5 keer zelfgemaakt lekkers voor Sinterklaas

24 november 2015 | Recepten

Ten huize Een lepeltje lekkers zijn we al helemaal in blijde verwachting. De sint-aftelkalender wordt trouw elke ochtend aangevuld, de brieven zijn geschreven en een hele reeks knipsels uit willekeurige speelgoedfolders slingeren her en der rond. Het is duidelijk dat de Sint in het land is!

Deze tijd van het jaar brengt ook altijd wat nostalgie met zich mee: ik herinner mij nog goed hoe opgewonden en ook een beetje bang ikzelf als kind aan de vooravond van dé grote dag in mijn bedje kroop. Ik lag nog lang te luisteren of ik geen voetstappen hoorde, en een enkele keer durfde ik zweren dat ik het getik van de hoeven van Goed-weer-vandaag herkende tussen het kletteren van de regen tegen mijn slaapkamerraam.

Ook nu ik zelf voor Sint mag spelen, blijf ik het een magisch feest vinden. Ik doe niets liever dan nic-nacjes rondstrooien, mandarijntjes verstoppen en speelgoed uitstallen. En dan die verwonderde kindersnoetjes in de ochtend… Alleen al daarvoor kijk ik uit naar 6 december!

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook heel wat lekkers. En waarom niet eens zélf aan de slag gaan?! Met deze receptjes voor vijf keer zelfgemaakt lekkers voor Sinterklaas lukt het zeker! Bij de meeste kunnen de kinderen trouwens gemakkelijk helpen. En nu de dagen korter, kouder en grijzer worden, is er niets leukers dan een hele dag gezellig thuis door te brengen!

Cijferkoekjes

Homemade nic-nacjes zien er niet alleen veel leuker uit, ze smaken ook dubbel zo goed. Laat de kinderen helpen vormpjes uit te steken en te kliederen met het glazuur. Pret verzekerd!

Speculoos

Zelf speculoos maken is helemaal niet moeilijk en zó lekker dat je het gewoon móet proberen! Heb je geen speculoosplank kan je de koekjes ook gewoon met een koekuitsteker maken.

Marsepeinen patatjes

Ook dit recept is supermakkelijk om te maken. Als je een krachtige mixer of keukenrobot hebt, heb je zelfs niets anders nodig dan amandelen en bloemsuiker. Kleeft het niet genoeg om een “deeg” te vormen, voeg dan wat eiwit toe. Rol de marsepeinen patatjes nadien door de cacao, en klaar is kees.

Guimauves

Lieve-vrouwkes, marshmallows, guimauves, nonnenbillen, meetjesvlees… Hoe je het ook wilt noemen: zelfgemaakte guimauves zijn de beste. Niet moeilijk om te maken, maar wel een beetje gepruts omdat het “deeg” erg kleeft. Maar wat een resultaat! Wentel ze door bloemsuiker, of doop ze in chocolade en kokos voor een originele afwerking.

Marshmallow pietjes

Last but not least een knutselprojectje! Deze marshmallow pietjes bezorgen je kinderen een leuke namiddag en het resultaat is altijd leuk. De neus kan je ook met een smartie, en de mond met een stukje snoep maken, maar het nic-nac-hoedje en de gekleurde pluim móeten er gewoon bij. De oogjes kan je eventueel ook met eetbare lijm, of een klein beetje honing bevestigen.

Wat is jouw favoriet zelfgemaakt lekkers voor Sinterklaas? 

4 Reacties

 1. Bart

  Straf hoe jij uit je archief overzichtslijstjes blijft toveren 🙂
  Guimauves ftw!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Tijdsgebrek zorgt voor creatieve bokkensprongen Bart! ?

   Antwoord
 2. ohladybake

  heel fijn en heel lekker ziet dit er allemaal uit!
  vooral die speculoo(aa)s ziet er me heerlijk uit…zal ik eens uittesten!
  liefs

  Antwoord
 3. Katrijn

  Heel leuke ideetjes! De nic-nacjes ga ik zeker eens uitproberen.

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest