Even geleden dat ik geschreven heb, maar ik heb gretig gebruik gemaakt van de krokusvakantie om wat leuke dingen te doen met de kindjes. Planckendael, de zee, het zwembad, de speeltuin, het park, … ze zijn allemaal de revue gepasseerd! Wat een zalige tijd, zeker met het lentezonnetje erbij.
Bij een drukke agenda hoort een snel recept, en dat is bij spaghetti vongole zeker het geval. Er komt dan nog eens bij dat dit mijn absolute favoriete maaltijd, mijn lievelingskostje without-any-doubt is…
Sommige recepten voegen nog een glaasje witte wijn aan de bereiding toe, maar -net als bij mosselen- verkies ik de “naturel” variant. Voor mij overschaduwt de wijnsmaak en -geur het zachte, subtiele aroma van de schelpjes te veel, en voegt het niks substantieels toe aan het gerecht. Maar probeer vooral zelf je voorkeur te vinden, dat is net wat koken zo spannend maakt!
Bijkomend voordeel: dit gerecht beperkt zich tot één kom, dus de afwas is zó gedaan.
Wat heb je nodig?
400 g lintpasta (ik gebruikte chitarra, maar de makkelijker verkrijgbare linguini is ook perfect)
4 sjalotjes, fijngehakt
1 teentje look, geperst
1 chilipeper, fijngehakt
1 kg vongole, palourdes of andere schelpjes
een grote bos peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout
Hoe ga je tewerk?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en houd warm.
Verwarm een scheutje olijfolie in de pastakom.
Stoof er de sjalot, look en chilipeper in aan.
Als de sjalot glazig is, voeg je de schelpjes toe en zet je het deksel op de pan.
Laat op hoog vuur garen.
Als er stoom uit de kom komt, schud je de schelpjes even op en laat je ze nog een minuutje verder garen.
Neem het deksel van de pan, voeg er de fijngesneden peterselie en de pasta aan toe.
Schep door elkaar en warm goed door. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer.
0 reacties