(Geef me de) Vijf dingen die koken bereikbaarder maken

28 januari 2015 | Een lepeltje lekkers

Ik doe niets liever dan rommelen in de keuken. Maar met een drukke job, een bezige partner en twee kleine meisjes wordt het alsmaar moeilijker om ’s avonds toch nog zélf iets lekkers op tafel te toveren. Deze vijf shortcuts helpen mij om de trein weer op de sporen te zetten.

 • Gearomatiseerde olie

Ik heb intussen een hele collectie in mijn keukenkast staan. Vooral de lookolie gebruik ik regelmatig: bespaart je de moeite om look te pellen, en achteraf die verdomde lookpers te moeten afwassen…

 • Gepelde en ontdarmde diepvriesscampi’s

Als ik nog een kwartier zwarte draadjes uit half-ontdooide scampilijfjes moet staan peuteren voor ik kan beginnen, zakt de moed mij al in de schoenen… Met een zak van deze beauties in je diepvries, heb je altijd een snelle maaltijd bij de hand.

 • Kruidenplantjes

Superhandig, die kruidenpotjes uit de supermarkt: de jonge plantjes hebben zachte steeltjes die je niet moet verwijderen en doordat ze bio zijn, hoef je ze ook niet te wassen. Gewoon een centimetertje boven de aarde afsnijden en versnipperen boven je bord: klaar!

 • Gnocchi

Als ik om zes uur de voordeur achter mij dichtsla, is aardappels schillen het laatste waar ik nog zin in heb. Gnocchi uit de versafdeling zijn dan de ideale oplossing: gewoon even in de pan bakken en je hebt een supersnelle variant op gebakken patatjes.

 • Lente-ui

Ook uien schillen is zo’n keukenklusje waar ik dikwijls de moed niet meer voor heb. Dan is een bosje lente-ui zoveel gemakkelijker: het buitenste blad en de wortel verwijderen, en gewoon rechtstreeks boven je pan in stukjes knippen. Handig toch?

Ik schreef dit artikel voor Femma

5 Reacties

 1. K.To

  Aromatische olie: check! Heb hier ook een variant met dille staan, zelfgemaakt wegens enkele ontplofte dilleplanten in de moestuin (en het was zo’n zonde om die te laten verpieteren).
  Alternatief voor de gnocchi: country potatoes van McCain, uit de diepvries. Gewoon in de oven bakken en zijn superlekker (en al voorgekruid) en rösti’s, ook uit de diepvries. In de pan of in de oven.
  Nog een tip: patatjes koken voor twee dagen en dan de tweede dag bakken in de pan.

  Antwoord
 2. prinses op de kikkererwt

  Altijd pasta in de lade, en ook risotto (je kan met àlles risotto maken). En lookpuree uit zo’n potje van de wereldwinkel… 🙂 Alleen mag je dat leeg NOOIT in de afwasmachine zetten, want dat ruik je nog dagen.

  Antwoord
 3. Peggy's Pastime

  Oh ja, die scampi’s … Ik heb een tijdje terug in alle haast de verkeerde meegenomen en kan nu eerst staan prutsen aan die darmtoestanden :-(. De zin in scampi’s valt snel weg op die manier. Moraal van ‘t verhaal : goed uit mijn doppen kijken als ik scampi’s koop. Ik heb ook zo van die olijfolie met look en chili, echt lekker pittig, ik zou ze overal in kappen op den duur.

  Antwoord
  • lieziepeasy

   Yummie, klinkt lekker! Ga ik ook eens zoeken…

   Antwoord
 4. MominLuxembourg

  ah ja, die gnocci, dat ik ook mijn trucje op erg drukke dagen !!

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest