Ga terug
–+ servings
Soep van peterseliewortel met gerookte zalm / www.eenlepeltjelekkers.be

Soep van peterseliewortel met gerookte zalm

Deze feestelijke soep van peterseliewortel wordt afgewerkt met snippers gerookte zalm, gehakte peterselie en citroenzeste. Makkelijk en toch verfijnd!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 55 min
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 klontje boter
  • 2 stengels witte selder schoongemaakt en in kleine blokjes
  • 2 witte uien schoongemaakt en grof gehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 6 peterseliewortels geschild en in blokjes gesneden
  • 120 ml witte wijn sauvignon blanc
  • 1 bouquet garnie tijm, laurier en peterseliestengels
  • 1 l kwalitatieve gevogeltefond
  • 200 ml room
  • witte peper en zeezout

Voor de afwerking

  • 100 g gerookte zalm in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein bosje peterselie gehakt
  • rasp van 1 biologische citroen
  • citroenolijfolie
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Smelt het klontje boter in een soeppot.
  • Stoof er op zacht vuur de ui, look, selder en peterseliewortel in aan tot glazig maar niet gekleurd.
    Ui, look, selder en bouquet garnie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Zet het vuur hoger en blus de groenten met witte wijn.
  • Laat bijna volledig verdampen.
  • Voeg bouquet garnie en gevogeltefond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de soep in een blender en mix zeer glad.
  • Roer er de room door en kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 kommen of borden.
  • Werk af met gerookte zalm, peterselie, citroenrasp, citroenolie en zwarte peper.
  • Serveer de soep van peterseliewortel.
Trefwoord feestrecept, kerst, kerstkoken, peterselie, peterseliewortel, warmgerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!