Ijsjes van Talamini

30 juni 2016 | Een lepeltje lekkers

Woon je in het Gentse, dan heb je ongetwijfeld al van Talamini gehoord. De beste cremerie van Gent werd vorig jaar in een nieuw – en hipper – kleedje gestoken door Tanguy Serraes, de man die ook de sneeuwballen van Larmuseau opwaardeerde. De recepten zijn nog steeds dezelfde – vers Italiaans ijs zonder gekke toevoegingen – maar de marketing en huisstijl kregen een volledige make-over. En ja: ik ben fan!

Talamini ijsbekers / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Toeval wil dat Talamini bijna letterlijk op enkele passen van ons huis ligt. Ik was er vroeger wel eens gepasseerd, maar ik moet zeggen dat het ijssalon nu nóg een trapje hoger staat. Je moet er nog steeds niet zijn voor het interieur, maar des te meer voor de authenticiteit en de smaak. En is dat niet wat telt bij zo’n zomerse lekkernij als een ijsje?

Talamini verkoopt wel 20 smaken, allen huisgemaakt. Het ijs is daarenboven lichter omdat het bereid is met melk, in plaats van room. En dat proef je: ook na een talamaxi – een ijsbeker met twee toppings erbij – kan je nog gezwind terug naar huis lopen. De textuur blijft daarenboven heerlijk smeuïg. Behalve een hoorntje of een potje kan je ook liters van je favoriete smaak kopen om thuis nog wat na te genieten.

Talamini cadeaubon / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Wil je ook eens zo’n Talamini ijsje proeven? Dan heb ik goed nieuws, want je kan een waardebon van € 20 euro, geldig tot eind juni 2017 winnen! Het enige dat je daarvoor moet doen, is je ten laatste op zondag 3 juli inschrijven op de mailinglijst van Een lepeltje lekkers. Zo ontvang je een mail van elk nieuw lepeltje. Ben je al ingeschreven op de mailinglijst? Laat dan hieronder een reactie achter, en je doet ook mee aan de winactie. Maandag verloot ik de cadeaubon. De winnaar krijgt dan die avond nog een berichtje in zijn of haar mailbox.

Veel succes!

Ijsjes van Talamini / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

39 Reacties

 1. Claudine

  Hey Annelies, Claudine van AIG hier. Ben een beetje laat om te reageren op dit berichtje maar dat is met alles zo nu. Ik wil je maar laten weten dat ik de foto van jouw kindjes aan de Talamini super leuk vind en dat wij ook grote fan zijn van dit ijs. Wij kenden het niet maar sedert we (tijdelijk) in de Tuinwijklaan wonen, staan wij daar iedere zaterdag aan de deur om een voorraad in te slaan. Het lekkerste ijs van de wereld! Tof dat je dit op je blog gezet hebt.

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Bedankt voor je berichtje Claudine! Blij dat jullie samen kunnen genieten van zo’n lekker ijsje. Wij denken heel veel aan jullie. Dikke knuffels. xxx

   Antwoord
 2. Claire

  Al een ouder bericht maar oh! Ik wist helemaal niet dat Talamini in een hipper kleedje zat nu! Wij gingen als kind in de zomer elke week naar Talamini, en dan ons ijsje opeten in het park. Mijn papa woont nu in Sint-Amandsberg maar gaat nog altijd bij Talamini een liter ijs kopen als hij volk heeft voor een diner. Ik vind hun vanille-ijs het allerlekkerste dat ik ken, net omdat het zo ‘melkig’ is. Ken ook mensen die geen fan zijn van de textuur, maar ik dus absoluut wel. Jeugdsentiment 🙂 Vroeger kreeg je -als je een liter ijs kocht- dan een plastieken doos melk mee met een doorschijnend deksel, zonder iets op zoals bakjes bij de slager 🙂 had ook zijn charmes. Hebben ze het interieur ook verhipperd?

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Voorlopig nog niet, maar dat staat blijkbaar op de planning.
   Leuk verhaal trouwens! 🙂

   Antwoord
 3. Marinette

  Zelfs hier in het zonnige Frankrijk smaakt jouw Lepeltje Lekkers!
  Marinette

  Antwoord
 4. Een lepeltje lekkers

  De winnaar is intussen bekend én een naamgenoot van mij… Ik stuur meteen een mailtje naar de gelukkige! Niet gewonnen? Geen nood, er staat binnenkort nog een (zoete) winactie op het programma. Alvast bedankt voor jullie enthousiasme en talrijke deelnames (47 om precies te zijn).

  Antwoord
 5. Marleen Vander Straeten

  En de zomer wil maar niet komen maar daarom moeten we een ijsje niet laten.
  Ik ga ze sowieso eens gaan proeven.

  Antwoord
 6. Jeannine

  Te ver voor een ijsje ?

  Antwoord
  • Jeannine

   O zie net dat hij een jaar geldig is….. Tegen dan mss wel eens een bezoekje brengen aan Gent ?

