Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Soep van peterseliewortel met gerookte zalm
Deze feestelijke soep van peterseliewortel wordt afgewerkt met snippers gerookte zalm, gehakte peterselie en citroenzeste. Makkelijk en toch verfijnd!
Nog geen beoordelingen
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
25
min
Totale tijd
55
min
Gang
Soep, Voorgerecht
Keuken
Belgisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
1
klontje
boter
2
stengels
witte selder
schoongemaakt en in kleine blokjes
2
witte uien
schoongemaakt en grof gehakt
2
teentjes
look
geperst
6
peterseliewortels
geschild en in blokjes gesneden
120
ml
witte wijn
sauvignon blanc
1
bouquet garnie
tijm, laurier en peterseliestengels
1
l
kwalitatieve gevogeltefond
200
ml
room
witte peper en zeezout
Voor de afwerking
100
g
gerookte zalm
in kleine blokjes gesneden
1
klein bosje
peterselie
gehakt
rasp van 1 biologische citroen
citroenolijfolie
zwarte peper van de molen
Instructies
Smelt het klontje boter in een soeppot.
Stoof er op zacht vuur de ui, look, selder en peterseliewortel in aan tot glazig maar niet gekleurd.
Zet het vuur hoger en blus de groenten met witte wijn.
Laat bijna volledig verdampen.
Voeg bouquet garnie en gevogeltefond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de soep in een blender en mix zeer glad.
Roer er de room door en kruid bij met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden.
Werk af met gerookte zalm, peterselie, citroenrasp, citroenolie en zwarte peper.
Serveer de soep van peterseliewortel.
Trefwoord
feestrecept, kerst, kerstkoken, peterselie, peterseliewortel, warmgerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!