Soep van peterseliewortel met gerookte zalm
Deze feestelijke soep van peterseliewortel wordt afgewerkt met snippers gerookte zalm, gehakte peterselie en citroenzeste. Makkelijk en toch verfijnd!
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
- 1 klontje boter
- 2 stengels witte selder schoongemaakt en in kleine blokjes
- 2 witte uien schoongemaakt en grof gehakt
- 2 teentjes look geperst
- 6 peterseliewortels geschild en in blokjes gesneden
- 120 ml witte wijn sauvignon blanc
- 1 bouquet garnie tijm, laurier en peterseliestengels
- 1 l kwalitatieve gevogeltefond
- 200 ml room
- peper en zout bij voorkeur witte peper
Voor de afwerking
- 100 g gerookte zalm in kleine blokjes gesneden
- 1 klein bosje peterselie gehakt
- 1 citroen bio, alleen de zeste
- citroenolijfolie
- zwarte peper van de molen
Direct in je mandje bij
Smelt het klontje boter in een soeppot.
Stoof er op zacht vuur de ui, look, selder en peterseliewortel in aan tot glazig maar niet gekleurd.
Zet het vuur hoger en blus de groenten met witte wijn.
Laat bijna volledig verdampen.
Voeg bouquet garnie en gevogeltefond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
Giet de soep in een blender en mix zeer glad.
Roer er de room door en kruid bij met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommen of borden.
Werk af met gerookte zalm, peterselie, citroenrasp, citroenolie en zwarte peper.
Serveer de soep van peterseliewortel.
Trefwoord feestrecept, kerst, kerstkoken, peterselie, peterseliewortel, warmgerookte zalm, zalm