Lamsgehaktballetjes met abrikoos
Deze lamsgehaktballetjes met abrikoos zijn een aanvulling voor élke feesttafel: geurig, aromatisch, verrassend en origineel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Midden-Oosten
- 50 g venkelzaad
- 500 g lamsgehakt
- 150 g gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 ui fijngehakt
- 2 eetlepels kurkumapoeder
- 15 g dille fijngehakt
- 2 theelepel zeezout
- zwarte peper
- olijfolie
Voor de afwerking
- 150 ml Griekse yoghurt
- citroensap
- olijfolie
- tamarindepuree met een beetje honing gemengd vervang ev. door balsamicosiroop
- nigellazaad of zwart sesamzaad
- dille enkele takjes, fijngehakt
Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot het begint te geuren.
Mix fijn in een foodprocessor of stamp fijn met de vijzel.
Meng met gehakt, abrikozen, eieren, ui, kurkuma, dille, zeezout en zwarte peper.
Rol er balletjes van.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan.
Bak er de balletjes aan alle kanten goudbruin in aan.
Verlaag het vuur en laat verder garen.
Neem uit de pan.
Meng de Griekse yoghurt met een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie.
Leg de warme balletjes in een schaal.
Druppel er de Griekse yoghurt en tamarinde over.
Strooi er wat nigellazaad en gehakte dille over.
Serveer de lamsgehaktballetjes met abrikoos.
Trefwoord abrikoos, dille, gehakt, gehaktballen, kurkuma, lam, lamsgehakt, lamsvlees, yoghurt