Verhalen

Eten is meer dan koken alleen. Achter elk product, elk merk en elke zaak staat er een man of vrouw met passie klaar. Ontdek hier het verhaal achter je favoriete koffie, die authentieke Turkse olijfolie van de delicatessenwinkel of het nieuwste restaurant in de stad. 

Vind sneleen recept

Hoe Columbus nog steeds bepaalt wat we eten

Hoe Columbus nog steeds bepaalt wat we eten

Buiten is het grijs en grauw. Ik sta in de keuken en hak achteloos wat tomaten. Door de boxen schalt Jamaicaanse reggae die mij zachtjes doet mee wiegen. De kamer vult zich langzaamaan met wereldse aroma’s: het zoete van langzaam gestoofde uien, aardse kruidigheid van...

Lees meer
What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt

What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt

Een ondefinieerbaar hoopje slijm ligt me aan te staren. Zijn kleurtonen variëren van sneeuwwit over ivoor tot een onbestemd grijsgroen. Ik schuifel heen en weer op mijn stoel en kijk de ruimte rond. De elegant gedekte tafels worden bevolkt door heren en dames uit een...

Lees meer
Boter bij de vis… en bij al de rest

Boter bij de vis… en bij al de rest

In de supermarkt koop ik ze met twee tegelijk. Het geeft mij een soort van rust als ik de goudkleurige stapel in de koelkast zie liggen. Door dat hoopje rijkdom wéét ik dat ik iets lekkers op tafel kan zetten. Een eenvoudige aardappelpuree, de zondagse côte à l’os of...

Lees meer
Ongefilterd (3)

Ongefilterd (3)

Ik weet dat het lijkt alsof ik hier het laatste jaar - of misschien al zelfs twee jaren - weinig geblogd heb. Dat lijkt niet alleen zo, dat is ook zo. Mijn to do lijsten leken steeds langer en langer te worden, en dus schoof de blog telkens weer een plaatsje naar...

Lees meer
Creatieve (h)eerlijkheid bij De Vijf Seizoenen

Creatieve (h)eerlijkheid bij De Vijf Seizoenen

Als passie, nederigheid en kunde samen komen, dan krijg je magie. Geen hoogdravendheid, geen arrogantie, geen snobisme. Alleen maar eerlijke gerechten met verfijnde smaken, eenvoudige bereidingen tot in de perfectie uitgevoerd en schilderachtige bordjes die doen...

Lees meer
Ongefilterd (2)

Ongefilterd (2)

Tussen de recepten door gun ik jullie af en toe een ongefilterde kijk in hoe het er hier dagdagelijks aan toegaat. Dit was eind maart en begin april: De lente klopt eindelijk aan de deur. Het doet zo’n deugd om de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen: een...

Lees meer
(H)eerlijk “ont-moeten” met De gasten van Veerle

(H)eerlijk “ont-moeten” met De gasten van Veerle

Vandaag is een dag van ont-moeten... Het is meteen een gedachte waarbij ik even stilsta: vandaag leer ik nieuwe mensen kennen, maar blijft het "moeten" achterwege. Ik ben hier enkel en alleen voor mijzelf. "Je doet wat je zelf wilt, je vertelt waar jij je goed bij...

Lees meer
Ongefilterd (1)

Ongefilterd (1)

De stad ligt voor mij open. Ik stap de drempel over, de kille ochtend in. De koude snijdt langs mijn gezicht. De meisjes knijpen in mijn hand als we naar school wandelen. Ik ruik de verdorde takken onder mijn voeten, de langzaam opdrogende regen, de zompige aarde in...

Lees meer
Taris olijfolie: de zon op je bord

Taris olijfolie: de zon op je bord

Enkele maanden terug leerde ik toevallig Taris kennen. De goudgele kleur die nog de Turkse zon in zich lijkt te dragen, de prachtige etiketten met bijna mystieke namen als "Kidonia" en "Erkence", de complexe geur en verfijnde smaak die niet meteen te typeren is: ze...

Lees meer

Vind sneleen recept

%d bloggers liken dit: