Toen de nieuwe delicious. op mijn deurmat viel en ik de cover zag, wist ik meteen welk recept ik eerst zou proberen. De zalmburgers met kool en dillecrème zagen er zó lekker uit, dat ik ze meteen op ons weekmenu zette. En de waarheid moet gezegd: ze zágen er niet alleen super uit, zo smaakten ze ook!
Het recept van Janneke Philippi is vrij eenvoudig. Je mixt een zalmfilet glad en voegt wat smaakmakers toe. De burgers bak je in de pan tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Voor het sausje hoef je enkel wat te roeren, en de garnituur bestaat deze keer uit winterse kool met goudgele paprika, die je even roerbakt. Nadien kan iedereen naar smaak zijn eigen burger samenstellen.
Onze meisjes lieten het dillesausje links liggen, en kozen voor ketchup, maar voor de rest lustten ze dit heel erg graag. En met het oog op de tijd van het jaar – januari, wanneer velen proberen wat “soberder” te leven terwijl de winter zijn beste beentje voor zet – past dit gerecht altijd op je menu. De zalmburgers bieden het broodnodige warme dekentje rond je schouders, zonder dat je je riem wat losser moet maken.
Bron: delicious. januari 2016
Wat heb je nodig?
8 burgerbroodjes
1/2 komkommer, in dunne schijfjes
1 rode ui, in ringen
Voor de burgers
500 g zalmfilet zonder vel, in stukken
1 el bloem
rasp van 1 citroen
halve bos dille, fijngehakt
peper en zout
olijfolie
Voor de saus
125 ml zure room
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teentje look, geperst
2 tl kappertjes, fijngehakt
halve bos dille, fijngehakt
peper en zout
Voor de garnituur
olijfolie
1 gele paprika, in reepjes
1/2 Chinese of witte kool, in reepjes
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Maal in een blender de zalm tot “gehakt”.
Roer er bloem, citroenrasp en dille door, en kruid royaal met peper en zout.
Vorm burgers van het zalmmengsel en zet koel weg tot gebruik.
Voor het sausje roer je alle ingrediënten door elkaar.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan.
Roerbak de paprika en kool enkele minuten.
Kruid met peper en zout en schep uit de pan.
Voeg wat extra olie toe aan de pan.
Bak de zalmburgers aan beiden kanten goudbruin.
Snijd de broodjes open.
Beleg met het koolmengsel.
Leg er een zalmburgertje op.
Lepel er wat saus op.
Werk af met enkele plakjes komkommer en rode ui.
Steek eventueel vast met een prikker.
Serveer de zalmburgers.
Ooooh, yummie, denk,dat ik dat vandaag op het menu zet, heerlijk magazine hé en de recepten van Janneke zijn altijd ? Denk dat ik het sausje vervang door een tartaarsausje, kwestie van de zoon happy te houden?
Dat is idd ook een goeie vervanging! Laat het smaken. ?
Wij hebben dit gemaakt op vriendenweekend aan zee. Super makkelijk én super lekker! Bedankt voor het recept!
Oh super! Bedankt om het te laten weten. Blij dat het gesmaakt heeft!
O yummie ! Die ga ik ook proberen. Al moet er voor mij niet direct een broodje rond.
Zonder kan uiteraard ook! 🙂
dat zu hier met mijn hongerig buikje meteen met smaak verorberd worden!
ziet er heerlijk uit en mooie foto’s
liefs
Gebruik je yoghurt als basis voor het sausje? Ziet er lekker uit!
Nope, zure room. Maar yoghurt kan ook hoor!
Ik zie net dat dat er niet in stond, bij deze aangepast!