Geitenkaastorentje met rucolapesto
Dit geitenkaastorentje met rucolapesto en zongedroogde tomaatjes is verrassend en niet moeilijk: de ideale starter voor élk feestje!
Bereidingstijd 30 minuten min
Rusttijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang aperitiefhapje, Borrelhapje, hapje
Keuken Belgisch
Voor de rucolapesto
- 20 g cashewnoten
- 1 bos rucola
- 1/2 bos platte peterselie
- 50 g pecorino
- 125 ml olijfolie
- 50 ml water
- citroensap naar smaak
- peper en zout
Voor het geitenkaastorentje
- 60 g zongedroogde tomaten
- 300 g roomkaas
- 150 g zachte geitenkaas type chavroux
- 1 bos basilicum fijngehakt
- 1 bos dille fijngehakt
Om te serveren
- crackers toastjes of Turks brood
Direct in je mandje bij
Voor de pesto
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Blancheer rucola en peterselie 15 seconden in kokend water en laat meteen schrikken in ijskoud water.
Druk het vocht eruit.
Doe samen met alle andere ingrediënten in de blender en mix tot een gladde pesto.
Proef en kruid bij met citroensap, peper en zout.
Voor het geitenkaastorentje
Bekleed een kommetje met plasticfolie.
Snijd je de zongedroogde tomaten fijn, verdeel ze over de bodem van het kommetje en druk goed aan.
Meng de roomkaas met de geitenkaas, schep de helft over de tomaten en strijk glad.
Verdeel de gehakte kruiden over de rand van het kaasmengsel en schep enkele eetlepels pesto in het midden.
Lepel er de rest van het kaasmengsel over en strijk glad.
Plooi de plasticfolie toe en zet minstens 1 u koel weg.
Om te serveren
Open de plasticfolie en draai het potje om op een schaal.
Neem het potje weg en verwijder de plasticfolie.
Serveer het geitenkaastorentje met crackers.
Trefwoord geitenkaas, rucola, tomaat