De feesttradities van Carla van Mijn puur leven

11 december 2024 | Feesttradities, Verhalen

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag ontbreken en welke tradities ze graag in ere houden.

Carla_Mijnpuurleven
  • Pin

Vandaag is het aan de goedlachse Carla van Mijn puur leven. Zeg je avocado, dan zeg je Carla. Ze is zelfs zo verzot op ‘Mr. A’ dat ze er enkele jaren een boek over schreef: eentje met de meest verrassende avocadorecepten. Maar Carla is meer dan dat: ze deelt op haar kanalen een snapshot van haar leven, en zo leef je als vanzelf mee met de ups en downs. Ook als we elkaar ontmoeten is het altijd gezellig: heerlijk om met zo’n levensgenieter aan tafel te kunnen zitten en bij te praten over al het goeie van het leven. Carla gaat momenteel door een moeilijke periode, maar toch wilde ze graag haar feesttradities delen. Ik hoop dat ze in 2025 weer het geluk mag vinden.

“Nu is het anders… maar ik koester mooie herinneringen aan de feestdagen. Nog voor ik met mijn blog of sociale media begon, waren de feestdagen het hoogtepunt van het jaar. Wij vierden Oudejaarsavond, want met Kerstdag was het steeds een groot familiefeest bij de toenmalige schoonfamilie.

Ik maakte het mezelf zo moeilijk om telkens een gerecht te maken dat ik nog nooit eerder maakte. Inspiratie haalde ik uit de 1001 kookboeken die de boekenkast rijk was. Het moest er boenk op zijn. En dat was het ook. Het eindejaarsfeest was een feest met hapjes en een gang of vier – vijf. Ook met een mooi gedekte tafel met kaarsen, stoffen servietten en tafelversiering: de feestjes met ‘alle kommen en potten op tafel, het ‘hygge gevoel’, waren voor tijdens het jaar. Met de feestdagen mocht het nét dat tikkeltje meer zijn. Iedereen zat mooi gekleed aan tafel. En ook ik liep tijdens het koken op hakken rond. 

Coquilles-zwarte pens-speculoos_Mijnpuurleven
  • Pin

Coquilles zijn voor mij hét feestingrediënt bij uitstek. Voeg daarbij nog bubbels en goeie wijn die de gerechten nog fijner laten smaken. Wat denk je van coquilles met witloof en truffel? Meer hoeft niet! En aangezien ik geen desserten-madame of baking queen ben, was het dessert vaak een sabayon. Eénmaal heb ik wel een fantastische taart gemaakt. De magische pastilla, zoek het maar even op mijn blog. Je staat versteld en het is misschien jouw dessert voor de feestdagen!

Met een goede planning en voorbereiding kan iedereen genieten van stressvrij koken. Schrijf alles uit: de gerechten die je gaat maken, welke ingrediënten erbij horen, hoe je het gedresseerd wilt zien op het bord, wat je nodig hebt van keukengerei, … Dat is nodig, want ik deed het ooit ook anders, en de dag erna vond ik nog hapjes in de frigo, of ingrediënten die ik gewoon vergeten was! Op het schema stond ook alles wat op voorhand was klaargemaakt. Dat maakt het super leuk voor jou: geen uren in de keuken staan, terwijl jouw gasten er zijn!

Magische pastilla Mijn puur leven
  • Pin

Dit jaar mag ik met kerstavond genieten van het feest bij mijn broer.  Het wordt gezellig.  Dat weet ik wel.
Maar ik hoop het geluk nog te vinden en weer gasten rond mijn tafel te hebben.”

Benieuwd naar meer Mijn puur leven?

Nog meer feesttradities

De feesttradities van Robby van Minister van Eten

De feesttradities van Robby van Minister van Eten

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Fleur van Maison Madelise

De feesttradities van Fleur van Maison Madelise

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht...

De feesttradities van Joline van Kantine Joline

De feesttradities van Joline van Kantine Joline

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

De feesttradities van Liesje van Lisa Mateo BCN

De feesttradities van Liesje van Lisa Mateo BCN

In aanloop naar de feestdagen zet ik graag wat andere levensgenieters in de kijker om hun feesttradities te leren kennen. Neem mee een kijkje in hun keuken (en die van hun familie) en ontdek hoe zij de mooiste tijd van het jaar doorbrengen, welk gerecht zeker niet mag...

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Een lepeltje lekkers - favicon
Privacy overzicht

Een lepeltje lekkers gebruikt alleen technische en functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die uw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content kunnen aanbieden.

U kan alle cookie instellingen wijzigen via de tabs aan de linkerzijde.