Zaterdag ben ik naar de Big Blogameetup geweest. Georganiseerd door Soetmin van Verne & Jasper en een team van andere ondernemende bloggers (Lobke van Leuke Wereld, Heidi van Laloe en Saartje van Miss Fabuleus) werd het een leerrijke en gezellige avond. Myriam van Hap & Tap en ik hadden afgesproken om samen te rijden, en dat werd dus al meteen een gezellig rit. Ter plaatse bleek het legertje DYI-bloggers zéér uitgebreid, het clubje foodbloggers daarentegen zeer beperkt. Maar ik leerde Jennifer van Empty the fridge kennen: alleen dat al maakte de avond geslaagd. Altijd leuk om gelijkgestemden te ontmoeten.
Los van het getetter en het voeden van de innerlijke mens (met dank aan Culinette) kwamen ook enkele interessante sprekers aan bod: Sound of C kwam uitleg geven over hoe je als blogger met PR-bureaus moet omgaan, en Daisycon lichtte een tipje van de sluier over hoe je met je blog een centje kan bijverdienen. En we keerden allen huiswaarts met niet één maar drie rijkgevulde goodiebags. Merci, lieve sponsors, dat jullie dit alles mogelijk maakten! En bovenal een dikke merci aan Soetmin en haar team: je moet het maar doen!
Over naar de orde van de dag: FOOD! Gezien we aan het einde van deze week alweer aan de paasdis zitten, wil ik jullie graag nog wat inspiratie geven. Deze passiemousse staat zowel mooi op de brunchtafel, als na een uitgebreid feestmenu als frisse en elegante afsluiter. Het recept past perfect in de “mini-maxi” filosofie: weinig werk en niet moeilijk, maar spectaculair door de smaak en de manier van presenteren. Ik zou het dus eigenlijk op woensdag moeten publiceren, maar deze week volgt er dan “een specialleke”, dus gaan we maar voor een “mini-maxi maandag”!
Als je het zelf maakt, laat mij dan zeker iets weten! Dat kan door hier een reactie achter te laten, door een berichtje op mijn Facebookpagina, of door een foto van jouw creatie op Instagram (met vermelding @eenlepeltjelekkers). Ik ben benieuwd!
Inspiratie: KVLV, met dank aan de mama
Wat heb je nodig?
6 g gelatineblaadjes
1 ei
70 g suiker
125 g mascarpone
125 g zure room
2 eetlepels melk
10 passievruchten + 2 extra om te garneren
1,5 dl slagroom
8 holle paaseieren
enkele aalbesjes, om te garneren
Hoe ga je tewerk?
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
Splits het ei.
Verhit de melk in een kommetje en los er de uitgeknepen gelatine in op.
Roer door het mascarponemengsel.
Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en meng met de mousse.
Klop het eiwit stijf en de slagroom lobbig (yoghurtdikte).
Spatel door de mousse.
Breek de bovenkant van de paaseieren.
Vul met de mousse.
Laat minstens een uur opstijven in de koelkast.
Garneer met een beetje extra passievruchtenpulp en een aalbesje.
Serveer.
Dat ziet er niet alleen lekker uit! Is ook heel lekker?
Ik ga het straks voor de tweede keer maken, maar weet nog niet goed waarin
Chocolade eieren tijd is voorbij ……
Kan ook gewoon in een glaasje met ev. wat passievruchtenpulp erop!
het ziet er heerlijk uit!
Ziet er leuk uit! Heb twee weken geleden al paaseieren gekocht om ook zoiets te gaan doen. Maar weet nog niet precies of het ervan gaat komen! 🙂
Dat is nu eens mooi gedaan zie!!!
Waarschijnlijk een domme vraag, maar is dit de hoeveelheid voor 8 personen? In grote paaseieren? Ik moet op Pasen voor het dessert zorgen, en dit ziet er echt schitterend uit!! 🙂
Dag Joke: ja hoor, meer dan voldoende voor 8 personen in grote paaseieren! Veel succes, en laat eens weten wat jij (en je gasten) ervan vonden! 🙂