelost, en dan te laten afkoelen)
250 ml mangocoulis
250 g (diepvries)frambozen

Hoe ga je tewerk?

Frambozen, mangocoulis en suikerwater / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

Giet de helft van het suikerwater bij de mangocoulis en meng.
Mix de frambozen fijn met de rest van het suikerwater.

Vul de ijslolly-vormjes tot de helft met het frambozenmengsel.
Zet een uurtje in de vriezer.
Giet er dan het mangomengsel op.
Vries opnieuw een uur in.
Steek er stokjes in en laat nog minstens 4 uur verder opstijven.

Serveer de framboos mango ijsjes.

Framboos mango ijsjes / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Pin

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest