Vijgengehakt met pecorino

19 december 2013 | Een lepeltje lekkers, Recepten

Eenvoud siert. Dat geldt voor je feestjurk, maar evenzeer voor je feestmenu. De simpelste dingen vallen dikwijls het meest in de smaak. En dat is met dit bescheiden hapje van gedroogde vijgen, hazelnoot en pecorino niet anders. De bereiding is snel en makkelijk, het resultaat lekker ongecompliceerd. Ideaal om de overdaad die momenteel de winkelstraten siert, te breken. Of hoe je met een eenvoudig recept toch iets elegants op tafel kan zetten.

Het recept is gebaseerd op een bereiding uit “Amuses op een lepel” uit de reeks “De creatieve keuken” en is voldoende voor 40 lepelhapjes.

Wat heb je nodig? 

250 g gedroogde vijgen
2 eetlepels ahornsiroop, abrikozenconfituur of sinaasappelmarmelade
1 koffielepel gemalen komijn
2 koffielepels cognac
40 g geroosterde hazelnoten (zonder velletje)
een stuk pecorinokaas van 60 g (of eventueel parmezaan)

Hoe ga je tewerk?

IMG_3517

Snijd het steeltje van de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de hazelnoten grof.

IMG_3518

Doe ze in de blender, samen met de rest van de ingrediënten, behalve de kaas.
Pureer het geheel.
IMG_3519

Snij met een dunschiller flinters kaas van de pecorino.
Verdeel het vijgengehakt over de lepeltjes en garneer met de flinters kaas.

15122013036

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Annelies Een lepeltje lekkers

Welkom! Ik ben Annelies en woon samen met met mijn man en twee dochters van 8 en 11 in Gent. Op Een lepeltje lekkers deel ik verrassende recepten die verrassend snel op tafel staan. Comfort food, maar dan in een eigentijds jasje. Elegant, smaakvol en nét dat tikkeltje anders.

Mis geen enkel bericht: ontvang ze rechtstreeks in je mailbox!

Voeg je bij 1.580 andere abonnees

%d bloggers liken dit: