Pasta pesto met tomaat en burrata
Deze pasta pesto met geroosterde kerstomaten en romige burrata is smeuïg en smaakvol. Makkelijk en snel te maken, en toch wat specialer.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Oven
kookpot
Vijzel of mixer
- 500 g kerstomaten
- 1 teentje look geperst
- 5 takjes oregano
- 5 takjes tijm
- 1 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- peper en zout
- 500 g korte pasta fusilli, penne, ...
- 1 bol burrata uitgelekt
- 50 g pijnboompitten geroosterd
- parmezaanse kaas voor de afwerking
Voor de pesto
- 35 g parmezaanse kaas geraspt
- 1 teentje look geperst
- 20 g pijnboompitten geroosterd
- 2 bosjes basilicum 40 g, alleen de blaadjes
- 1 citroen alleen de zeste
- grof zeezout
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepels citroensap
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Schep de kerstomaten in een ovenschaal om met look, oregano, tijm, olijfolie, balsamicoazijn en royaal peper en zout.
Rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder de oregano- en tijmtakjes.
Maak intussen de pesto.
Mix of vijzel parmezaan met look en pijnboompitten tot een pasta.
Voeg basilicum, citroenzeste en zout toe en mix verder tot gemengd.
Leng aan met olijfolie en citroensap en kruid naar smaak bij.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in flink gezouten water.
Giet af en meng met de pesto en de tomaten in hun marinade.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Geef er de burrata bij.
Werk af met pijnboompitten en parmezaan.
Serveer de pasta pesto met tomaat en burrata.
Trefwoord basilicum, burrata, parmezaan, pasta, pesto, tomaat