Portfolio

In dit portfolio vind je een aantal voorbeelden van mijn werk. Uiteraard zijn ook andere vormen van samenwerking mogelijk: ik bekijk dit graag samen met jou. 

Groene asperges close-up / www.eenlepeltjelekkers.be

Receptontwikkeling & fotografie

Mijn sterkte ligt ongetwijfeld bij receptontwikkeling. Met een verrassend recept krijgt jouw product meteen de aandacht die het verdient. Ik schuw daarbij de platgetreden paden en kies resoluut voor creatieve en originele bereidingen, die toch haalbaar zijn voor de gemiddelde kok.

Daarbij kan ik ook voor passende foodfotografie zorgen. Smakelijke foto’s met focus op het product zijn mijn visitekaartje. 

Voor ik aan de slag ga, bekijk ik graag samen met jou welke boodschap je wilt overbrengen, welk type recepten passen bij je product en voor welke beeldstijl je wilt kiezen. Op basis hiervan voer ik de opdracht uit, volgens de afgesproken briefing en deadlines. 

Candico Sugars of the World

Candico Sugars of the World

Voor Candico Sugars of the World bedacht ik drie recepten met hun bio-kokosbloemsuiker en bio-agavesuiker. Er werd daarbij gevraagd om rekening te houden met de herkomst van de suikers, en de recepten dus te koppelen aan de wereldkeuken om dit in de verf te zetten....

Lees meer
Bamix

Bamix

Voor Bodart, verdeler van Bamix in België, ontwikkelde ik verschillende recepten die de veelzijdigheid van de Bamix staafmixer in de kijker zetten. Bij de fotografie is het de bedoeling dat er telkens een herkenbaar deel van de Bamix mixer in beeld is. Daarnaast...

Lees meer
Vlaams Instituut Gezond Leven

Vlaams Instituut Gezond Leven

Voor het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde ik twee lunchrecepten met brood. De recepturen moesten binnen de Voedingsdriehoek passen, waarvan één vegetarisch en één volledig plantaardig. Ik verzorgde zowel de receptuur als de fotografie. Hierbij is het...

Lees meer

Gesponsorde berichten

Je kan jouw product of merk ook in de kijker zetten via een gesponsord bericht op Een lepeltje lekkers. 

Een lepeltje lekkers is intussen een vaste waarde in het Vlaamse foodbloggerslandschap geworden. Door mijn groot bereik op social media en via zoekmachines blijft jouw product ook na de eerste dagen publiciteit ontvangen.

Via gesponsorde berichten krijgt jouw doelgroep een “verslag uit eerste hand“, aangevuld met een origineel recept en mooie beelden. Ik werk enkel samen met merken waar ik volledig achtersta, en beperk bewust de gesponsorde content op mijn website. Op die manier gaat jouw product niet op in de massa, maar krijgt het een unieke positie op mijn blog. 

Bruschetta met fetacrème, sinaasappel en ham

Bruschetta met fetacrème, sinaasappel en ham

Eens de bloedsinaasappels weer beschikbaar zijn, móet ik een netje meenemen naar huis. Ze zien er gewoon zo mooi uit dat ik telkens weer verleid ben. Ook hun friszure smaak en sappig vruchtvlees kunnen mij wel bekoren. Vandaag heb ik ze gebruikt om dit recept voor...

Lees meer
Panna cotta met ahornsiroop en peer

Panna cotta met ahornsiroop en peer

Een lepeltje lekkers gaat helemaal in kerstsfeer, met de feesttradities van collega-bloggers, binnenkort een culinaire winkelgids en vandaag het eerste feestrecept. Starten doe ik met een makkelijk dessert: panna cotta met ahornsiroop en peer. Panna cotta is niet meer...

Lees meer
Appelcupcakes met speculooscrème

Appelcupcakes met speculooscrème

Normaal zijn wij hier niet zo van Halloween. Het zit niet echt in onze tradities. Maar niets is nog normaal dit jaar. En dus grijp ik alle mogelijkheden aan om een feestje te bouwen, al is het met ons viertjes en al is het "in ons kot". En dus bak ik samen met mijn...

Lees meer

Samenwerken

Mijn passie voor lekker eten wil ik ook graag inzetten voor jouw merk! Samen met jou bekijk ik de mogelijkheden voor een samenwerking op maat. 

Redactie & fotografie

Al van kindsaf aan schrijf ik graag: het begon met opstellen en gedichtjes; intussen zijn het blogposts geworden. Ook voor jouw site of magazine ga ik graag aan de slag. Ik zorg voor wervende teksten die makkelijk lezen en foutloos aangeleverd worden.

Daarbij kan ik ook creatief beeldmateriaal voorzien dat past bij de boodschap die je wilt brengen, en naadloos aansluit bij jouw huisstijl. 

Culinaire copywriting

Schrijven zit mij in het bloed. En na een cursus Culinair Schrijven bij grootmeester Onno Kleyn ben ik meer dan ooit overtuigd: ik wil nóg meer met taal bezig zijn. 

Op mijn blog schrijf ik – naast recepten – ook regelmatig achtergrondartikels en interviews. Daarmee geef ik een stem aan de man of vrouw achter een product, of vertaal ik culinaire  

trends en geschiedenis naar teksten voor een groot publiek.

Ben je op zoek naar een journalist die beklijvende teksten kan neerpennen, moeilijke verhalen in mensentaal kan omzetten of passie kan overbrengen? Contacteer mij dan gerust voor een vrijblijvend gesprek. 

Hoe Columbus nog steeds bepaalt wat we eten

Hoe Columbus nog steeds bepaalt wat we eten

Buiten is het grijs en grauw. Ik sta in de keuken en hak achteloos wat tomaten. Door de boxen schalt Jamaicaanse reggae die mij zachtjes doet mee wiegen. De kamer vult zich langzaamaan met wereldse aroma’s: het zoete van langzaam gestoofde uien, aardse kruidigheid van...

Lees meer
What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt

What a feeling: hoe textuur onze smaak beïnvloedt

Een ondefinieerbaar hoopje slijm ligt me aan te staren. Zijn kleurtonen variëren van sneeuwwit over ivoor tot een onbestemd grijsgroen. Ik schuifel heen en weer op mijn stoel en kijk de ruimte rond. De elegant gedekte tafels worden bevolkt door heren en dames uit een...

Lees meer
Boter bij de vis… en bij al de rest

Boter bij de vis… en bij al de rest

In de supermarkt koop ik ze met twee tegelijk. Het geeft mij een soort van rust als ik de goudkleurige stapel in de koelkast zie liggen. Door dat hoopje rijkdom wéét ik dat ik iets lekkers op tafel kan zetten. Een eenvoudige aardappelpuree, de zondagse côte à l’os of...

Lees meer

Samenwerken

Wil je graag samen aan de slag? Geef gerust een seintje!

%d bloggers liken dit: