Firsts

5 oktober 2013 | Een lepeltje lekkers

So here goes…

Een eerste post… Ik heb er mijn hoofd over gebroken. Wat moet ik schrijven? Wat is interessant? Wat willen ze lezen? En wie zijn “ze”?
Het zal wel zo’n typisch “bloggersdillema” zijn van elke beginner.

Het deed mij denken aan de “firsts”. Ik kan mij de eerste dag op mijn nieuwe school nog levendig herinneren. Daar stond ik dan, op een grote speelplaats, alleen in een wirwar van lopende en spelende kinderen. Het leek alsof ik nooit “one of them” zou zijn, alsof ik nooit deel zou uitmaken van de groep. En toch, na het belsignaal sloot ik aan bij de klas. Na enkele lessen kende ik al wat namen. En een paar dagen later leek het alsof ik nooit ergens anders geweest was.

Of toen ik net thuiskwam met mijn pasgeboren dochter, dat kleine hulpeloze hoopje in het grote park legde, en het een loodzware opdracht leek om haar tot een zelfstandige, kritische vrouw te kneden. En nu draait ze al eens met haar ogen als ik iets zeg, en rent ze snel weg, de wijde wereld in.

Ook ik ben eraan gewend. Ik druk ze een zoen op de wang en loop in zeven haasten naar huis, omdat ik -alweer- te laat ben voor iets.

Als ik het hier zo oplijst, kan die blog toch niet zo moeilijk zijn? Dus laat ik gewoon starten.

Zo.

Tags

0 reacties

Laat hier een reactie achter.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest