Ongefilterd (2)

21 april 2018 | Verhalen

Tussen de recepten door gun ik jullie af en toe een ongefilterde kijk in hoe het er hier dagdagelijks aan toegaat. Dit was eind maart en begin april:

 • De lente klopt eindelijk aan de deur. Het doet zo’n deugd om de eerste zonnestralen op je gezicht te voelen: een beetje warmte en vooral veel licht… Dat mis ik altijd zo tijdens de lange winter. De koude baart mij minder zorgen, maar die eeuwigdurende duisternis, die altijd aanwezige grijsheid… Het werkt op mijn gemoed. Dus JOEPIE voor de zon!

Living the good life in Mallorca / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

 • Maart werd een “sprokkelmaand”. Ik lag 1 week ziek in bed, en ook de week nadien moest ik daar nog de gevolgen van dragen. Bizar toch hoe de griep je lijf helemaal overneemt. Het ene moment was ik nog OK, een half uur later geraakte ik met moeite nog uit de zetel.
 • Die ziekte maakte het einde van de maand erg druk. Zowel op mijn “bureaujob” als in mijn bijberoep hadden de taken zich opgestapeld en was het ineens alle hens aan dek. Maar ik moet toegeven dat mij dat net héél veel energie geeft. Het voelt gewoon goed om voluit voor iets te gaan, om te plannen en efficiënt de to do’s af te werken. Dikke pluim voor mijzelf, al zeg ik het zelf! 😉
 • Na de storm komt de stilte. We trokken er met ons gezin een klein weekje op uit naar Mallorca. Het weer was niet perfect, maar dat lieten we niet aan ons hart komen. Ongestoorde tijd voor ons vier, de voetjes onder tafel schuiven, nieuwe streken en steden ontdekken, … Meer moet dat niet zijn om de batterijen weer helemaal op te laden. De meisjes genoten van de rust en van elkaar, en wij deden hetzelfde. Zalig!

Meisjes in Mallorca / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

 • Dinsdag 27 maart ontving ik het nieuws dat ik met mijn rabarbertaart bij de 10 halve finalisten van de Tarte à Moi wedstrijd zat. Héérlijk nieuws! De volgende ronde vond plaats op zaterdag. Alle halve finalisten werden daar verwacht met 3 taartjes: 1 als presentatie, 1 om te laten proeven aan de jury, en 1 om in de namiddag te laten proeven aan de genodigden áls je bij de laatste 3 zat.
  Ik moet zeggen dat de paniek wel even toesloeg omdat ik de week al volgepland had met opdrachten voor mijn bijberoep. Een beetje schuiven leverde mij vrijdag toch een halve dag op om de taarten te bakken. Vrijdag begon ik ’s ochtends met goede moed te bakken, maar al na een half uur moest ik de schort weer aan de haak hangen, omdat onze oudste dochter ziek van school gehaald moest worden. Toen ze wat genesteld was in de zetel onder een zacht dekentje, met wat water en de poes om haar gezelschap te houden, ging ik weer aan de slag. En ook nu weer leek het maar niet te lukken. Bij mijn eerste twee taartjes, die ik samen in de oven had geschoven, was bizar genoeg de merengue ingezakt. Er is blijkbaar voor alles een eerste keer, en liefst nog op het slechts mogelijke moment. Gevolg: slechts rabarber over voor 1 taart, een zieke dochter in de zetel, een andere die om 15u van school gehaald moest worden, en een doktersafspraak na school. Zucht. Ik belde wat rond en vond nog verse rabarber in ISPC, zodat ik ’s avonds opnieuw kon beginnen. En ook nu weer liep er wat fout: de merengue van mijn derde taart werd niet stevig genoeg… Murphy zeker?! Uiteindelijk kon ik – na een Skype call van mijn werk tussen 21u en 22u – toch de laatste taart in de doos schuiven tegen half 11.

Tarte à Moi wedstrijd / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

De volgende ochtend werden we om 10u verwacht in Brussel voor de halve finale. Iedereen kreeg kort de tijd om zijn taart voor te stellen aan de jury. Na het proeven werd uitgebreid gedelibereerd. Tegen de middag kregen we het verdict te horen: mijn taartje heeft het spijtiggenoeg niet gehaald. Maar niet getreurd, de drie geselecteerde taarten zijn écht heel lekker, en kan je tot 7 mei kopen bij Delhaize.

Tarte à Moi finalisten / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Mijn favoriet? Ik twijfel tussen de framboos-amandel en de avocado-limoen. Die laatste zou ik waarschijnlijk nooit zelf gekocht hebben had ik ze niet eerst geproefd… Ga zeker eens langs bij Delhaize en stem ook op jouw favoriet!

TARTE A MOI - Assortiment Finalisten / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

 • Op 9 april mocht ik gaan proeven van de paasbrunch van Lidl bij RAY. Wie al eens in de mooiste stad van Vlaanderen komt, zal de opvallende serre naast de Sint-Niklaaskerk op de Korenmarkt wel al gezien hebben. Deze werd voor de gelegenheid prachtig aangekleed met verse bloemen en heerlijke lekkernijen. Ik moet toegeven: Lidl heeft mij aangenaam verrast. Ik kom eigenlijk bijna nooit in de winkel, maar misschien moet ik dat toch eens vaker doen. Vooral het Delicieux gamma heeft mijn hart gestolen…

Paasbrunch Lidl bij RAY / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Lékué stomer voor Cuizine.be
 • Pin

 • Als ik dit schrijf, zit ik op het vliegtuig naar Kroatië. Ik ben op weg naar een werkseminarie, niet in het idyllische, mediterrane Kroatië dat iedereen kent, maar in het onontdekte binnenland. Hoe dat meeviel, vertel ik je in een volgende “Ongefilterd”!

Wat ben jij aan het doen terwijl je dit leest? Wat staat er vandaag nog op je programma? Laat het mij weten in de reacties! Altijd leuk om even een kijkje te kunnen nemen in iemands alledaagse leven… Link gerust naar een vergelijkbaar stukje op je eigen blog als je die hebt. 

Ik kwam op het idee voor deze “ongefilterd” reeks door de de “As we speak”-berichten van Tales from the crib.

3 Reacties

 1. ohladybake

  ik ben dit hier aan het lezen in mijn middagpauze
  jammer van je taart dat deze het niet gemaakt heeft!
  geniet van de rest van april en ik kijk al uit naar de volgende post

  Antwoord
 2. Andrea de wit

  Spijtig dat de rabarbertaart niet bij de eindwinnaar was. Op dit ogenblik genieten op ons terras met een lekkere entree- cote. een lekkere tomatensalsa en een glaasje wijn. Meer moet dat niet zijn.

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest