Krabpakketjes met couscous

13 oktober 2013 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Een paar weken terug stond ik in de Fnac te kwijlen aan de kookboekenstand. Niet geheel abnormaal voor mij, ik sta daar minstens eens per maand, in dezelfde toestand. Meestal kan ik mij vrij goed beheersen, zeker als ik in mijn hoofd het beeld oproep van mijn uitpuilend kookboekenkastje in de keuken. Maar nu had ik een cadeaubon… Foute boel, dat wist ik al vanaf het moment dat ik in de verte de lokroep van de stapel Pascal Naessensen en Dagelijkse Kosten hoorde. Ik twijfelde nog even tussen twee boeken van Yotam Ottolenghi en het Keukendagboek van Nigel Slater, maar ik koos uiteindelijk toch voor de zekerheid: Jamie!

Ik heb al een hele collectie Jamie-boeken, en ik kan daar nu zijn “15-minutes meals” aan toevoegen. Dat kwartier is trouwens met een grove korrel fleur de sel te nemen, want ik heb over mijn eerste trial toch minstens het drievoudige gedaan.

Het gerecht in kwestie is dat van de krabpakketjes met couscous en tomatensalsa. Het recept was makkelijk te volgen, dus ik denk dat het ook voor een onervaren keukenprins(es) goed te doen is. Ik heb er geen yoghurt bij geserveerd, de ingelegde citroen in het krabmengsel vervangen voor limoenrasp en de karwijzaadjes heb ik wegens “vergeten-in-den-delhaize” ook achterwege gelaten, maar het resultaat was in elk geval zeer lekker!

Misschien nog een kleine tip over de granaatappel: ik heb zelf al de gekste methodes gebruikt om de zaadjes eruit te krijgen, inclusief deze gesuggereerd door Jamie: in twee snijden, en op kloppen met een houten lepel tot de zaadjes er vanzelf uitvallen. Geen goed idee, toch niet als je niet wilt dat je keuken er op de meest onmogelijke plaatsen granaatappel-roze uitziet. Wat bij mij het beste werkt, is de granaatappel in vier snijden en de partjes dan nog eens in twee. Deze stukjes duw je zachtjes naar buiten: ze breken dan exact op de plaatsen waar de witte vliesjes zitten en je kan de zaadjes er dan vrij gemakkelijk (en beheerst ;-)) uithalen.

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest