Wat ik geleerd heb uit mijn sabatmaand

4 februari 2017 | Verhalen

Buiten razen auto’s voorbij en tikt de regen tegen de gevel. De lucht kleurt alle tinten grijs. Vanuit de zetel overschouw ik mijn omgeving: de oudste dochter lost een raadsel op in Zonnekind, de jongste bouwt een huis van lego en de poes speelt met een veelkleurige kraal. Mijn gedachten dwalen af. Ik zou een magazine kunnen lezen. Of misschien eens opzoeken waar we de zomervakantie kunnen doorbrengen. Ik zou dringend de was moeten opbergen. En ook de keuken heeft nood aan een grondige opruimbeurt.

Maar ik doe niets. Ik lig in de zetel en dagdroom. Ik luister naar het fluisteren van de oudste en het zingen van de jongste. De regen verstoort de rust nauwelijks. Geen idee waar mijn telefoon ligt. Wifi en mobiele data heb ik uitgeschakeld. Mijn laptop ligt op zijn vertrouwde plaats naast de televisie, onaangeroerd. Ik geniet van de rust.

Koffie en speltfrangipane bij De Superette in Gent / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

De afgelopen drie jaar was ik vergeten wat rust was. Hoe het voelt om aan niks te denken, niks te doen, niks te móeten doen – voornamelijk van mijzelf. Nu weet ik het wel weer. En dat doet goed.

Een lepeltje lekkers is uitgegroeid van een onregelmatige hobby, zonder verplichtingen, belanghebbenden of conventies, tot een “grote” blog – ook al is dat relatief – waar ik angstvallig probeer alle regeltjes uit blogland te volgen: regelmatig, en liefst op vaste tijdstippen posten, een visuele identiteit opbouwen, sociale media onderhouden, aan lezersbinding doen, interessante samenwerkingen aangaan, …

Ik kan niet ontkennen dat ik het ook gewoon graag doe: ik vind het enorm interessant om uit te vissen hoe ik kan groeien. Mijn blog is mijn digitale speeltuin. Maar ik heb natuurlijk ook nog een voltijdse job, twee kleine kinderen, een man en een sociaal leven.

Carrefour barbecue - Poolhouse / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

En dus heb ik voor mijzelf enkele leefregels opgesteld, waaraan ik mij vanaf nu wil houden. Die zouden alles haalbaar moeten houden. En daarenboven ben ik ervan overtuigd dat ik jullie op die manier meer kwaliteitsvolle inhoud zal kunnen bieden. Spannende beelden, vloeiende teksten en een mooi verhaal staan daarbij centraal. Dus vanaf nu niet meer dan één nieuw bericht per week.

Ook over mogelijke samenwerkingen heb ik nagedacht. Ik ga ervan uit dat jullie hier komen lezen voor mijn verhaal, en niet voor een plat reclamepraatje vol clichés. Toekomstige commerciële samenwerkingen moeten daarom voor álle partijen een meerwaarde opleveren: voor de opdrachtgever, voor jullie en voor mijzelf. Daarbij zal ik blijven kiezen voor producten of diensten waar ik achter sta: die ik zou kopen ook zónder dat ik er iets voor in de plaats krijg, en die passen bij mijn filosofie: zelfgemaakt, gezond, vers, seizoensgebonden.

Granaatappel, sinaasappel, limoen en chili / www.eenlepeltjelekkers.be
 • Pin

Een maand rust: het heeft deugd gedaan. En het werkt erg bevrijdend. Soms betrap ik mijzelf erop dat ik nieuwe receptjes aan het bedenken ben als ik een mooi product zie of een verrassende menukaart lees op restaurant. Ik zie overal gepassioneerde mensen wiens verhaal ik met jullie wil delen. En ook mijn tips & tricks zijn nog lang niet uitgeput.

Maandag vertel ik mijn verhaal aan de dames van Women’s District. Vandaag pen ik alvast een deel hier neer. Echt en eerlijk, zonder opsmuk. Gewoon zoals het is. Ik ben ervan overtuigd dat ik jullie daarmee het best kan inspireren. En jullie mij ook.

13 Reacties

 1. KeukenAtelier

  Fijn te horen dat de maand rust met meer ruimte voor ontspanning en reflectie je goed heeft gedaan. Bedankt voor je boeiende en eerlijke verhaal. Veel succes en vooral plezier met de voortzetting van je mooie site. Groetjes, Louise

  Antwoord
 2. fiekefatjerietjes

  Hartjes voor eerlijke blogposts! Hopelijk vind je een evenwicht dat voor iedereen werkt, maar vooral voor jezelf…

  Antwoord
 3. Stefaan

  Knap Annelies! Ik kijk uit naar meer van jou ; )

  Antwoord
 4. Claire

  Lijkt alsof het je echt deugd heeft gedaan! En supergoed dat je het deels gaat doortrekken in de toekomst, al dat moeten is nergens goed voor!

  Antwoord
 5. Francine Coppens

  Naar mijn bescheiden mening heb je het bijtijds ingezien dat je beter kan doseren.
  Ik ben ook fan van je verhaaltjes.
  Dat je jullie kinderen erbij betrekt vind ik heel tof.

  Groetjes,Francine.

  Antwoord
 6. Andrea de wit

  Ik denk dat dit een gezonde levenshouding is Annelies. Ik kijk wel uit naar volgende berichtjes.

  Antwoord
 7. Evelien

  Ik kijk er naar uit om je maandag te zien en te horen!
  Hier is die rust de laatste tijd ook veel belangrijker geworden… Een zaak opstarten én alle andere ballen in de lucht houden? Yep, die rust nemen is prioriteit!!

  Antwoord

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest