Portfolio
Mijn sterkte ligt ongetwijfeld bij receptontwikkeling. Met een verrassend recept krijgt jouw product meteen de aandacht die het verdient. Ik schuw daarbij de platgetreden paden en kies resoluut voor creatieve en originele bereidingen, die toch haalbaar zijn voor de gemiddelde kok.
Daarbij kan ik ook voor passende foodfotografie zorgen. Smakelijke foto’s met focus op het product zijn mijn visitekaartje.
Voor ik aan de slag ga, bekijk ik graag samen met jou welke boodschap je wilt overbrengen, welk type recepten passen bij je product en voor welke beeldstijl je wilt kiezen. Op basis hiervan voer ik de opdracht uit, volgens de afgesproken briefing en deadlines.
Candico Sugars of the World
Voor Candico Sugars of the World bedacht ik drie recepten met hun bio-kokosbloemsuiker en bio-agavesuiker. Er werd daarbij gevraagd om rekening te houden met de herkomst van de suikers, en de recepten dus te koppelen aan de wereldkeuken om dit in de verf te zetten....
Bamix
Voor Bodart, verdeler van Bamix in België, ontwikkelde ik verschillende recepten die de veelzijdigheid van de Bamix staafmixer in de kijker zetten. Bij de fotografie is het de bedoeling dat er telkens een herkenbaar deel van de Bamix mixer in beeld is. Daarnaast...
Vlaams Instituut Gezond Leven
Voor het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde ik twee lunchrecepten met brood. De recepturen moesten binnen de Voedingsdriehoek passen, waarvan één vegetarisch en één volledig plantaardig. Ik verzorgde zowel de receptuur als de fotografie. Hierbij was het...
Je kan jouw product of merk ook in de kijker zetten via een gesponsord bericht op Een lepeltje lekkers.
Een lepeltje lekkers is intussen een vaste waarde in het Vlaamse foodbloggerslandschap geworden. Door mijn groot bereik op social media en via zoekmachines blijft jouw product ook na de eerste dagen publiciteit ontvangen.
Via gesponsorde berichten krijgt jouw doelgroep een “verslag uit eerste hand“, aangevuld met een origineel recept en mooie beelden. Ik werk enkel samen met merken waar ik volledig achtersta, en beperk bewust de gesponsorde content op mijn website. Op die manier gaat jouw product niet op in de massa, maar krijgt het een unieke positie op mijn blog.
Ontbijt bowl met rijstpap en havermout
Zo'n ontbijt bowl met amandel en havermout: je moet het gewoon eens maken. Het gaat je doordeweeks ontbijt een enorme boost geven: niet alleen qua uitzicht - want, geef toe, het oog wil ook wat - maar vooral voor de smaak: dát is waarvoor ik het doe. Zo'n zacht...
Krabkoekjes met mango-currysaus
Deze krabkoekjes met koriander en chili zijn een origineel hapje bomvol smaak. De frisse mango-currysaus die ik erbij serveer, zorgt voor nóg meer pit. Heerlijk bij een fruitige mocktail, of een ijskoud glas rosé. Nu we toch al af en toe een streepje zon krijgen, is...
Crumpets met verse kaas en braambessen
Ik deel vandaag het recept voor een origineel en misschien nog weinig gekend ontbijtje: crumpets met verse kaas en braambessen. Crumpets zijn een traditioneel Engels gebakje, dat het midden houdt tussen een dikke pancake en een broodje. In Groot-Brittannië kan je ze...
Samenwerken
Mijn passie voor lekker eten wil ik ook graag inzetten voor jouw merk! Samen met jou bekijk ik de mogelijkheden voor een samenwerking op maat.
Al van kindsaf aan schrijf ik graag: het begon met opstellen en gedichtjes; intussen zijn het blogposts geworden. Ook voor jouw site of magazine ga ik graag aan de slag. Ik zorg voor wervende teksten die makkelijk lezen en foutloos aangeleverd worden.
Schrijven zit mij in het bloed. En na een cursus Culinair Schrijven bij grootmeester Onno Kleyn die ik “magna cum laude” beëindigde, ben ik meer dan ooit overtuigd: ik wil nóg meer met taal bezig zijn.
Op mijn blog schrijf ik – naast recepten – ook regelmatig achtergrondartikels en interviews. Daarmee geef ik een stem aan de man of vrouw achter een product, of vertaal ik culinaire
trends en geschiedenis naar teksten voor een groot publiek.
Ben je op zoek naar een journalist die beklijvende teksten kan neerpennen, moeilijke verhalen in mensentaal kan omzetten of passie kan overbrengen? Contacteer mij dan gerust voor een vrijblijvend gesprek.
Hoe Columbus nog steeds bepaalt wat we eten
Buiten is het grijs en grauw. Ik sta in de keuken en hak achteloos wat tomaten. Door de boxen schalt Jamaicaanse reggae die mij zachtjes doet mee wiegen. De kamer vult zich langzaamaan met wereldse aroma’s: het zoete van langzaam gestoofde uien, aardse kruidigheid van...
What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt
Een ondefinieerbaar hoopje slijm ligt me aan te staren. Zijn kleurtonen variëren van sneeuwwit over ivoor tot een onbestemd grijsgroen. Ik schuifel heen en weer op mijn stoel en kijk de ruimte rond. De elegant gedekte tafels worden bevolkt door heren en dames uit een...
Boter bij de vis… en bij al de rest
In de supermarkt koop ik ze met twee tegelijk. Het geeft mij een soort van rust als ik de goudkleurige stapel in de koelkast zie liggen. Door dat hoopje rijkdom wéét ik dat ik iets lekkers op tafel kan zetten. Een eenvoudige aardappelpuree, de zondagse côte à l’os of...
Samenwerken
Wil je graag samen aan de slag? Geef gerust een seintje!