Ga terug
–+ servings
Soep van peterseliewortel met gerookte zalm / www.eenlepeltjelekkers.be

Soep van peterseliewortel met gerookte zalm

Deze feestelijke soep van peterseliewortel wordt afgewerkt met snippers gerookte zalm, gehakte peterselie en citroenzeste. Makkelijk en toch verfijnd!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Soep, Voorgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 klontje boter
  • 2 stengels witte selder schoongemaakt en in kleine blokjes
  • 2 witte uien schoongemaakt en grof gehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 6 peterseliewortels geschild en in blokjes gesneden
  • 120 ml witte wijn sauvignon blanc
  • 1 bouquet garnie tijm, laurier en peterseliestengels
  • 1 l kwalitatieve gevogeltefond
  • 200 ml room
  • peper en zout bij voorkeur witte peper

Voor de afwerking

  • 100 g gerookte zalm in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein bosje peterselie gehakt
  • 1 citroen bio, alleen de zeste
  • citroenolijfolie
  • zwarte peper van de molen

Instructies
 

  • Smelt het klontje boter in een soeppot.
  • Stoof er op zacht vuur de ui, look, selder en peterseliewortel in aan tot glazig maar niet gekleurd.
    Ui, look, selder en bouquet garnie / www.eenlepeltjelekkers.be
  • Zet het vuur hoger en blus de groenten met witte wijn.
  • Laat bijna volledig verdampen.
  • Voeg bouquet garnie en gevogeltefond toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de soep in een blender en mix zeer glad.
  • Roer er de room door en kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 kommen of borden.
  • Werk af met gerookte zalm, peterselie, citroenrasp, citroenolie en zwarte peper.
  • Serveer de soep van peterseliewortel.
Trefwoord feestrecept, kerst, kerstkoken, peterselie, peterseliewortel, warmgerookte zalm, zalm
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!