Ga terug
+ servings
Geitenkaastorentje met rucolapesto

Geitenkaastorentje met rucolapesto

Dit geitenkaastorentje met rucolapesto en zongedroogde tomaatjes is verrassend en niet moeilijk: de ideale starter voor élk feestje!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Porties 6 personen

Equipment

  • blender of foodprocessor

Ingrediënten
  

Voor de rucolapesto

  • 20 g cashewnoten
  • 1 bos rucola
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 50 g pecorino
  • 125 ml olijfolie
  • 50 ml water
  • citroensap naar smaak
  • peper en zout

Voor het geitenkaastorentje

  • 60 g zongedroogde tomaten
  • 300 g roomkaas
  • 150 g zachte geitenkaas type chavroux
  • 1 bos basilicum fijngehakt
  • 1 bos dille fijngehakt

Om te serveren

  • crackers toastjes of Turks brood

Instructies
 

Voor de pesto

  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Blancheer rucola en peterselie 15 seconden in kokend water en laat meteen schrikken in ijskoud water.
  • Druk het vocht eruit.
  • Doe samen met alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pesto.
  • Proef en kruid bij met citroensap, peper en zout.

Voor het geitenkaastorentje

  • Bekleed een kommetje met plasticfolie.
  • Snijd je de zongedroogde tomaten fijn, verdeel ze over de bodem van het kommetje en druk goed aan.
  • Meng de roomkaas met de geitenkaas, schep de helft over de tomaten en strijk glad.
  • Verdeel de gehakte kruiden over de rand van het kaasmengsel en schep enkele eetlepels pesto in het midden.
  • Lepel er de rest van het kaasmengsel over en strijk glad.
  • Plooi de plasticfolie toe en zet minstens 1 u koel weg.

Om te serveren

  • Open de plasticfolie en draai het potje om op een schaal.
  • Neem het potje weg en verwijder de plasticfolie.
  • Serveer het geitenkaastorentje met crackers.
Trefwoord geitenkaas, rucola, tomaat
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!