   Antwoord
 7. Liesbet

  Oh, nostalgie! Vroeger gingen mijn vriend en ik er vaak. Nu is hij mijn man, hebben we 2 dochtertjes en wonen we een beetje verder en komen we er nooit meer. Hoog tijd om onze kindjes Talamini te leren kennen!

  Antwoord
 8. Nele

  Ik hou van ijsjes en van Gent! Als ik win heb ik 2x prijs, een excuus om een ijsje te gaan eten in Gent! Wiii! Duimen!! (En hopelijk ook vingers aflikken ;))!

  Antwoord
 9. Van der Linden Nicole

  Ik ga er zeker reeds meer dan 30 jaren
  Het beste ijs van Gent en omstreken .

  Antwoord
 10. Ellen

  Reeds als kind was dit mijn favo-ijssalon. Nu we in Deinze wonen, ligt het niet meer zo op de baan, maar de heerlijke ijsjes blijven me lokken!! Nu wordt het tijd dat mijn kindjes het ijs ook leren kennen, en misschien kan dat wel met de cadeaubon !

  Antwoord
 11. Van der Linden Nicole

  Wij gaan er zeker reeds meer dan 30 jaren ! Het beste ijs van Gent en omstreken 🙂

  Antwoord
 12. Rose

  een blog en een give-away om duimen en vingers bij af te likken… ik kijk er naar uit! x

  Antwoord
 13. Sandy

  Nog maar een dikke maand ingeschreven, super recepten ook voor kinderen.. Veel lekkere lepeltjes vanaf nu:)
  Ook ijsjes fan 🙂 groetjes

  Antwoord
 14. leen perdaens

  Bij een volgend uitstapje naar Gent zoek ik deze zaak zeker eens op. Graag doe ik mee met de actie !

  Antwoord
 15. Lize C

  Bij het lezen van je blogpost kreeg ik onmiddellijk zin om ook eens de lekkere ijsjes te proeven!
  Ik doe dan ook graag mee de winactie!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Ben je ingeschreven op de mailinglijst? Zo ja, komt jouw naam in het “potje” te zitten waaruit ik de winnaars trek! 🙂

   Antwoord
   • Lize C

    Ja hoor, ik ben ingeschreven! 🙂

    Antwoord
 16. Derk Vosselman

  Hallo, Talamini is voor mij een begrip. de enige en echte Talamini zit in Deventer, al gevestigd in de jaren 30 van de vorige eeuw. Dit is tevens de grootste ijssalon van de wereld, volgens de eigenaar. Deze salon is zeker een bezoek waard wat betreft de inrichting en de bij behorende tuin in het middeleeuwse Deventer(evenals Gent en Brugge)), in de Hanze tijd dreven de steden al handel met elkaar ca 1450-1550..
  Ieder keer, genieten mijn vrouw en ik van een nieuwe lepeltje lekkers, Dank je wel!

  Antwoord
 17. Ann

  Trouwe lezer ! check
  Ijsjesfan! check
  Ongeduldig aan het wachten op resultaat ! check

  Antwoord
 18. Carine Van Ruyskensvelde

  Ik beken…. ijsjes kan ik niet weerstaan. Het hoeven niet de mega ijscoupes met toeters en bellen te zijn. Een likijsje maakt mij als een kind zo gelukkig!
  Een (kleine 🙂 ) zoete zonde dus!
  Carine

  Antwoord
 19. Marinette

  Als je die 2 lieverds ziet, ben ik al aan het likkebaarden!
  Ik benaltijd te vinden voor zo’n ijsje,al moet ik daarvoor naar Gent komen
  Marinette met Eric

  Antwoord
 20. Karin

  Mooie blog, al veel uit geleerd 🙂
  Graag doe ik mee aan de winactie: Ijsjes van Talamini.
  Nog veel succes met je publicaties

  Antwoord
 21. everaert Lut

  wil ook wel eens proeven van de ijsjes,vooral omdat ze niet met room gemaakt zijn

  Antwoord
 22. Sofie

  Ik ben al van fan van bij mijn geboorte, ik woonde op 50m van Talamini tot mijn 18 jaar. Zou heel graag nog eens hun ijs proeven, want super lang geleden! Mjammie!

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Oh leuk! Ik ken ze nog niet zo lang, sinds we hier wonen eigenlijk (5 jaar geleden). Veel succes alvast! 🙂

   Antwoord
 23. Jolien

  Ik volg je blog al een tijdje en vind er regelmatig goede ideetjes en receptjes op terug.. Hmm deze ijsjes zien er niet slecht uit…ik woon in Deinze,niet ver van Gent dus, maar ik ken het niet..

  Antwoord
 24. Els Seghers

  Heerlijke ijsjes hé! Moet je nog eens opnieuw inschrijven of neem je sowieso deel als je al ingeschreven bent op de lijst?

  Antwoord
  • Een lepeltje lekkers

   Als je al ingeschreven bent op de mailinglijst, doe je sowieso mee als je hier een reactie achterlaat! Zo kan ik mijn trouwe lezers ook eens belonen, nietwaar! 🙂

   Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest