Boterham met bietenhummus, feta en komkommer

Boterham met bietjeshummus en feta

We zijn alweer aan dag 31 van Dagen zonder Vlees. En vergis je niet: het zijn geen 40, maar 46 vegetarische etmalen. Nog ongeveer 1/3 te gaan dus. Hoe het me bevalt? Wel, ik heb mij in elk geval redelijk goed aan mijn doel van slechts 2 keer per week vis of vlees kunnen houden: momenteel 23 dagen veggie, 7 vlees of vis. Alleen loopt het deze week wat moeilijker… Vooral de lunch, dat begint een opdracht te worden.

Ik heb kazen ontdekt waarvan ik het bestaan niet kende, ik heb salades geitenkaas, broodjes brie en tomatensoepen gegeten tot ze mijn oren uitkwamen. Vooral buitenshuis vegetarisch lunchen vind ik moeilijk: de keuze is dikwijls zo beperkt! Kaas of soep – wat dus eigenlijk al tot mijn “dvz-uniform” behoort – verder gaan de meeste menukaarten niet. En dus ging ik zelf maar op zoek naar iets anders. Iets gemakkelijk, iets zonder veel inspanningen of boodschappen.

Et voila… Aanschouw de boterham met bietenhummus! Echt een ware ontdekking. Lekker, eenvoudig, snel klaar en toch nét dat tikkeltje anders. Met dit recept in mijn repertoire kan je er nog wel 15 dagen tegen.

Bijkomend voordeel: dit is weer zo’n gerecht in de reeks “één keer shoppen, twee keer eten”: je kan met een restje van de bietenhummus – of met wat gepofte bietjes die je nog overhebt na het maken van deze bietencarpaccio – aan de slag. Wat komkommer snijden, feta verkruimelen, muntblaadjes plukken… en je bent al klaar. Waar wacht je nog op?

Wat heb je nodig? 

een restje bietjeshummus
1/2 komkommer
100 g feta
enkele muntblaadjes
4 sneden lekker brood

Hoe ga je tewerk? 

Rooster het brood.
Laat eventjes afkoelen en besmeer met een laag bietjeshummus.
Snijd de komkommer in kleine staafjes en verdeel over de hummus.
Verkruimel de feta en strooi deze er ook over.
Garneer met enkele blaadjes munt.

Serveer.Boterham met bietjeshummus en feta

Print Friendly, PDF & Email

Laat me weten wat je ervan vindt!